Home Haberler Mermer Sektörü, Turkey Stone Antalya Fuarı Lansman Yemeğinde Biraraya Geldi!

 

Sektörün ve bölgenin desteğini de arkasına alan Pyramids Grup Fuarcılık 28-31 Mayıs 2015 tarihinde Antalya Expo Center’da Turkey Stone Antalya fuarının kapılarını açacak.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Menderes Mehmet Tevfik TÜREL, İstanbul Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ali KAHYAOĞLU, Türkiye Doğal Taş Dernekleri Federasyonunu Başkanı Sn. Mustafa MERMERCİ, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Çetin Osman BUDAK, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mustafa SATICI, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Mustafa Çalık’ın katılımı ile Antalya’da düzenlenen TURKEY STONE ANTALYA Lansman Yemeği mermer ve doğal taş sektörünü bir araya getirdi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya için bir çok hayalinin olduğunu belirterek, bu hayalleri gerçekleştirmek için geceli gündüzlü çalıştığını söyledi. Türel, Antalya’da turizmin 12 aya yayılması için çeşitliğin arttırılması gerektiğini ifade ederek, ” Bu ürün çeşitliği bir çok alanda turizme yönelik yapılabilir. Bunun birisi fuar ve kongrelerdir. Fuarcılık alanında geçtiğimiz 15 sene içinde önemli mesafeler alındı. Mermer sektörü, Antaly ve etrafında çok güçlü bir şekilde gelişti. Bu fuarı öncelikle en güçlü şekilde yapabilmek için bölgedeki bu sektörle ilgili arkadaşlarımızın bu fuara sahip çıkması gerekir. Ne yapılması gerekirse yaparız.Antalya’nın kongre ve fuarcılığın merkezi haline gelmesi için üzerimize düşeni yaparız. Artık Türkiye’nin bu sektörlerde dünyada en örnek ülkeler arasında yerini almış olması demek ki bu sektörle ilgili Antalya’da çok güçlü bir fuar yapılmasını gereğini ortaya çıkardı. Kimseye rakip değiliz işimizi iyi yaparız. El birliği ortak akıl ve akıl, ortak bir çalışma platformu ile o zaman yolumuza emin adımlarla devam edebiliriz” dedi.

 

İstanbul Maden İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, Türkiye’nin göz bebeği Antalya’nın çevresinin önemli doğal taşlara sahip olduğunu belirtti ve “Antalya’ya gelen turistlerin görmediği Mayıs ayındaki fuarda bu dağlardan çıkan değerli taşların sergilenecek bir fuara ev sahipliği yapacak. Antalya bu işe geç kaldı. Sektörün olduğu yerde birlik olarak varız. Sektörün idarecisiyim. Pyramid fuarcılık bize geldiğinde bu fuarın tutacağını ve tutması gerektiğini söyledim. Bölgedeki mermerci arkadaşlarla bu fuar çok büyüyecek. Antalya 5 yıl içinde mermer fuarı alanında marka olacaktır. İtalya’nın Verona kentini yakalayacaktır” dedi.

 

Türkiye Doğal Taş Dernekleri Federasyonu Başkanı Mustafa Mermerci, Antalya çok uygun bir bölge. Burası liman şehri. Antalya’nın kendi bünyesinde firmaları ocakları var. Burdur, Denizli, Afyon yakın bölgeler. Antalya’da bu fuarın yapılması çok mantıklı, başarılı olacağına inanıyorum derken Antalya halkının ve bölgenin desteğinin önemini vurguladı.

 

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Türkiye’de 4.6 milyar dolarlık ihracat ile mermer sektörünün önemli bir sektör olduğunu kaydetti.Satıcı, dünya rezervlerinin 3’te birinin Türkiye’de olması baz alındığında Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalamasında önemli bir payı olacağını söyledi. Ayrıca Antalya, Isparta, Burdur’da en çok ihracat yapan ikinci büyük sektörün mermer olduğunu belirten Satıcı, bu fuarın kısa sürede uluslararası boyuta ulaşacağına inanıyorum dedi.

 

Sektörün önemli isimlerinin konuşmaları ile başlayan program da Antalya’nın lokasyon olarak önemi dile getirildi. ANFAS Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık Antalya Expo Center’in genişletileceği haberini verirken ulaşım, iklim ve konaklama kapasitesi bakımından Antalya’nın fuarcılık açısından önemine dikkat çekti.

 

Şehir olarak sektörün mihenk taşı olan Antalya, bölgedeki ocakların, fabrikaların yoğunluğu ve lojistik avantajları ile Avrupa, Balkanlar, Rusyave Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ve Kuzey Afrika arasında bir köprü oluşturacak.

Konuşmaların ardından, Pyramids Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mohamed Sherif Hashem Elsayed ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dilek Dilbaz, Çalık, Satıcı, Kahyaoğlu, Mermerci ve Türel’e katılımlarından dolayı plaket takdim etti.

Translate »