Home Haberler SAPAC’tan Ankara’ya 100 Milyon Dolarlık Gayrimenkul Yatırımı

Suudi Arabistan’ın önde gelen firmalarından Pan Kingdom, Ankara’nın gelişen akslarından Eskişehir yolu ve Gölbaşı Bölgelerini yatırım için mercek altına aldı.

Şirket, 2015 yılı içinde 100 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı hedefliyor. Suudi Arabistan’ın önde gelen firmalarından Pan Kingdom, Ankara’ya 100 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak.

Pan Kingdom Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman bin Salim Al Harbi, yatırım olanakları için Türkiye’de temaslarda bulundu. Kırkıncıoğlu Grup Genel Müdürü Abdullah Kırkıncıoğlu ve DETAŞ Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Karabacak ile birlikte Ankara’nın gelişen akslarından Eskişehir yolu ve Gölbaşı bölgelerini analiz eden Süleyman bin Salim Al Harbi, yatırımlarını gayrimenkul sektöründe değerlendireceklerini bildirdi. Al Harbi, gerekli fizibilite çalışmalarını tamamladıktan hemen sonra, 2015 yılı içinde yatırımları hayata geçirmeyi planladıklarını dile getirdi. Şu an bir yerli ortağı bulunmayan Pan Kingdom’un, Ankara’ya yapacağı yatırımları, Kırkıncıoğlu Grup ve DETAŞ Grup öncülüğünde hayata geçireceği bildirildi.

Gayrimenkulde Ankara’nın Yıldızı Parlayacak

Süleyman bin Salim Al Harbi, Türkiye’de yatırım kararlarında etkili olan başlıca faktörleri “Türkiye’nin başarılı ekonomisi, nüfus büyüklüğü, genç nüfus oranı, nitelikli ve rekabetçi iş gücü, yeniliklere açık yatırım ortamı, jeopolitik konumu, Avrupa’nın enerji koridoru ve terminali oluşu, teşvik olanakları ve büyük iç pazarı” şeklinde sıraladı.

Türkiye’nin önümüzdeki 10 yıl içinde teknoloji, inovasyon ve gayrimenkul alanında hızla büyüyeceği öngörüsü ve bu kapsamda özellikle Ankara’nın gayrimenkul sektöründe hızlı bir gelişim içinde olacağı beklentisinin, Suudi firmanın yatırım kararında etkili olduğu belirtiliyor. Gayrimenkulde Ankara’nın “yükselen bir trendi” olduğu değerlendiriliyor.

Türkiye’ye ilk yatırımını yapacak olan Pan Kingdom,  uzun soluklu ve devam eden projeler gerçekleştirmek istiyor. Şirket, özellikle inşaat ve arsa konusunda uzman olan, Tügiad üyesi Kırkıncıoğlu Grup & DETAŞ Grup ile birlikte Ankara bölgesinin genelinde yatırımlarını değerlendirecek.

Türkiye Pazarında Büyüme Hedefleri Var

Süleyman bin Salim Al Harbi, Türkiye’nin son yıllardaki ekonomik verilerine bakıldığında, gayrimenkul ve inşaat sektörü olarak pazarın ne kadar cazip olduğunun görüldüğünü dile getirdi. Al Harbi, beklenen büyüme kriterlerinden dolayı Türkiye pazarında büyük hedefleri olduğunu vurguladı. Sadece bir seferlik yatırım değil tam tersine sürekliliği olan yatırımlar için çalıştıklarını ifade eden Süleyman bin Salim Al Harbi, bu yönde strateji geliştireceklerini bildirdi.

Suudi Arabistan’da Çimento, demir çelik, inşaat malzemeleri, inşaat ve elektrik üretimi alanlarında faaliyet gösteren Pan Kingdom firmasının, gayrimenkul sektörünü “devamlı kendini geliştiren, her dönem cazibesini koruyan, eskimeyen bir sektör” ve Türkiye’yi de bir “yatırım cenneti” olarak gördüğü kaydediliyor.

sapac2

Translate »