herofis LIJI abt abt abt
abt abt
abt abt doper
Home Haberler PlastEurasia 2014 Fuarı

    21.yüzyılın buluşu olarak tanımlanan plastikler, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaaPAGEV+PlastEurasia+Fuari+2014-3ttan otomotive, ambalajdan gıdaya, tekstilden medikale kadar birçok alanda kullanımını giderek artırıyor. Türk plastik sektörü üretim kapasitesi ile Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise yedinci büyük üreticisi konumunda ve liderliğe doğru ilerliyor. Dünyanın en büyük ikinci plastik fuarına da ev sahipliği yapan Türk plastik sektörü, PlastEurasia 2014 Fuarı’nın kapılarını açtı. Yerli ve yabancı sektör profesyonelini ağırlayacak fuara bu yıl Çin, Kore, Suudi Arabistan ve Tayvan milli katılım organize etti.

Türkiye ekonomisinin ve sanayisinin güçlü aktörleri arasında yer alan Türk plastik sektörü, üretim ve ihracattaki ilerleyişine devam ediyor. Son dönemde kamuoyunda yaratılmaya çalışan olumsuz algılamalara karşılık sektör, PlastEurasia 2014 Fuarı ile tüm dünyaya gücünü kanıtlıyor. PAGEV (Türk Plastik Sanayicileri, Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) ve TÜYAP iş birliğinde düzenlenen PlastEurasia-24. Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı,  Ayrıca bu yıl fuara Çin, Kore, Suudi Arabistan ve Tayvan’dan milli katılım organizasyonları düzenlendi.

04 Aralık’ta 24. kez kapılarını açan PlastEurasia İstanbul 2014 Fuarı’nda yer alan firmalar on salona dağılan toplam 98 bin metrekare sergi alanında yerini aldı. Yüzde 15oranında rekor bqir büyümeye imza atan PlastEurasia Fuarı, böylece dünyanın en büyük ikinci fuarı olma özelliğine de sahip oldu. Plastik makinelerinden kimyasallar ve hammaddelere, makine yan sanayiinden ısı, kontrol cihazları ve kalıplara kadar birçok farklı alanda en son teknolojik ürünlerin sergilendiği PlastEurasia, 07 Aralık’a kadar yeni pazar ve işbirlikleri için fırsatlar sundu. 41 ülkeden 1154 firma ve firma temsilcisi bulunan fuarda, 96 ülkeden 45.000’e yakın ziyaretçi katılımı gerçekleşti.

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, PlastEurasia Fuarı ile ilgili yaptığı açıklamada “Öncelikle Türk plastik sektörü olarak dünyanın her yıl düzenlenen ikinci büyük plastik fuarına 24. kez ev sahipliği yapıyor olmaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. PAGEV olarak Türk plastik sektörü temsilcilerini dünyadaki diğer meslektaşları ile buluşturmak, ticari ilişkilerini geliştirmek ve yenilikleri yakından takip edebilmelerini sağlamak amacıyla PlastEurasia Fuarı’nı her yıl daha da büyüterek devam ettirmek hedefindeyiz. Türk plastik sanayisi üretim kapasitesiile Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise yedinci büyük üreticisi konumunda. Liderliğe doğru 101_0577adım adım ilerliyoruz. Sektörümüzün gücünü dünyanın dört bir yanından ağırladığımız yerli ve yabancı tüm katılımcılarımıza gösterme şansını bir kez daha elde ettik. Ayrıca PlastEurasia Fuarı’mıza milli katılım düzenleyen ülkelerin sayısı da artıyor. Bu yıl yüzde 15 oranında büyüyen fuar sonuna kadar rekor ziyaretçi hedefliyoruz” dedi.

Yavuz Eroğlu, “Plastik sektörü Türkiye ekonomisi ve sanayisine katkısını artıran bir sektör ancak biz sektörümüzü yalnızca ticari olarak konumlandırmıyoruz. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi plastik sektörü olarak “sorumlu endüstri, sorunsuz çevre” misyonu ile hareket ediyoruz. Son dönemde kamuoyunda her ne kadar olumsuz algı yaratılmaya çalışılsa da bizler sorumluluklarımızın bilinci ile yolumuza devam ediyoruz. Geri dönüşüm ve çevre için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. PAGEV-PAGÇEV olarak bizler öncelikle atık oluşumunu önlemeye, ardından ise oluşmuş atıkları toplama ve geri dönüşüm çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Atık yönetimi hedefinde çevreye yönelik farklı projeler üzerindeki çalışmalarımız da sürüyor. Ülke olarak hep birlikte bu bilinçle hareket edersek kısa zaman içerisinde kaynaklarımızı daha az tüketiriz, daha az dış ticaret açığı veririz. Yani hem çevre hem de ekonomi açısından olumlu sonuçlara ulaşabiliriz” diyerek sözlerine son verdi.

 

101_0554                101_0557

101_0552                101_0585

 

101_0558                101_0571

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Translate »