Home Haberler Vefa, Yapı Fuarı’na Altı Markasıyla Damga Vurdu  

Vefa, Türk yapı sektörünün ve bölgenin buluşma noktası olan 38. Yapı Fuarı’na; Vekon, Steelife, Setap, Prenta, Ekobord ve Doriva markalarıyla katılıyor.

 Ön üretimli yapı sistemlerinde entegre çözümler sunan Vefa Holding, Türk yapı sektörünü bir araya getiren ve kapılarını 21 Nisan’da ziyaretçilerine açan 38. Yapı Fuarı’nda altı markasıyla gövde gösterisi yaptı.

Vefa, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda; Vekon, Steelife, Setap, Prenta, Ekobord ve Doriva markalarıyla yerini aldı. Fuarlara büyük önem verdiklerini ve İstanbul Yapı Fuarı’na her yıl katıldıklarını belirten Vefa İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, Yapı Fuarı’nı; yeni teknolojileri ve geliştirdikleri yeni ürünleri duynews-9085a5ac655f9261ad18urmak için bir fırsat olarak gördüklerini kaydetti. Bugüne kadar hep büyük alanlarda etkileyici stantları ile müşterilerinin ve ziyaretçilerinin ilgisini çekmeyi başardıklarını vurgulayan Koçyiğit, bu yıl da Yapı Fuarı’nda altı farklı stantla yer aldıklarını söyledi.

Vekon’dan anahtar teslim kamp
Prefabrik yapı sektöründe üretim hacmi 3 milyon metrekareyi aşan Vekon, fuarda anahtar teslim kamp çözümlerini tanıttı. Bugün 70’i aşkın ülkeye ürün ve hizmet ulaştıran global bir çözüm ortağı olan Vekon’un kampları; işçi kampı, askeri kamp, afetzede ve mülteci kampları olarak kullanılıyor.

Anahtar teslim kamp çözümü, çok sayıda insanın aynı anda ve genellikle geçici bir süreliğine barındırılması ihtiyacını karşılıyor. Bu ihtiyaç planlı olarak büyük bir inşaat projesi, enerji tesisi, maden tesisi gibi faaliyet gösterilen yerlerde projede çalışanların barınması şeklinde ortaya çıkıyor. Bu projeler de büyük çoğunlukla yerleşim merkezlerinden uzak olduğundan sadece barınma değil diğer her türlü sosyal ihtiyaçlara da cevap verebilecek küçük bir yerleşim yeri niteliğinde oluyor. Plansız ihtiyaçlar ise afet ya da mülteci akını gibi durumlarda ortaya çıkıyor.

Anahtar teslim kampların boyutları ve kullanım süreleri de birbirinden farklı olabiliyor. İçinde 15 bin kişinin yaşayabildiği, 180 bin metrekarelik alanda kurulan ve 3 yıl boyunca kullanılan kamplar olduğu gibi çok daha küçük ölçekli, sadece 6 ay kullanılan kamplar da kurulabiliyor.

 

Steelife, 3 ayda bir hastane inşa edebiliyor

 

Vefa’nın fuardaki bir diğer markası olan ve Türkiye’nin ilk hafif çelik sistemle üretilen binasını kuran Steelife da çelik yac271b31b-5ae5-456f-bc1e-a5e598bfcddcpı çözümlerini ziyaretçileri ile paylaştı.

Çelik yapıları her anı kontrol edilebilen yüksek standartlardaki üretim ve uygulama süreçleri ile hayata geçiren Steelife, son teknolojileri kullanarak 3 ayda 1 hastane inşa edebiliyor. 70’den fazla ülkeye yapı çözümleri ulaştıran Steelife, hastanelerin yanı sıra; profesyonel kullanıma uygun binalar, satış ofisleri, sosyal tesis binaları, oteller, toplu konutlar ve bireysel ihtiyaçlar için çözümlerini çok hızlı, estetik, konforlu, depreme dayanıklı, ekonomik ve çevreci olarak sunuyor.

Teknolojik altyapı ve yüksek standartlar ile üretilen ve bir sanayi ürünü olan hafif çelik yapılar, kuruldukları günkü dayanıklılığını ömürleri boyunca aynı değerde sürdürüyor. Esnek ve hafif bir yapı sistemi olan hafif çelik yapılar aynı zamanda çok hızlı inşa edilebiliyor.

