Home Haberler Omni Firma Yetkililerinden Hakan İspekter ile Röportaj…

Panik Bar ve Aksesuarlarında Güvenlik Ön Planda Tutulurken, Estetik ve Çeşitli Kaplama Özellikleriyle de Dikkat Çekiyor!

 Panik bar ile çalışan kapıların hem 5 yaşındaki bir çocuk tarafından, hem de 70 yaşındaki bir insan tarafından kolaylıkla açılabilmesi gerekir. Bu çerçevede Omni Panik barlar, 3 kg’lık bir güçle açılabilmektedir. Bu durum, tüm panik barlarımızın sahip olduğu EN 1125 CE belgesi ile de belgelendirilmiştir.


Öncelikle firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Omni olarak, Türkiye’de yangın kapısı aksesuarları üretimi yapmaktayız. Panik bar, menteşe, kapı kolu, stoper ana ürün gruplarımızı oluşturmaktadır. 3 yıldır üretim ve dış satış müdürü olarak Omni’de görev yapıyorum. Temel görevim olan üretim ve dış satış sorumluluğunu yerine getirirken, tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte, başta üretim olmak üzere, Omni’nin tüm bölümlerindeki iyileşme süreçlerini  yöneterek, Omni’nin müşterilerine kaliteli ürünlerini hem zamanında hem de düşük maliyetle üretebilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca Türkiye’de ilk panik bar üretimi yapan firma olmanın gururunu yaşıyoruz.

Evlerimizde bizi ve misafirlerimizi ilk karşılayan obje olan kapı, ülkemizde gereken önemi görüyor mu? Gerek estetik ihtiyaçlar, gerekse güvenlik konusunda yorumlar mısınız?

Yangın kapısında kullanılan panik bar ve diğer aksesuarların, güvenlik konusunda önemi büyüktür. Bu temel özelliğinden ödün vermeden, müşterilerimizin estetik beklentilerine de ürünlerimizin kaplanabilme özellikleri ile cevap vermeye gayret ediyoruz.  Bu çerçevede ürünlerimize elektrostatik toz boya, krom, satine ve albifirin kaplamaya kadar pek çok kaplama çeşidi uygulanabilmektedir.

Kapı üretirken/ithal ederken kapının estetiği konusunda ar-ge çalışmalarınız var mı? Bu çalışmalarınızın yeterli olduğuna inanıyor musunuz?

Omni’nin en büyük avantajı tasarım ve kalıp hanesinin kendi bünyesinde olmasıdır. Bu sayede çok iyi takip ettiğimiz, müşteri ihtiyaçlarını da dikkate alarak yeni ürün tasarımı ve prototip denemelerini hızlı bir şekilde gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları yapabiliyoruz. Omni de, Ar-Ge faaliyetlerine tüm bölümlerde fikirleri ile katkıda bulunmaktadır.

 Kapı bazen çok kolay açılmalı, bazen ise çok zor! Kapıların bizlere sağladığı güvenliği kendi ürünleriniz üzerinden anlatır mısınız?

Panik bar ile çalışan kapıların, hem 5 yaşındaki bir çocuk tarafından, hem de 70 yaşındaki bir insan tarafından kolaylıkla açılabilmesi gerekir. Bu çerçevede Omni Panik barlar, 3 kg’lık bir güçle açılabilmektedir. Bu durum, tüm panik barlarımızın sahip olduğu EN 1125 CE Belgesi ile de belgelendirilmiştir.

Ürettiğiniz/İthal ettiğiniz kapıların binalarımıza sağladığı izolasyonu ses ve ısı açısından değerlendirir misiniz?

Panik bar ve kapı kollarının yangın vb. durumlarda kapının izolasyonunu koruması gerekir. Panik bar ve kapı kollarımız sahip oldukları CE Belgeleri ile çalıştıkları kapının izolasyonunu koruduklarını ispat etmiş durumdadırlar. Ayrıca ürünlerimizde uygulanan yangın testi, başarı ile sonuçlandırılmıştır.

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

Üretimini yaptığımız ürünler, panik çıkış kapılarında kullanılmaktadır. Acil durumlarda ihtiyaç duyulan bu kapılarda kullanılan, tüm kilit vb. gibi aksesuarların kalitesi çok önemlidir. Kullanıcıların bu kapılarda kullanılan tüm aksesuarların kalitesini araştırmalarını ve CE Belgesi olmayan ürünleri kullanmamalarını öneriyoruz. Acil durumlarda ortaya çıkabilecek bir kullanım problemi, insan hayatı ile ilgili bir durum olduğu için, çok önemli sorunlara sebep olabilir. Omni olarak, amacımız dünyanın her yerindeki acil çıkış kapılarında ürünlerimizin kullanılması ve tüm insanların bu önemli konudaki ihtiyaçlarını koruyabilmektir. Omni bu çerçevede tüm ürünleri için, uluslararası geçerliliği olan Nando’ya üye bir kuruluştan CE Belgelerini almıştır.

 

Interview With Omni Company Executive Hakan Ispekter

 In our interview with Omni Company Executive Hakan Ispekter, he indicated that they’re the first to produce Panic Bars in Turkey and that they prioritize security although they also attach importance to aesthetics and various coating features. He said that their panic bars are certified with CE certificate.

 

139158862894459454

Translate »