Home Haberler Kastamonu Entegre, ISO 500’de İlk 50’deki Yerini Korudu

Ağaç bazlı panel sektöründe yarım asrı deviren Kastamonu Entegre, sanayi sektörünün en değerli verilerini oluşturan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırma Raporu’nda, Türkiye’nin en büyük 46. sanayi kuruluşu oldu. İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan rapora göre şirket, üretimden elde ettiği satış cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 23 arttırarak yaklaşık 3 milyar 425 milyon TL’ye çıkarttı. Şirketin net satış cirosu ise 3 milyar 619 milyon TL’ye ulaştı.

Hayat Holding’in çok uluslu iki büyük şirketinden biri olan Kastamonu Entegre, 2018 yılında gösterdiği performans ile Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırma Raporu’nda, Türkiye’nin en büyük ilk 50 sanayi kuruluşu arasındaki yerini korudu. İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı raporda, iç pazarda ve ihracat faaliyetlerinde yıllardır liderliğini koruyan şirket 46. sırada yer alırken, üretimden elde ettiği satış cirosu 3 milyar 425 milyon TL, net satış cirosu ise 3 milyar 619 milyon TL olarak kayıtlara geçti.  2018 yılında yeni pazarlara yönelik yatırımlara ve mevcut tesislere yönelik kapasite artırımlarına ağırlık verdiklerini, satışlardaki artışta iç ve dış talepteki büyümenin yanı sıra ihracat gelirlerinin etkili olduğunu vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, bu yıl ihracat hacmini arttırmaya yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi. Yıldız, 2019 yılı ihracat hedeflerine yönelik şu açıklamalarda bulundu:

“Bu yıl Türkiye’deki üretiminin yaklaşık yüzde 30’unu ihraç etmeyi, global olarak da toplam satış gelirlerimizin yüzde 60’ının yurt dışı operasyonlarından ve Türkiye’den yapacağımız ihracattan gelmesini hedefliyoruz. Başarımızın temel kaynağını, pazarı geliştirmeye yönelik stratejik faaliyetler, ürün kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalara odaklı başarılı AR-GE çalışmaları ve elbette katma değerli ürün satışındaki artış oluşturuyor. Bu noktada şirketimizin, Amerika’dan Çin’e 100’ün üzerinde ülkeye yaptığı ihracatla her yıl açık ara sektör birincisi olduğunu vurgulamak isterim. İhracatımızı her yıl %20’nin üzerinde artırıyoruz.”

 

“50. yılımızda ihracat potansiyelimizi arttırmaya, yurt dışında büyümeye ve inovasyona hız kazandırdık”

Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırma Raporunda yıllardır ilk 50’deki konumlarını koruduklarını hatırlatan Yıldız, yarım asrı deviren şirketin,  başta Türkiye olmak üzere bulunduğu ülkelerin ekonomisine katkı sağladığını sözlerine ekliyor:

 

“Yarım asrı deviren Kastamonu Entegre, Türkiye’nin ve dünyanın üretici gücü olmaya, bulunduğu ülkelerin ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sektöründe yurt dışına ilk defa yatırım yapan şirketimiz, aynı zamanda yurt dışında çok sayıda tesisi bulunan birkaç Türk şirketinden biri. Yaklaşık 20 yıldır yurt dışındaki üretim coğrafyasını genişleten şirketimiz bu yıl İtalya’nın en büyük Türk yatırımcısı olarak, Pomposa’daki yonga levha tesisimizde üretime başladı. Buradaki ikinci etabın tamamlanması ile İtalya’da %20 pazar payı hedefliyoruz. Öte yandan Fransa Darbo şirketinden satın aldığımız kontinü yonga levha tesisini Bulgaristan’a taşıyarak, mevcut tesisimizi modernize ettik ve kapasitesini iki misli artırdık. İtalya ve Bulgaristan’daki bu yatırımlarımızla ve Romanya’daki üretim tesisimizle birlikte Balkanlar ve Orta Avrupa’daki pazar payımızı ve gücümüzü artırmayı hedefliyoruz.dedi.

Translate »