Home Haberler TKS Firma Yetkilisi İsmail Özbekmezci ile Röportaj…

Sürekli Yenilikçi Olmaya ve Trendleri Takip Etmeye Özen Gösteriyoruz

Günün çoğu kısmını geçirdiğimiz evlerimizin demirbaşları olan kapı konusunda da, tüketicilerimizin ürünlerin kalitesini ve güvenliğini araştırmalarını, ayrıca renk ve desen noktasında, iç mekanda güzel bir kombinasyon sağlayacak ürünlere yönelmelerini, kendilerine tavsiye ediyorum.


 

 Öncelikle firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

TKS Tosya Ağaç Kaplama ve Yonga Levha San. ve Tic. A.Ş 1993 yılında kontrplak imalatı ile ticaret hayatına başlamıştır. 2008 yılında ürün gamına, iç oda kapısı çeşitlerini de ekleyerek pazarda önemli bir konuma gelen firmamız, son olarak 2014 yılında yatırımını tamamladığımız yeni tesisimizde, Melamin kapı yüzeyi ürününün, imalatına başlamasıyla birlikte, 18.000 m2 kapalı alanda, 230 çalışanımızla müşterilerimize hizmet vermeye devam etmektedir. Kısaca şahsım ile ilgili bilgi vermek istiyorum adım İsmail Özbekmezci 2010 yılında katıldığım TKS ailesinde halen Genel Koordinatör olarak görevimi yürütmekteyim.

Evlerimizde bizi ve misafirlerimizi ilk karşılayan obje olan kapı, ülkemizde gereken önemi görüyor mu? Gerek estetik ihtiyaçlar, gerekse güvenlik konusunda yorumlar mısınız?

Bilindiği gibi, son yıllarda tüketim anlayışımız ve kalite algımız toplum olarak olumlu yönde değişmekte. Bunda şüphesiz en etkili unsur bilgiye ve dönemin trendlerine kolay bir şekilde ulaşma avantajımız. Her yıl ahşap ürünlerinde farklı renk ve desenlere gösterilen ilgi değişiklik gösteriyor, bu da bize tüketim noktasında yenilikçi olduğumuzu ve ürünlerin görselliği noktasında bilinçlendiğimizi göstermekte. Son dönemlerde müşterilerimizden gelen talepler kapı ve mobilya konusunda ne denli bilgili ve seçici olduklarını göstermekte. Kapı, mobilya ve parke renklerinde uyum aranmakta ve bu kriterlere göre seçim yapmaktadırlar. Kısaca özetlersek, gerek renk ve desen, gerekse, güvenlik noktasında tüketiciler evlerinde ya da işyerlerinde kullanacakları kapılar konusunda artık daha hassas ve seçiciler. Bu durum ise bizleri, yani üreticileri sürekli yenilikçi olmaya ve son trendleri takip etmeye teşvik etmekte ve olumlu yönde kazanım sağlamaktadır.

Kapı üretirken/ithal ederken kapının estetiği konusunda ar-ge çalışmalarınız var mı? Bu çalışmalarınızın yeterli olduğuna inanıyor musunuz?

Ar-Ge konusunda, bildiğiniz gibi, birçok teşvik ve hibe bulunmaktadır. Ayrıca inovasyon konusunda da, üreticiler devlet tarafından sürekli teşvik edilmekte. Firma olarak bizler de, bu imkanlardan kısmen faydalanarak, son yıllarda gerek ürün kalitesi ve işletme projesi noktasında, gerek ürün girdi-çıktı kalitesi noktasında, çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

 Kapı bazen çok kolay açılmalı, bazen ise çok zor! Kapıların bizlere sağladığı güvenliği kendi ürünleriniz üzerinden anlatır mısınız?

Öncelikle, kapı imalatımızda, ahşabın doğasına göre üretim yapıyoruz. Uzun vadede tüketicilerimize sorun yaratmayacak ve güvenle kullanabilecekleri ürünlerin arzını yapmaktayız. İmalatımız iç oda kapısı üzerine olduğu için, istenildiği durumlarda yangına dayanıklı ve duman sızdırmazlığı olan kapıların üretimini yapabilmekteyiz.

Ürettiğiniz/İthal ettiğiniz kapıların binalarımıza sağladığı izolasyonu ses ve ısı açısından değerlendirir misiniz?

Gelen müşteri talebi doğrultusunda, ses ve ısı yalıtımı noktasında, daha üst seviyede olan çeşitli iç dolgu materyalleri ile desteklenen kapılar üretebilmekteyiz.

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

Öncelikle, yayınınızda bizlere yer verdiğiniz için, ekibinize teşekkür etmek istiyorum ve yayın hayatınızda başarılar diliyorum. Söyleşide de bahsettiğimiz gibi, tüketicilerimiz günden güne bilinçlenmekte ve üreticileri olumlu yönde motive etmektedir. Günün çoğu kısmını geçirdiğimiz evlerimizin demirbaşları olan kapı konusunda da, tüketicilerimizin ürünlerin kalitesini ve güvenliğini araştırmalarını, ayrıca renk ve desen noktasında, iç mekanda güzel bir kombinasyon sağlayacak ürünlere yönelmelerini kendilerine tavsiye ediyorum. Herkese bol sağlıklı, huzurlu günler temenni ediyorum.

TKS Company Executive İsmail Özbekmezci

In our interview with TKS Company Executive İsmail Özbekmezci, he indicated that they’re always attentive to be innovative and trend-tracking. He also said that they care so much about the quality and security of the doors they produce as well as their colors, designs, and patterns.

 

Tks Logo 2014 yeni

Translate »