Home Haberler Türk Prysmian, 2014 Sonuçları İle Yükseliyor

Geçtiğimiz yılı başarılı sonuçlarla kapatan ve cirosunun yüzde 29’unu ihracattan elde eden Türk Prysmian, İSO tarafından Türkiye’nin en büyük 122.; BTSO tarafından ise Bursa’nın en büyük 7. firması seçildi.

Dünya çapında enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olan Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri, başarılarla kapattığı 2014 yılının meyvelerini almaya devam ediyor. İstanbul Sanayi Odası ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, geçtiğimTurk+Prysmian+Fabrikaiz günlerde açıklanan listelerde sanayi devleri arasında yer alan Türk Prysmian, kurulduğu ilk günden bu yana kazandığı ödüllere yenilerini ekliyor.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından, üretimden satışlar rakamlarına göre açıklanan ve sanayinin asıl temel faaliyet alanı olan esas faaliyet kârlarına bakıldığında 500 büyük şirketin performansının genel anlamda gerilediğinin görüldüğü 2014 yılı, “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde Türk Prysmian, 122. sırada yer aldı. Her yıl bu listede yer alarak, Prysmian Group’un global anlamda elde ettiği başarıları, Türk Prysmian da yurtiçinde sürdürüyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 2014 yılı içinde yaptıkları net iç ve dış satış tutarları esas alınarak yapılan “Bursa’nın İlk 250 Büyük Firma Araştırması”nda ise, Türk Prysmian geçen yıla göre bir sıra yükselerek 831 milyon 693 bin lira cirosuyla 7. sırada yer aldı. Listede yer alan firmaların genel olarak dönem karlarının bir önceki yıla göre yükseldiğinin görüldüğü bu araştırmanın sonuçları, Türk Prysmian’ın bölgesel başarısının da bir kanıtı oldu.

Faaliyet gösterdikleri her alanda “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz…” misyonuyla hareket ettiklerini, sektöre olan yatırımlarının yanı sıra gerçekleştirdiği ihracatlarla, Türk kablo sektörünü dünya çapında üst sıralara taşımayı hedeflediklerini ifade eden Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu, “Türkiye’nin iki önemli kurumu İSO ve BTSO’dan gelen açıklamalar hepimizi gururlandırdı. Çabalarımızın olumlu sonuçlara vesile olduğunu gördük. Bu başarılarımızdaki en büyük etkenlerden birinin ihracat odaklı büyüme çabamız olduğunu düşünüyorum. Bakü Olimpiyat Stadı gibi önemli projelerde yer almanın verdiği özgüven ile 2015’i de en az geçtiğimiz yıl kadar başarılarla dolu geçirmek için tüm gayretimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

PrysmianGroup+logo

 

Translate »