Home Haberler TÜV SÜD TEKKON A.Ş.’yi satın aldı.

Münih/Ankara. TÜV SÜD, kalite kontrol ve kalite güvence, tahribatsız test ve muayene alanlarında hizmet veren Ankara merkezli TEKKON A.Ş’yi satın aldı.

Bu satın alma, TÜV SÜD’ün Türkiye’de endüstri alanında vermekte olduğu servis yelpazesini genişletme doğrultusunda atılmış önemli bir adım. TÜV SÜD Türkiye pazarında sistem ve ürün belgelendirme ile endüstriyel hizmetler portföyünün yanı sıra, Doğuş Holding ve Bridgepoint ile birlikte TÜVTÜRK çatısı altında yürütülen araç muayene hizmetleri ile biliniyor.

TÜV SÜD AG Yönetim Kurulu üyesi olan Karsten Xander “Türkiye, dünyada hızlı büyüme ile ön plana çıkan en cazip ülkeler arasında. Bir süredir, Türkiye’de yürüttüğümüz mevcut hizmetlerin yanı sıra, endüstri alanında ürün yelpazemizi genişletecek bir fırsat arayışı içerisindeydik” dedi. Türkiye’de TÜV SÜD yaklaşık 30 yıldır TÜV SÜD Teknik, Güvenlik ve Kalite Denetim Ticaret Limited Şirketi ile faaliyet gösteriyor. Başlıca faaliyet konuları arasında enerji santralleri ile üretim tesislerine yönelik muayene ve belgelendirme hizmetleri, basınçlı tanklar ile makina ve ürün belgelendirme faaliyetleri sayılabilir. TEKKON’un şirket portföyüne katılması ile birlikte TÜV SÜD’ün Türkiye pazarındaki enerji sektörüne yönelik aktivitelerinin hız kazanması öngörülüyor.

1996 yılında kurulan TEKKON, enerji sektöründe uyguladığı tahribatsız muayene ve testler konusunda uzmanlığı ile sektörde kendinden bahsettiren önemli şirketlerden biri olma özelliği taşıyor. TEKKON’un odaklandığı başlıca alanlar arasında; konvansiyeonel enerji santrali işleticilerine, imalat firmalarına, tedarikçilerine ve ekipman sağlayıcılarına yönelik hizmetler ile kalite güvence ve kalite kontrol faaliyetleri yer almaktadır. Gelecekte hizmet portföyünün enerji sektöründe Varlık Bütünlük Değerleme (Asset Integrity Assessment) gibi alanları da kapsayacak şekilde gelişmesi hedeflenmektedir. Bünyesinde barındırdığı 70 civarında personeli ile ülke çapında uzman muayene ağına sahip olan TEKKON, Türkiye dışında da pek çok ülkede projeler yürütüyor.

“Enerji talebi, Türkiye ekonomisinin büyümesine paralel olarak artmakta. Yeni enerji santralleri ihtiyacı, büyüme açısından önümüze çok önemli fırsatlar getiriyor” diyen TEKKON Genel Müdürü Tarhan Alaçam, “Firmamızın TÜV SÜD’ün uluslararası ağına entegre olması ile müşterilerimize çok daha geniş bir hizmet yelpazesi ile hitap edebileceğiz ve yeni sektörlere ve pazarlara açılma şansı yakalayacağız” saptamasını yaptı. TÜV SÜD Türkiye’de yaygın olarak TÜVTÜRK çatısı altında yürütülmekte olan araç muayene hizmetleri ile öne çıkıyor.

TÜV SÜD, Doğuş Holding ve Bridgepoint ortaklığı olan TÜVTÜRK, 2007 yılından bu yana, 81 ilde 197 araç muayene istasyonu, 3 motosiklet istasyonu, 73 mobil muayene istasyonu ve 3.500 çalışanı ile yılda 7 milyon civarında araca muayene hizmeti veriyor.


Ekran Alıntısılogo

Translate »