Home Haberler Porselen Karolarda Yeni Sezon Yeni Trendler

Mimar ve iç mimarların zemin ve duvar kaplamalarında sıklıkla tercih ettiği porselen karolar, doku, desen ve renk seçenekleriyle yeni sezonda da kusursuz alternatifler sunuyor. Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği’nden (SERKAP) yapılan açıklamaya göre, mermer, beton, ahşap ve REGINAdoğal taş görünümlü porselen karolar bu sezon yine iddialı koleksiyonlarla ön plana çıkarken, geometrik desenli, dijital baskılı ve eskitme karolar kusursuz alternatifleriyle mimari ve iç mimari projelere zenginlik katacak.
Ulusal ve uluslararası pazarda, seramik sanayii ürünlerinin etkinliğini ve pazar payını artırarak, yeni kullanım alanları yaratmayı hedefleyen Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği (SERKAP) porselen karolarla ilgili yeni sezondaki genel eğilimleri açıkladı. Kamusal alanlardan konut iç mekanlarına kadar çok farklı ölçeklerdeki mimari ve iç mimari projelere sınırsız tasarım özgürlüğü getiren porselen karolar, yenilenen modelleri ve inovatif anlamda sürekli geliştirilen koleksiyonlarıyla bu sezon da zemin ve duvar kaplama sektörünün yükselen trendi olacak. Dayanıklılık, ekonomiklik ve kaymazlıkla birlikte uzun ömürlü kullanım sağlayan porselen karolar, zengin renk, desen ve doku seçenekleri sunacak.
   INFINITY
SERKAP’tan yapılan açıklamaya göre, banyo, mutfak gibi ıslak mekanlar dışında, alışveriş merkezi, mağaza, otel ve iş merkezleri gibi ticari ve kamusal alanlarda da kullanımı
oldukça artan porselen karolar, yeni sezonda doğal taş, mermer, ahşap, dijital baskı, geometrik desen, eskitme ve sırlı modelleriyle yer ve duvar kaplamalarında tasarım esneklikleri sunacak. Zorlu hava koşullarına karşı dayanıklı olması nedeniyle dış cephe kaplamalarında da kullanımları giderek artacak olan porselen karolar, doğala en yakın görüntüyü sergileyen kaplamalar olarak daha da ön plana çıkacak. Üretim teknolojilerindeki gelişmeler sayesinde pazar payı giderek artan büyük ebatlı porselen karolar, bu sayede daha az derz kullanımı ile hem iç hem de dış mekanlarda bütünsel bir görüntü elde edilmesine olanak tanırken, ince karolar da sıklıkla tercih edilecek. Porselen karolar, yeni sezonda sadece yer ve duvar kaplamalarında değil, mobilya, kapı, mutfak ve tezgah tasarımlarında da daha çok tercih edilecek.ARDEN
Yüksek sıcaklıkta pişirildiğinden % 0,5’in altında su emme özelliğine sahip olan, dona ve sıcaklığa dayanıklılık gösteren ve her tür iklim özelliklerinde iç ve dış mekanlarda kullanılabilen porselen karolar, kırılmaya, eğilmeye, aşınmaya, lekeye ve kimyasallara karşı yüksek direnç gösteriyor.
Porselen karoları üstün kılan niteliklerden bir diğeri de kolay döşenebilir olması. Büyük ebatlarda zengin çeşitliliğe sahip olan porselen karolar, yüzey zenginlikleriyle şehir hayatının hızlı temposunda mekanlara estetik, işlev, dinamizm ve kalite katıyor.
Translate »