Home Haberler KIZIKLI GRUP’tan ihracat atağı…

Kızıklı Grup Bünyesinde yer alan AKAPEN, 2014 yılında ihracat hedeflerine koştu…

Kızıklı Grup; 1977 yılında kurduğu Akın Plastik Boru San. A.Ş. www.akin.com.tr ile plastik boru sektörüne girmiştir.  Ürün grubu olan; PVC, PE, PPRC, şebeke ve tesisat boruları, PE doğalgaz, PE drenaj, PE yağmurlama boru ve ek parçaları ile iş dünyasında ki yerini almıştır.

Grup; 1990 yılında Ak Profil A.Ş. ile PVC Kapı ve Pencere profil imalatına başlayarak, Akapen, Eurostar ve Eurowin www.akapen.com.tr markalarıyla Türkiye ve Dünya çapında tanınan ve aranan markalar yaratmıştır. 1999 yılında kurulan Ak İthalat İhracat ve Tic. A.Ş. , Ak Profil Kayseri Serbest Bölge şubesi ve 2002 kurulan Ak Dış Ticaret A.Ş. ile Kızıklı Grubun İthalat ve ihracat işlemleri gerçekleştirilmektedir.

2003 yılında bünyesine kattığı KIZIKLI Gıda A.Ş. ile, gıda sektörüne giriş yapan grup, Netto; Laida, Neffis ve Happy  www.netto.web.tr  markalarıyla meyve suyu, meyve nektarı, meyve aromalı içecek, süt ve süt ürünleri pazarında yerini almıştır. 50 ülkeye ihracat yapan Kızıklı Grup; profesyonel ve uzman kadrosu, üstün nitelikli ve yüksek kaliteli ürünleri ile atılımlarına her geçen gün bir yenisini ekleyerek, ekonomiye artı değer katmaya devam etmektedir.

Kızıklı Grup iştiraklerinden AKAPEN, PVC Kapı pencere profil sektöründe kalitesinin öncüsü olmaya devam ediyor.

  • Akapen, Eurowin ve Eurostar markalarıyla; tüm makine ve kalıp yatırımlarında Alman ve Avusturya teknolojilerini kullanmakta ve bu anlamda sektörde farlılık yaratmaktadır.
  • AKAPEN PVC kapı/pencere profilleri;
    • Geniş ürün yelpazesi sayesinde,  50mm – 60mm – 70mm ve 80mm profil genişlikleri, sürme serisi ve Avrupa menşeili laminasyon uygulamaları,
    • Gerek rekabetçi ürünleri ve gerekse Avrupa Standartlarını sağlayan 3,1mm et kalınlığıyla tüm mimari projelere ç
      özüm ortağı olabilmektedir.
  • AKAPEN ürünleri, 1997 yılında Almanya Gütegemeinschaft  Kunststoff- Fensterprofile  tarafından RAL belgesi ile Avrupa’da tescil edilmiş ilk Türk profilleridir.

Kızıklı Grup olarak; tüm işletmelerimizde 2014 yılında özellikle dış pazarlarda büyüme ve ihracat oranDİVA KESİlşTımızı arttırmayı hedefledik.

Bu anlamda; özellikle

  • 60mm ekonomik “Mira” serimiz. (3 odacıklı ve 4 odacıklı alternatifleriyle)
  • 70mm ekonomik “Diva” serimiz hem damlalıklı kanat, hem düz kanat
    uygulamaları, çok uygun fiyat avantajları ve vazgeçilmez AKAPEN kalitesiyle gerek üretici bayilerimiz, gerek  nihai tüketiciler ve gerekse yurt dışı pazarlarda hak ettiği talebi görmeye devam etti.

2014 yılı, Yüksek İhracat Hedeflerine Koştuğumuz bir yıl oldu:

2014 yılı hem ihracat yaptığımız mevcut pazarlardaki payımızı arttırmaya çalıştığımız , hem de yeni belirlediğimiz hedef pazarlara giriş yaptığımız bir yıl oldu. Her hedef pazardaki müşterilerimize farklı stratejik uygulamalarla cazip imkanlar sunmayı başardık. Bu sebeple 2014 yılı toplam satışımız içindeki ihracat oranımızı arttırdığımız bir yıl oldu.

Bu anlamda özellikle yurt dışı fuar katılımlarına ağırlık verildi;

  • Rebuild Uluslar arası Yapı ve İnşaat ve İş makinaları 1619 MART 2014. Benghazi/ LIBYA
  • Batımatec  Cezayir Yapı Fuarı 4-8 Mayıs 2014
  • Gana- Akra 26-29 Ağustos 2014 fuarlarına katıldık.

Bu ülkelerden hem mevcut ihracatımızı geliştirme ve hem de bulunmadığımız ülkelerde farklı markalarımızla yeni müşteriler oluşturma anlamında çok olumlu dönüşler sağladık.

Kızıklı Grup; Amerika, Almanya, Fransa, İngiltere; İsveç, Danimarka, İsviçre, Kosova, Yunanistan, Malta, Cezayir, Mısır, Libya, Sudan, Uganda, Senegal, Gine, Mauritus, Yemen, Ürdün, Irak, Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Hindistan, Bangladeş, Maldiv adaları, Seyşel adaları, Avustralya ,KKTC, İsrail, Filistin, Afganistan ,  Moğolistan, Çin, Endonezya, Senegal, Tacikistan, Azerbaycan, İran, Irak, Gürcistan, Libya, Hırvatistan, Sırbistan, Singapur, Kore, Moritanya, Miyanmar  olma k üzere toplam 50 ülkeye ihracat gerçekleştirmekteyiz.

AKAPEN “İŞTE EŞİTLİK BİLDİRGESİNE” İMZA ATAN İLK FİRMA OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ.

2014 yılında, PVC Pencere Profil sektöründe yeni bir öncülüğün önünü açtık.

AKAPEN; T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı liderliğinde ve Dünya Ekonomik Forumu iş birliği ile oluşturulan “İşte Eşitlik Bildirgesi”ni  imzalayan sektöründeki ilk firma oldu.

Bildirgeye imza atan AKAPEN Genel Müdür Yardımcısı Funda KIZIKLI şunları paylaştı;

Bu bildirgenin amacı, 2012 yılında Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Raporundaki ekonomik katılım ve fırsatlar uçurumunu önümüzdeki 3 yıl içinde %10 ‘a kadar azaltmaktır. AKAPEN olarak; bu amaç doğrultusunda hazırlanan “işte Eşitlik Bildirgesi” ni imzalayarak , cinsiyet temelli ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına yönelik Bakanlığın belirlediği ilkelere uyacağımıza ve ülkemiz genelindeki bu ilkelerin yaygınlaştırılmasında öncü olacağımıza söz verdik. Avrupa Birliği ülkelerinde her 100 kadından 62’si çalışırken Türkiye’de bu rakam maalesef %26. Türkiye küresel cinsiyet eşitliği sıralamasında ise 135 ülke arasında 124’üncü sırada yer alıyor.

Kızıklı Grup olarak, tüm grup firmalarımızda hem kadın girişimciliğine hem de üst yönetimde kadına yer verişimizle Türkiye’de ve özellikle Anadolu’da farklılaştığımızı söyleyebilirim. Bu bildirgeyi imzalayarak, İş dünyasında kadın erkek arasındaki orantısızlığı gidermek üzere önemli bir adım attığımızı ve sektördeki diğer firmalarda bu konuda farkındalık yaratarak öncü rolümüzü vurguladığımızı düşünüyorum.

imagesKizikli_Group

Translate »