Home Haberler THBB, Avrupa Hazır Beton Birliği Yönetiminde

Hazır betonda 23 yıl boyunca Avrupa standartlarını ülkemize taşıyan Türkiye Hazır Beton Birliği, şimdi Avrupa hazır beton sektöründe son sözü söylemeye hazırlanıyor. THBB Başkanı Yavuz Işık, 4 Kasım 2014 tarihinde Belçika’da gerçekleştirilen Avrupa Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu toplantısında Başkanlık Komitesi üyeliğine seçildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği, 1991 yılında Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO)’nun tam üyesi oldu. Aradan geçen 23 yıl boyunca Avrupa standartlarını Türkiye’ye taşıdı. Türkiye Hazır Beton Birliği, şimdi ise Avrupa hazır beton sektöründe son sözYavuzIsik_1ü söylemeye hazırlanıyor.

1967 yılında kurulan ERMCO (Avrupa Hazır Beton Birliği) hazır beton alanındaki en büyük uluslararası kuruluş. Üye ülkeler arasındaki üretim, standart, kalite, teknolojik yenilikler gibi konulara ilişkin işbirliğini teşvik edip, pekiştirerek hazır beton sektörünün gelişmesini sağlayan ERMCO aynı zamanda, söz konusu ülkeler arasında diğer alanlarda da yakınlaşma ve işbirliği olanaklarının doğmasına zemin hazırlıyor.

THBB, üyesi olduğu 23 yıl boyunca ilk kez, ERMCO politikalarının oluşmasında çok önemli bir yeri bulunan Başkanlık Komitesi’ne dahil edildi. Böylece THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık Türkiye’yi ve THBB’yi temsilen sektörün dünyadaki en önemli kuruluşu olan ERMCO’da Başkanlık Komitesi’nde görev alarak, politikaların oluşturulmasında daha etkili olacak.

Yaşanan bu olumlu gelişmeyi değerlendiren THBB Başkanı Yavuz Işık; Çeyrek asırdır, ülkemizde kaliteli betonun üretilmesi ve kullanılması için üyelerimiz ile el ele verdik özveriyle çalışıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda Ülkemizi Avrupa’da hak ettiği seviyelere taşıdık. Bundan sonra da, sektörümüzü hem yurt içinde hem de Avrupa’da çok daha ilerilere taşımak için çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Avrupa’da elde ettiğimiz bu başarının tüm THBB üyesi firmaların başarısı olduğunu tekrar hatırlatır, tüm üyelerimize teşekkürlerimi sunarım” dedi.

THBB, yürüttüğü yoğun çalışmalar neticesinde son olarak, Avrupa Hazır Beton Birliği 2015 Kongresi’ni de Türkiye’ye kazandırdı. THBB tarafından düzenlenecek olan ERMCO 2015 (Avrupa Hazır Beton Birliği) Kongresi’nin hazırlıkları son sürat devam ediyor. Her 3 yılda bir gerçekleştirilen ERMCO Kongresi Türkiye’de 4 – 5 Haziran 2015 tarihlerinde İstanbul Askeri Müze’de düzenlenecek. Kongreye Avrupa hazır beton sektörünün önemli temsilcileri katılacak.

İlk hazır beton tesisi ile 1976 yılında tanışan Türkiye’de, hazır beton sektörü diğer ülkelerle karşılaştırıldığında oldukça yeni. Almanya, hazır betonun ilk olarak üretildiği ülke ve bundan yaklaşık 100 yıl önce hazır beton endüstrisi kuruldu. Türkiye Hazır Beton Birliği, kurulduğu 1988 yılından günümüze hazır beton sektörüne getirdiği standartlar sayesinde birçok başarıya imza attı. Bu başarıların en önemlilerinden biri hazır beton üretim miktarı. Türkiye; üretimde son beş yıldır Avrupa’da birinci, Dünyada ise Çin ve ABD’den sonra üçüncü sırada yer alıyor. Avrupa Birliği üye ülkelerinin ürettiği beton 145 milyon metreküpken Türkiye tek başına 110 milyon metreküp üretime sahip.

Sadece miktar açısından değil, dayanım sınıflarında da Türkiye önde

Kullanılan betonun dayanım sınıfları açısından bakıldığında; C25/30-C35/45 dayanım sınıflarında %68 ile Kuzey ile Güney Avrupa ülkeleri arasında yer alan Türkiye, %52 olan Avrupa ortalamasının üzerinde bulunuyor. C35/45 dayanım sınıflarında da yine %14 ile %10 olan Avrupa ortalamasının üzerinde yer alıyor.

Sadece üretim miktarı ve dayanım sınıfları açısından değil ürettiği betonun kalitesiyle de Avrupa’nın dikkatini çeken Türkiye, Türkiye Hazır Beton Birliği ve üyelerinin üstün çabaları sayesinde Avrupa’da söz sahibi olmaya hak kazandı. Avrupa’daki gelişmeleri Türkiye’ye taşıyan THBB; geliştirdiği teknikler, kalite, denetim ve teknolojiyi Avrupalı meslektaşlarına da taşıyacak olmanın haklı gururunu yaşıyor.THBB_logo_01062013

Translate »