Home Haberler Katkı Üreticileri Birliği (KÜB), EFCA Üyesi Ülkelerini Ağırladı

Türkiye Katkı Üreticileri Birliği (KÜB)’nin de üye olduğu Avrupa Beton Katkı Birlikleri Federasyonu (EFCA)’nın Genel Kurulu İstanbul’da yapıldı.

EFCA’nın yeni dönem başkanlığını Hollanda’nın VHB (Vereniging Van fabrikanten en leveranciers van Hulpstoffen voor mortel en beton) isimli derneği adına, 2017 yılı sonuna dek Henriette DİKMANS yürütecek.

Genel Kurul sonrası açıklama yapan Katkı Üreticileri Birliği Başkanı Bora Yıldırım, EFCA üyesi ülke temsilcilerini Genel Kurul vesilesi ile İstanbul’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, Türkiye’nin dünya beton üretiminde 3. Avrupa’da ise 1. sırada olduğuna dikkat çekKUB_EFCA_Gorsel2ti.

Beton katkılarında EFCA üyesi ülkelerin toplam üretiminin, %40’ı Türkiye’de gerçekleşiyor

Yıldırım, Türkiye’nin Avrupa katkı üreticileri arasındaki konumuna dikkat çekerek, katkıyı ithal etmek yerine ihraç eder duruma gelindiğini belirtti. Yıldırım ayrıca üretilen katkılarda sağlanan standardizasyon ve kalite artışı sayesinde, Türkiye’de üretilen betonun kalite ve dayanım sınıfı bakımından da gün geçtikçe yükselen bir ivme gösterdiğini ifade etti.

EFCA’nın yeni başkanı DİKMANS ise, ürün standardizasyonunun tüm dünyada en büyük öncelik olduğuna dikkat çekerek, EFCA bünyesinde hazırlanan EPD sisteminden (European Environmental Product Declaration – Avrupa Çevresel Ürün Beyan Formu), EFCA üyeliğinden dolayı artık KÜB üyelerinin de yararlanabileceğini belirtti.

DİKMANS, EPD sistemi içinde, ürünlerin yaşam boyu değerlendirme (LCA-life cycle assessment) temeline uygunluğunun Alman Yapı ve Çevre Enstitüsü IBU tarafından yapıldığını, denetim içeriğinin de hammadde aşamasından ürün oluşumuna kadar olan döngüde tüm üretimlerin çevre koruma koşullarına uygun olarak yapılmasından oluştuğunu ifade etti.

Rakamlarla Katkı ve Beton Pazarı

Avrupa Beton Katkıları Pazar Büyüklüğü: 1.2 milyon ton

Türkiye Beton Katkıları Pazar Büyüklüğü: 0,5 milyon ton

Avrupa Beton Pazarı Büyüklüğü: 250 milyon m3

Türkiye Beton Pazarı Büyüklüğü: 107 milyon m3

EFCA genel kurulu için İstanbul’da bulunan dernek üyeleri genel kurul öncesinde de Türkiye Katkı Üreticileri Birliği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen tekne davetinde bir araya gelerek, hem sektöre dair çeşitli paylaşımlarda bulundu, hem de yeni işbirlikleri hususunda görüşme şansı buldu.kübefca

 

 

Translate »