Home Haberler Otomatik Kontrol Sektöründe Lider Kuruluş Elimko Birleşik Arap Emirlikleri’nde

Körfez ülkeleri içinde altyapı yatırımlarına yıllık 22.2 milyar ABD Doları civarındaki bütçe ile en fazla kaynak yatıran BAE’de Elimko, Komple Anahtar teslim taahhüt alanında zirveye oturdu.

Türkiye’nin Komple Anahtar Teslimi Taahhüt sektöründe faaliyet gösteren ve yerli kuruluşlar arasında lider özellikleri ile kendinden söz ettiren Elimko,  Birleşik Arap Emirlikleri’nde Fransız’larla işbirliği içinde bilgisayar denetimli, mekanik aksamlar dahil, hammadde depolama, taşıma, hammaRAKdde hazırlama tesisini” kurdu.

Elimko Yönetim Kurulu Üyesi Malik Aviral, “1980 li yıllarda, ilk kez, Turyağ İzmir fabrikasına kurduğumuz “Yağ Hammadde Hazırlama Tesisi”ni, Türkiye Şişe Cam fabrikalarına refrerans olarak göstererek, Çayırova Şişe Cam fabrikasında kurmuş olduğumuz başarılı sistem, bizleri dünya cam sektöründe bugünlere getirdi” dedi.

Aviral, kurdukları sistemin o tarihler itibariyle Şişe Cam sektörüne, yerli bir firmanın kurduğu bilgisayar denetimli, otomatik kontrollü, “Hammadde Hazırlama Sistemi” olarak bir ilk olduğunu vurgulayarak, “Tüm yurt dışı rakiplerimiz dahi buna inanamadı.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de yerli bir firmanın,  Türkiye’nin yetiştirdiği  mühendisleri ve teknik personeli ile böyle bir işe teklif vermesi karşısında rakiplerin dahi şaşırdıklarına dikkat çeken Malik Aviral, “Başarı ile gerçekleşen bu sistemden sonra, gerek Şişe Cam bünyesinde, gerekse bir çok diğer kuruluşlarımızda güvenilir “Hammadde Hazırlama Tesisleri” kuruldu.” açıklamasını yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirdikleri bu projenin ardından bu konuda çalışan tüm yurt dışı rakiplerin yakından takip ettiği bir firma olduklarını kaydeden Aviral,  gerek fiyat ve gerekse de kalite konusunda örnek alınan bir noktaya ulaştıklarını bildirdi.

 Cam fabrikası 350 ton/gün kapasite ile çalışıyor

Birleşik Arap Emirliklerinde, 350 ton/gün  kapasiteli  lüks cam şişe üretimi yapan cam fabrikasında, “Hammadde ve Cam Kırığı Yükleme” tesisini başarıyla projelendirdiklerini ifade eden Aviral şöyle devam etti :  ” Son yıllarda Avrupalı bir çok firma ile işbirliği içinde, Orta Doğu ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde, Şişe Cam Fabrikalarına “Hammadde Depolama”, “Hammadde Hazırlama” tesisleri kurulmuştur.  Daha önceki yıllarda Rusya’da, Bulgaristan’da da Şişe Cam Fabrikalarına mekanik aksamlar dahil komple tesisler kurduk.”

Elimko

Translate »