Home Haberler Şişecam’ın 29’uncu Cam Sempozyumu

Şişecam Topluluğu’nun bu yıl 29’uncusunu düzenlendiği “Cam Sempozyumu” üniversitelerin işbirliğiyle Kadir Has Üniversitesi’nde gEkran Alıntısıerçekleştirildi. Ana teması “Cam ve Cama Değer Katan Kaplamalar” olarak belirlenen sempozyum, aralarında yurtiçi ve yurtdışındaki 22 üniversiteden 54 akademisyenin yer aldığı toplam 400 katılımcıyla düzenlendi.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Topluluğun bugün yaklaşık 20 bin çalışanıyla 13 ülkede üretim yapan küresel bir oyuncu haline geldiğini belirterek, “2020 vizyonumuz doğrultusunda dünyadaki en büyük cam üreticisinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu hedefe giden yolda ise Ar-Ge yetkinliğimizi daha da geliştirmek büyük önem taşıyor” dedi.

  Şişecam Araştırma ve Teknolojik Geliştirme Başkanlığı’nın bu yıl 29’uncusunu düzenlediği “Cam Sempozyumu”, 7 Kasım 2014 tarihinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde “Cam ve Cama Değer Katan Kaplamalar” teması ile gerçekleştirildi. Paralel oturumlarla birlikte 47 bildirinin paylaşıldığı sempozyum, yurtiçi ve yurtdışındaki 22 üniversiteden 54 akademisyenle birlikte toplamda 400 katılımcıyla gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü PEkran krof. Dr. Ahmet Kırman, temelleri 1934 yılında ülkenin temel cam ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla atılan Şişecam’ın bugün yaklaşık 20 bin çalışanıyla 13 ülkede üretim yapan küresel bir oyuncu haline geldiğini belirterek, “2020 vizyonumuz doğrultusunda dünyadaki en büyük cam üreticisinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu hedefe giden yolda ise Ar-Ge yetkinliğimizi daha da geliştirmek büyük önem taşıyor. Bu amaçla 1976 yılında temelleri atılan kurumsal Ar-Ge faaliyetlerimizin altyapısı ve insan kaynakları, bu yıl faaliyete geçirdiğimiz, ülkemizin cam alanında en büyük ve en kapsamlı Ar-Ge merkezi olanŞişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi ile birlikte nitel ve nicel olarak büyüyüp güçlenecektir.”

Cam sektörünün geleceğinin belirleyicisi yeni ve daha ileri teknolojilere dayalı inovatif ve katma değeri yüksek ürünler olduğuna dikkat çeken Kırman, “Düzcamın, optiksel, elektriksel, mekanik, kimyasal ve dekoratif özelliklerinin değiştirilmesi ile oluşan dünya kaplamalı camlar pazarı 21 milyar dolara ulaştı. 2015-2019 arası yaklaşık yüzde 9 büyümesi beklenen bu pazarda, yenilikler ancak araştırma ve geliştirme faaliyetleri yoğun olan şirketler tarafından değere dönüştürülebilmektedir“ dedi.s1415626055_Sisecam_logo

Translate »