Home Haberler Türkiye ve Çin Arasındaki Ekonomik İlişkilerin Kalbi China Homelife

Dünyada uygun maliyetli ve her seviyede kalitede ürün ve hammadde bulunabilirliği avantajı ile son 20 yıldır tüm dünyanın üreIMG_1518tim merkezi haline gelen Çin, Türkiye’de China Homelife fuarı ile görücüye çıkıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve 12,076 kişinin ziyaret ettiği China Homelife Turkey Fuarı, 700 Çinli firmanın katılımı ile 3-6 Haziran tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy İstanbul ‘da düzenlendi. Çin ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler açısından büyük önem arz eden China Homelife fuarında Çinli ve Türk işadamları arasında 350’ye yakın ikili görüşme gerçekleştirdi ve önemli işbirliklerine imza attı. 

Dünya ticaret arenasında Çin ürünlerini tanıtmak için düzenlenen China Homelife fuarlar serisi; Brezilya, Dubai, Hindistan, Kazakistan, Mısır, Polonya ve Ürdün’den sonra geçtiğimiz yıl Türkiye’de de ilk kez sektör profesyonelleri ile buluşmaya başladı. Çin Hükümeti tarafından katılım maliyetlerinin yüzde 100’ünün karşılandığı fuar, ülkemizin jeopolitik konumu sayesinde her iki ülke ekonomisi için de büyük önem arz ediyor.

Çin Hükümeti 21. yüzyılın İpek Yolu çalışması olarak “İpek Yolu Ekonomik Kuşağı – One Belt, One Road” projesini 2,1 trilyonluk bir yatırım ile başlattı. 65 ülkeyi kapsayan projenin en büyük ayaklarından birini de Türkiye oluşturuyor. Dünyada uygun maliyetli ve her IMG_2172seviyede kalitede ürün ve hammadde bulunabilirliği avantajı ile son 20 yıldır tüm dünyanın üretim merkezi haline gelen Çin, Türkiye’de de 2 yıldır China Homelife Fuarı ile görücüye çıkıyor. 3 Haziran Çarşamba günü fuar kapsamında düzenlenen ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’in katılımı ile gerçekleşen “Türkiye – Çin Ekonomi Panelinde”, ‘Asya ve Avrupa Arasındaki Bağlantı Noktası Olarak Türkiye’ değerlendirildi. İstanbul’daki yatırımlarını güçlendirmek adına Hangzou Belediye Başkanı Xie Shuangceng önderliğindeki Hangzou Heyeti ve Yang Xiong Başkanlığındaki Şanghay Belediyesi Ticaret Komisyonunun katıldığı fuarda; İstanbul Kalkınma Ajansı İle Hangzou Belediyesi arasında bir Mutabakat Sözleşmesi (MOU) imzalandı.IMG_1602

Birbirinden farklı kullanım alanlarıyla; dünyaca ünlü Çin ipeğinden kumaşlar, kadın giyimde birbirinden şık gelinliklerden deri ceketlere, aydınlatma sistemlerinden küçük ev aletlerine ve beyaz eşyalardan bahçe mobilyalarına, inşaat malzemelerine kadar binlerce farklı ürün China Homelife Türkiye’de ziyaretçileriyle buluştu.

China Homelife Turkey’in organizasyonunu yürüten Sinerji Uluslararası Fuarcılık’tan Uluslararası İlişkiler Müdürü Gülden Parlak: “2014 yılında 200 Çinli firmanın katılımıyla gerçekleşen fuarımızı, bu yıl yüzde 350 büyüme kaydederek 700 Çinli firmanın katılımıyla gerçekleştirdik. Çin’in önemli birçok firması yüzde 100 devlet desteği ileIMG_1544 Türkiye’ye yüksek kalitede ürünlerini getirdi. Ürünleri yakından tanıma fırsatı bulan Türk iş adamları olumlu görüşmeler yaparak önemli imzalar attı. Önümüzdeki yıllarda da fuarımız devam edecek ve China Homelife Turkey ile Türkiye ve Çin arasındaki ticari anlaşmaların önemli bir ivme kazanacağına inanıyoruz.” dedi.

50 bin çeşit ürünün sergilendiği fuarın açılışını; İstanbul Valisi Vasip Şahin ile birlikte, DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Türkiye Çin İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkan Vekili Yavuz Onay, TÜÇİAD (Türkiye Çin İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği) Başkanı Kemal Koçak, MESİAD (Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gecü, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı – Proje Direktörü Ahmet Sami YAVUZ, Şanghay Belediye Komisyonu Yardımcısı Müfettiş Xu Wenjie, Çin Büyükelçiliği Ticari Danışman Zhu Guangyau, Çin Başkonsolosluğu Ticari Konsolosu Huang Songfeng, Hangzhou Belediye Başkan Yardımcısı Xie Shuangcheng gerçekleştirdi.

CHINAHOMELIFE_LOGO

 

Translate »