Home Haberler Türkiye İMSAD’ın 33. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı

Gorsel_1_Turkiye+IMSAD+Yeni+Baskani+Fethi+Hinginar+Onceki+Baskan+Dundar+Yetisener+e+Plaket+Verdi Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, “Bugün çatısı altındaki 29 alt sektörü kucaklayan Türkiye İMSAD olarak bizlerin varlık nedeni, gerek politika belirleyen karar mercileri ve kamu kurumlarıyla, gerekse mimar, mühendis ve taahhüt sektörü başta olmak üzere, pazarın tüm paydaşlarıyla işbirliği yaparak, ekonomimize daha fazla fayda sağlamaktır” dedi.

 Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (Türkiye İMSAD), 33. Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı yapıldı. Yönetim kurulunun iki yılda bir seçildiği Türkiye İMSAD’da başkanlık görevine,Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar geldi. Başkanlık görevini Dündar Yetişener’den devralan Fethi Hinginar, önceki dönemde Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyordu.

Genel kurul toplantısında 2015-2017 dönemini kapsayan 2 yıl için görev yapacak Türkiye İMSAD’ın 18 kişilik yönetim kurulu belirlendi. Yönetim kurulunun aynı gün ilk toplantısında yapılan görev dağılımında; Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, başkan vekilleri Oktay Alptekin (PÜKAD), Çetin Tecdelioğlu (Çetin Cıvata) ve Arif Nuri Bulut (İzocam) oldu. Kenan Aracı (Çuhadaroğlu) ile Mehmet Tunaman (Saint-Gobain Rigips) ise başkan yardımcılığı görevini üstlendiler. Türkiye İMSAD’ın yönetiminde görev alan diğer üyeler ise şunlar oldu:

Dündar Yetişener (Fibrobeton), Mehmet Hacıkamiloğlu (Akçansa), Ferdi Erdoğan (Kaleseramik), Haluk Sarıaltın (Trakya Cam), Müfit Ülke (Duravit), Ercüment Yalçın (Wilo), Erdem Ertuna (Türk Demirdöküm), Ece Ceyhan Baba (Seranit Seramik), Bora Tuncer (Schneider Elektrik),Özgür Sezginer (Tepe Beton), Yener Gür’eş (TUCSA),Kadir Başoğlu (TUKDER), Mehmet Nazım Yavuz (ÇATIDER).

Yetişener: “Türkiye İMSAD, sektörüne yön vermeye ve yol açıcı olmaya devam edecek.”

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyada yaşanan hızlı değişim ve rekabet koGorsel_2_Turkiye+IMSAD+Yeni+Baskani+Fethi+Hinginarşullarının, sektör örgütlerinin icraatlarını çok daha önemli hale getirdiğini söyledi. Yetişener, “Dünyada rekabet koşullarının da giderek zorlaştığı bu dönemde Türkiye İMSAD, her zamankinden daha dinamik, sektöre yön veren, öncülük eden ve yol açıcı olmaya devam edecektir” dedi. Yetişener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye İMSAD için bizler bugüne kadar ne söz verdiysek, gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştık. Ankara’dan Güney Afrika’ya, Moskova’dan Batman’a, Fas’a kadar dört bir yana koştuk. Sektöre yol gösterdik, öncülük ettik. Sadece raporlarla değil, hem Ankara ile hem de sektörün diğer örgütleriyle yakın işbirliği içinde çalıştık. Beni en çok etkileyenlerin başında ise, ilk kez ‘Başkanlar Kurulu’nu toplamamız oldu. Bugün sizlerle paylaştığımız Türkiye İMSAD’ın ‘30 Yılın Öyküsü’ kitabında da göreceksiniz ki,  dönemlerinde nice zorluklara göğüs germiş, derneğimizi bugünlere taşımış tüm başkanlarımıza, bu çatı var oldukça, büyük minnet duyacağız.”

Hinginar: “Hedefimiz; paydaşlarımızla işbirliği içinde ülkemize daha fazla fayda sağlamaktır.”

Türkiye İMSAD’ın yeni başkanı Fethi Hinginar da genel kuruldaki konuşmasına, geçtiğimiz yıl 30’uncu yaşını kutlayan Türkiye İMSAD’ı bugünlere taşıyan tüm başkan, yönetici ve üyelere teşekkür ederek sözlerine başladı. Hinginar, “Dündar Yetişener liderliğinde büyük başarılara imza atan ve başkan vekili olarak parçası olmaktan onur duyduğum son dönem yönetimindeki tüm arkadaşlarımı da gösterdikleri üstün performansları nedeniyle kutlarım” dedi.

Türkiye İMSAD olarak varlık nedenlerinin, gerek politika belirleyen karar mercileri ve kamu kurumlarıyla, gerekse mimar, mühendis ve taGorsel+3_Turkiye+IMSAD+Baskani+Fethi+Hinginarahhüt sektörü başta olmak üzere, pazarın tüm paydaşlarıyla işbirliği yaparak ülkemize hizmet vermek olduğunu vurgulayan Fethi Hinginar, sözlerine şöyle devam etti:

“Önümüzde uzun bir yol var. Bir yanda iç pazarımızda arzuladığımız kalite ve standartlara ulaşamamış bir kentsel dönüşüm sürecindeyiz. Bu konuda hem tüm karar mercilerini uyarmaya, öneriler getirmeye devam etmek, hem de sektörümüzün diğer paydaşlarıyla birlikte koordinasyon içinde çalışmak zorundayız. Diğer yanda doğal pazarımız olan çevremizdeki ülkelerde süren çatışma ve siyasi çalkantılar var. İhracatı artırmak için yeni pazarlara ulaşmamız, o pazarlarda yerleşmemiz gerekiyor. Hedefimiz; paydaşlarımızla işbirliği içinde ülkemize daha fazla fayda sağlamak, toplumumuzun yaşam kalitesini yükseltmektir.” 

Türkiye İMSAD yeni başkanı 36 yıllık Türk Ytong’lu…

Türkiye İMSAD’ın Başkanı Fethi Hinginar, 36 yıldan bu yana Türk Ytong’da çeşitli kademelerde görevler üstlendi. Halen Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı olan Fethi Hinginar, Gaziantep Ytong Sanayi A.Ş’de Başkan Vekili, Evren Zincir A.Ş Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütüyor. Son iki yıldır Türkiye İMSAD’da Yönetim Kurulu Başkan Vekili olan Hinginar, aynı zamanda; Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Başkanı, Avrupa Gazbeton Üreticileri Birliği’nin (EAACA) Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Toprak, Çimento Sanayi İşverenler Sendikası Başkan Vekili ve Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı Yönetim Kurulu üyesi. 1993 yılında Milli Prodüktivite Merkezi tarafından ‘Yılın İşadamı’ seçilen Fethi Hinginar, 1997 yılında da Genç Yönetici ve İşadamları Derneği tarafından, ‘Türkiye’nin En İyi 50 Yöneticisinden biri’ olmaya değer görüldü.
turkiye_imsad
Translate »