Home Haberler Özçelik Makine, Pazarlama ve Satış Müdürü Volkan Biçer ile röportaj!

volkanbicer_showroom

2014 yılını hem sektörümüz, hem de ülkemizin genel durumu konusunda değerlendirir misiniz?

2014 yılı sektörümüz açısından, özellikle ihracat pazarlarını daraldığı, yurtiçinde ise beklentilerin kısmen karşılandığı bir yıl olarak geride kalıyor. Ülkemiz komşularının içinde bulundukları olumsuz durumlar ihracat açısından maalesef çok kötü sonuçları beraberinde getirdi. Özellikle Irak, Suriye, Libya’da ki iç sorunlar, Rusya ve Ukrayna’nın durumu bir çok hedefin gerçekleşmesine mani oldu. Ayrıca, Orta Afrika’da, ciddi bir sorun haline ve Dünya’yı da tehdit etmeye başlayan salgın hastalıklar ise alternatif bir pazar olarak, Orta Afrika’yı bu sene için devre dışı bırakmış oldu. Bu negatif durumlar elbette beraberinde farklı fırsatları da getirdi. Bu fırsatlar, üreticilerin farklı pazar arayışı içine girmeleri ve ihracat ağını genişletmeleri oldu. Gerek komşu ülkelerdeki,  gerekse
Orta Afrika’daki sorunlar son bulduğunda ,ihracat pazarının ciddi bir büyüme içine gireceğini düşünüyorum. Yurtiçine baktığımızda, ilk 6 ay seçimlerin olması ve diğer etkenlerden ötürü beklentiler maalesef karşılanamadı. Yaz ve Ramazan dönemi sonuna denk gelen Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında, piyasalarda hareket başladı. 2014 yılı geneline baktığımızda ise yurtiçi yurtdışı kadar hayal kırıklığı yaratmasa da, daha önceki yılları arattı diyebiliriz.

2015 yılında piyasaya süreceğiniz yeni ürünleriniz var mı, varsa anlatır mısınız?

Özçelik Makine, kendi bünyesinde hizmet veren AR-GE departmanı ile her yıl sektörün ihtiyacı olan yeni makineleri kullanıcıların beğenisine sunuyor. Bunun dışında, üretimi devam eden makinelerde de inovatif çalışmalarla kullanıcılarına en iyi hizmeti, en verimli makinelerle sunmaya çalışıyor. 2014 yılında lansmanını yaptığımız makinelerin ve yenilenerek üretime devam eden makinelerin performanslarına ve geri dönüşlerine göre ,2015 yılında da, her zamanki gibi, Tüyap Kapı ve Pencere Fuarı’nda yeni ve yenilenen makinelerimizin lansmanı yapılacaktır. Ayrıca, yedek parça ve servis konusunda kullanıcılarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına, bazı değişiklikler yapacağız. Bu değişiklikler, Özçelik Makine farkı ve kalitesini daha da yükseğe taşıyacak ve kullanıcılarımızla aramızda, daha da interaktif bağ kuracak bir çalışmadır.

2015 yılı tanıtım faaliyetleriniz içinde, dergi reklamı, fuar ve diğer medya araçlarından hangilerini, hangi ürünleriniz için kullanmayı planlıyorsunuz?

2015 yılı içinde katılacağımız fuarlar, yılın ilk haftalarında yenilecek olan web sitemizde duyuruluyor olacaktır. Fuar katılımları dışında, 2015 yılı tanıtım çalışmalarına hız verdiğimiz bir dönem olacaktır. Özellikle yurtdışında ülkesel bazlı yapacağımız çalışmaların oldukça ses getireceğine inanıyorum. Ayrıca yurtiçinde, lokal bazlı yapılacak çalışmalarla da kullanıcılarımız ve potansiyel müşterilerimize istediğimiz mesajları verebileceğiz.

Sizce hem sektör, hem de ülke olarak 2015’e umutla bakmalı mıyız? Neden?

Öncelikle 2015 sorunların, savaşların, çekişmelerin olmadığı,sağlıklı ve başarılı bir yıl olsun. Sektörümüz açısından baktığımızda, hem yurtiçi pazarda, hem de yurtdışı pazarda güzel fırsatların olacağı inancındayım. Komşu ülkelerdeki sorunların son  bulması üretimi tetikleyerek tüm sektörü harekete geçirecektir diye düşünüyorum. Özçelik Makine 2015 yılında, 35. Yılını kutlayacak. Şirket içinde yapılan köklü değişikliklerle Özçelik Makine 2015 yılında önümüzdeki 35 yılın da temellerini atmış olacak. Gerek yurtiçi,  gerekse yurtdışında yapacağı yatırım ve atılımlarla yurtiçi pazarda yerimizi daha da sağlamlaştırırken, yurtdışı pazarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir yeni yıl mesajınız var mı?

2015 yılının ülkemize, milletimize ve sektörümüze hayırlı bir yıl olmasını temenni ederim. Daha çok üretebileceğimiz, daha verimli çalışabileceğimiz tüm bunları yaparken insani duygularımızdan asla vazgeçmeyeceğimiz ,hoş görünün bol olduğu bir yıl olsun. Bu vesile ile, tüm sektör çalışanlarının, ilgililerinin ve üretime sevdalı tüm üreticilerin, yeni yılını en içten dileklerimde kutlarım.

Investments from Ozcelik Machinery

Ozcelik Machinery Marketing and Sales Manager Volkan Bicer said:“When the problems in neighboring countries come to an end, it will trigger the production and set the sector in motion. With both domestic and foreign investments and spurts, we will strengthen our place in the domestic market and will continue to represent our country in the foreign market. In addition, we are trying to provide the best service and more efficient machinery to the users with innovative studies.”

 

Translate »