Home Haberler SEKTÖR LİDERİ ÖZÇELİK MAKİNA’DAN DEV İŞ BİRLİĞİ

Sektörün önde gelen PVC ve Alüminyum profil işleme makinaları üreticisi Özçelik Makina gücünü, dünya fabrika otomasyon şampiyonu FANUC’la birleştirdi.

1980 yılından itibaren alüminyum ve PVC profil işleme makinelerini üreten Özçelik Makina 70’in üzerinde makina çeşitiyle yıllık 40 bin adet üretim kapasitesine sahip ve 5 kıtada 90’dan fazla ülkeye ihraç gerçekleştiriyor. Yurt içi ve yurt dışında geniş satış ağı bulunan Özçelik Makina, Japon dünya fabrika otomasyon lideri FANUC’la iş birliği yapma kararı aldı.

Japonya’da CNC makine takımları ve robotlara sahip otomatik bir fabrikayı kurup çalıştıran ilk şirket olan FANUC, kuruluşundan sonraki altmış yıl içinde dünya genelinde kurulu 4 milyon CNC kontrolü ve 550.000 robotuyla fabrika otomasyonu alanında dünyanın lider imalatçısıdır.

FANUC’un Türk alüminyum ve PVC profil işleme sektöründe ilk olarak Özçelik Makina ile çalışma kararı almasının heyecanını yaşadığını belirten Özçelik Makina Satış ve Pazarlama Direktörü Volkan BİÇER  işbirliği ile ilgili olarak “ FANUC özellikle yurtdışında kullanıcılarımızın çok iyi bildiği lider bir otomasyon firmasıdır. 39 yıllık lider sektör tecrübe ve kalitemizin FANUC’a referans olarak, bizimle çalışma kararlarını etkilemesinin gururunu yaşıyoruz.  Dünya standartlarında ürettiğimiz makinalarımızı, dünyanın lider otomasyon firması ile destekleyecek oluşumuz bizim için önemli bir gelişme. Büyük bir rahatlıkla Özçelik Makina kullanıcılarını verimin en maksimumda olacağı bir dönem bekliyor diyebiliriz.” ifadelerinde bulundu.

Bu işbirliği ile yapılan yüksek ayrıcalıklı makinaları birçok kullanıcı sahasında görmeyi ve kullanıcıya sağlanan katma değerleri gözlemlemeyi büyük bir heyecan ile beklediklerini söyleyen FANUC Türkiye Factory Automation (FA) Satış Müdürü E. Çağtay Güleç “FANUC ürünlerinin ÖZÇELİK makinalarına adaptasyonu için uzun bir dönemdir gerek Türkiye, gerekse Avrupa ve Japonya’dan gelen uzman kadromuz ile ÖZÇELİK uzman kadrosu aynı platformda özverili bir çalışma içerisindedir. Bu çalışmalarda öncelikli odaklandığımız konular; daha kolay kullanım, uzun ömürlülük ve en üst seviyede verimliliktir. Gururla söyleyebilirim ki, almış olduğumuz sonuçlar oldukça tatmin edici düzeydedir ve kullanıcı nezdinde farklılık yaratacak etmenlerdir. Gelecekte de devam edecek olan çalışmalarımızda, kullanıcıların geri bildirimleri bizler için temel nokta olacaktır.” açıklamasını yaptı.

Translate »