Home Haberler R+T Turkey 2015 Fuarında Ziyaretçi Sayısı Arttı

R+T Turkey Panjur, Kapı/Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri ihtisas fuarı bu yıl, daha fazla ziyaretçi ve katılımcı çekerek çok olumlu bir sonuç elde etti. Yurt içi ve yurt dışından gelen 7.021 ziyaretçi (2013: 6.689 ziyaretçi) 119 katılımcının (2013: 116 katılımcı) tanıttığı yeni ürünler ve trentler hakkında bilgi edindi. Ziyaretçi anketi sonucunda göre en yoğun ilgi gören ürünler sırasıyla tente ve sundurma (%39), pergole (%36), panjur ve aksesuar (%30), pencere kepenkleri (%26), geçiş sistemleri (16%) ve iç bölümde bulunan güneşlikler (%14) oldu.

Messe Stuttgart Yönetimi Sözcüsü Sayın Ulrich Kromer von Baerle, „Standlara gösterilen yoğun ilgi ve katılımcıların bu ilgiden son derece memnun olmaları ile birlikte olumlu hava fuarın her noktasında hissediliyordu. R+T Turkey fuarı, etkinliğin gerçekleştiği bu mega bölgede sektörün en önemli ihtisas fuarı olma özelliğini bir kez daha başarılı bir şekilde ortaya koydu“ diyor.

Kasım ayında İstanbul’da kapılarını ikinci kez ziyaretçilerine açan bu ihtisas fuarı, özellikle uluslararası bir fuar olma niteliğini yüksRT_12_P_180eğe taşıdı. Katılımcıların %29’u (2013: %16) yurt dışı kaynaklıydı. Yurtdışından gelen ziyaretçi oranı da %32’ye (2013: %27) yükseldi. Ziyaretçilerin neredeyse yarısı İstanbul’un yakınındaki 300 km çapında bir bölgeden geldi. Fuarı en çok ziyaret edenler başta Türkiye olmak üzere İran, Yunanistan ve Bulgaristan gibi komşu ülkeler ile Lübnan, Suudi Arabistan, Ürdün, Almanya, İtalya, Rusya, Kosova, Çin ve İsrail’den geldiler. Böylece R+T Turkey Panjur, Tente, Kapı/Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri fuarı Türkiye, Doğu Avrupa ve Yakın Doğu bölgesinde bu alandaki ihtisas fuarı liderliğini başarılı bir şekilde ispatladı.

Export Expalum Firmasından Sayın David León Chantres, “R+T Turkey fuarına katılmamızın birçok sebebi var. Öncelikle mevcut müşteri ilişkilerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Orta Doğu bölgesinde bulunan iş ortaklarımızın vize sorunu yaşamadan bu fuara gelebilmesinde Türkiye bir köprü görevi üstleniyor. Bu sayede iş ortaklarımız kolaylıkla R+T Turkey fuarını ziyaret edebiliyor ve biz de ilişkilerimizi geliştirme olanağı buluyoruz” diyor.

Fuar katılımcılardan toplamda 2,3 notunu aldı. Ayrıca ziyaretçilerin yüksek bir oranı fuarı tekrar ziyaret edeceklerini belirtti. Ziyaretçilerin % 86’sı bir sonraki fuara kesinlikle tekrar geleceklerini ve % 88’i R+T Turkey fuarını tavsiye edeceklerini belirtti. Industrial Fabric Manager, Sayın Birsen Karakaya, “R+T Turkey 2015 fuarı yüksek kaliteli ve ürünlere odaklı bir fuardı. Ziyaretçi sayısı ve ürünlerimize gösterilen ilgiden dolayı çok memnun kaldık. Fuar yönetimi, sunduğu çerçeve koşulları ve gerçekleştirdiği marketing çalışmaları ile fuarın başarısına önemli bir katkı sağladı” diyor.

R+T Turkey fuarı ziyaretçileri arasında yüksek oranda karar verme pozisyonundaki yöneticilerin bulunması önemli bir noktaydı. Ziyaretçilerin üçte ikisi (%65) şirket ve kurumlarda karar verme pozisyonundaki yöneticilerden oluşuyordu. Toplamda çok yüksek bir ziyaretçi kalitesi elde edildi. Ziyaretçilerin % 93’ü satın alma ve tedarik zincirinde karar verici olduklarını belirtti; ziyaretçilerin %60’ı ise önümüzdeki 6 ay içinde yatırım yapmayı planladıklarını belirtti.

Gerçekleştirilen temasların yüksek kalitesi ve yatırım iştahı katılımcıları ve fuar yönetimini memnun kıldı. Barış Tente Genel Müdürü Sayın Hasan Basmacı, “Fuar beklentilerimizin çok üzerinde, olumlu gerçekleşti. Gerçekleştirdiğimiz temasların kalitesinden çok memnunuz. Ziyaretçilerin hem kalitesi hem de sayısı çok yüksekti. Hatta yeni pazarlardan gelen ziyaretçiler ile dahi görüşmelerimiz oldu. Toplamda R+T Turkey 2015 fuarı bizim açımızdan çok başarılı geçti ve bir sonraki fuarda tekrar katılımcı olarak yer alacağız” diyor.

 

r-t-fuar-2015

Translate »