Home Haberler Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu

1968 yılında 100 Büyük Sanayi Kuruluşu olarak başlatılan ve her yıl geliştirilerek sürdürülen Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması, Türkiye ekonomisine tutulan güçlü bir ayna niteliğindedir.

Yarım asra yakındır her yıl yayınlanan bu raporların her biri, Türk sanayinin birer mihenk taşıdır. 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması ile sanayinin hiçbir yerde bulunmayan gerçek röntgeni çekilmektedir. Sıralamada temel kriter, üretimden satışlardır. Yani sonuçlar, kuruluşların kendi üretmiş olduğu ürünlerden yaptığı satışları kapsamaktadır.

Bu sıralamada yer alan Türkiye düzcam pazarının lider kuruluşu olan Trakya Cam Sanayii A.Ş., gerçekleştirdiği 926 milyon üretimden satışı ile 93. sırada yer  almaktadır.

Türkiye’nin lider PVC Pencere üreticisi ADOPEN, ise geçtiğimiz yıla göre 12 sıra yükselerek 2014 yılının en büyük sanayi kuruluşları arasında,  283. sırada yer almakta. 357 milyon satış gerçekleştiren ADOPEN, gerçekleştirmiş olduğu yurt içi ve yurt dışı yatırımları ile Türkiye ve Antalya’nın gururu olmaya devam etmektedir.

500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 203. sırada yer alan Pakpen Plastik Boru ve Yapı Elemanları San. ve Tic. A.Ş. ise 480 milyonluk üretimden satışı ile 2013’deki yerini korurken yurt içi ve yurt dışında yoğun bir ilgi ile karşılanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu çalışması, Türk sanayinin gelişiminin görülmesine ve geleceğe yönelik yol haritasının belirlenmesine önemli katkılar sağlamaya devam etmektedir.

 

adopen_logo_amblemuntitled-1_89

logo

 

 

 

 

 

 

Translate »