Home Haberler Vefa, Sektöründe İstanbul’dan İkinci 500’e Giren Tek Şirket Oldu

Vefa Prefabrike Yapılar San. Tic. A.Ş., Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’ne bu yıl girebilen sektör firmaları arasında İstanbul’daki tek şirket olurken, Türkiye’den listeye giren iki şirketten biri oldu.

Vefa Holding’in lokomotif şirketi Vefa Prefabrike Yapılar San. Tic. A.Ş., İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) her yıl yayınladığı Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde 214. sırada yer aldı. Vefa şirketi, bu yıl listeye girebilen sektör firmaları arasında İstanbul’daki tek şirket olurken, Türkiye’den ise listeye giren iki şirketten biri oldu.

Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, şirket olarak Türkiye’nin en büyük İkinci 500 Sanayi Kuruluşu içinde olmaktan gurur duyduklarını belirterek, Vefa’nın istikrarlı büyümesini sürdüreceğini söyledi. Sektörün yüksek kapasiteli üreticilerinden biri olarak çözümlerini entegre bir şekilde sunduklarına dikkat çeken Koçyiğit, bugüne kadar ise 75’ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ülke ekonomisi için katma değer ürettiklerinin altını çizen Koçyiğit, bu yıl özellikle Körfez ülkelerine ve kuzeyde Cezayir’le birlikte Sahra altı Afrika’ya yöneldiklerini söyledi. Koçyiğit, ihracatlarını daha da artırmak için belirledikleri ülkelerde distribütörlükler ve bayilikler vermeye, bazı ülkelerde ise yerel şirketlerle ortaklıklar kurmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Prefabrike ve çelik yapı sektörünün önde gelen gruplarından biri olarak lokomotif şirketleri ile Türkiye’nin en büyük ilk 1000 sanayi kuruluşu içinde yer aldıklarını bildiren Turan Koçyiğit, şöyle devam etti: “İhracat başarımızı da ilk 1000 ihracatçı firma arasına isimlerimizi yazdırarak tescilledik. Sektörümüz artık sadece Türkiye’nin ihtiyaçları için değil, çevresindeki Orta Asya, Afrika, Ortadoğu, Körfez ülkeleri ve hatta Avrupa’nın taleplerini karşılayan bir üretim gücüne ulaştı.”

 s
Translate »