Home Haberler Senegal’deki Birleşmiş Milletler Evi’nde Türkiye’nin En Büyük Porselen Seramik Levhası Kalesinterflex Kullanıldı


Senegal’de, Dakar yakınlarındaki yeni bakanlıklar bölgesi Diamniadio’da inşa edilen UNO Evi, Wilmotte & Associés tarafından tasarlandı. 14 hektar araziye yerleşen, 60.000 metrekare inşaat alanına sahip yapının cephesinde 16.000 metrekare Kalesinterflex porselen seramik levha kullanıldı.

Senegal hükümeti tarafından başlatılan proje, Dakar’a dağılmış 34 Birleşmiş Milletler kurumunu yeni ve anıtsal, tek bir yapı altında topluyor. Bir daireden saçılan yedi kanattan oluşan bina hem inşaat, hem de kullanım aşamasında enerji verimliliği, erişilebilirlik, güvenlik ve emniyet konusunda örnek olmayı amaçlıyor.



 
Dairenin merkezine resmi davetler için kullanılacak konferans alanları ve resepsiyon alanı yerleştirilmiş. Dairenin bir dış halkası ortak kullanıma açık bilgi merkezi, danışma merkezi, buluşma noktaları ve dinlenme alanlarına sahip. Resmi ve ortak kullanıma ayrılan daireye eklemlenen yedi kanat ise toplam 1.814 ofis birimine sahip 34 ayrı Birleşmiş Milletler kurumuna ev sahipliği yapıyor.

Translate »