Setap, yapısal çelik çözümlerini tanıttı

Yapısal çelik sektörünün önemli markaları arasında bulunan Setap, Yapı Fuarı’nda; uluslararası standartları kullanan deneyimli proje ekibi ve Türkiye’de ender bulunan son teknolojilere sahip üretim altyapısı ile anahtar teslim yapısal çelik çözümlerini ziyaretçileri ile paylaştı.

Sanayi yapılarından ticari yapılara, okul, hastane, spor tesisi, kültür merkezi gibi tesislerden lojistik depo ve hangarlara kadar müşterilerinin taleplerine uygun optimum yapı çözümleri sunan Setap, proje, imalat ve teslim süreçlerinin tümünde uzun yıllara dayanan deneyimi ve uzman ekibi ile eksiksiz çözüm üretiyor.

Bu yıl özellikle sanayi tesisleri, lojistik depo ve hangarlar üzerine yoğunlaşan Setap’ın hedef sektörleri arasında kimya ve gıda yer alıyor.

images

Prenta, gücünü hizmet kapsamından alıyor

Prefabrike binalar, yaşam konteynerleri ve depo-hangarlar üreten Prenta, fuarda geniş kapsamlı hizmetlerini ve benzersiz yeniliklerini paylaştı.

Sınırsız ve özel hizmet vaat eden ve gücünü de sunduğu hizmetin kapsamından alan Prenta; yeni ürün satışına alternatif olarak kiralama ya da ikinci el, montaj-demontaj, geri alma, depolama ve lojistik hizmetlerinin tümünün aynı anda ya da içlerinden bir bölümünün paket olarak alınabildiği bol alternatifli yeni sistemini sektör profesyonelleri ile buluşturdu.

Prenta’nın yeni sisteminde müşteri istediği prefabrike bina ya da konteyneri isterse yeni olaraksatın alabiliyor ya da satın almak istemezse kiralayabiliyor. Sonrasında bunların lojistiğini yine Prenta üzerinde gerçekleştirebiliyor. Binaların şantiyedeki montajını da Prenta’ya yaptırabiliyor. Eğer yeni olarak satın aldıysa işi bittiğinde ikinci el olarak Prenta’ya geride satabiliyor. Yeni olarak satın aldığı binayı geri vermek istemiyorsa yeniden kullanana kadar Prenta’dan depolamasını isteyebiliyor. Sistemdeki yenilikler bunlarla da sınırlı değil. Müşteri depolanmış ürünlerini yeni işinde tekrar kullanmak istediğinde Prenta’dan yeniden montajını yapmasını isteyebiliyor.

Ekobord’un tercih edilirliği artıyor

İnsan ve doğaya tamamıyla dost, montajı kolay, yüksek dayanıma sahip, estetik ve farklı çeşitlerde yeni nesil fibercement levhalar üreten Ekobord da, fuar ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekti.43174a55-22df-4383-8005-353d2cc8340e

Güçlenen bayilik ağıyla birlikte sektörde gücüne güç katan Ekobord’un tercih edilmesini sağlayan pek çok fark arasından üretim proseslerinde uygulanan sıkıştırma işlemi öne çıkıyor. Bu işlem ile levha karışımında bulunan malzeme ve katmanlar birbirine iyice yapıştırılıyor. Bu sayede benzerlerine göre dış koşullara ve darbelere dayanımları daha da artan Ekobord yeni nesil levhalar, hem çok fazla soğuk hem de çok fazla sıcağa dayanabilecek şekilde üretiliyor.

Düz yüzeyli fibercement levhaların yanı sıra her türlü zevke hitap eden özgün desenli levhalar da üreten Ekobord, ayrıca tüm ürünlerini istendiğinde astar boyalı ya da son kat boyalı olarak üretiyor. Üretim hattına entegre edilen kesme hattı ise standart ebatların yanında özel ebatlı ürünlerin de tercih edilebilmesini sağlıyor.

Doriva, bayilik veriyor

Yapıcı fikirlerin öncüsü Vefa’nın yeni markalarından biri olan Doriva ise fuarda yenilikçi ürünlerini sergiledi.

Tümüyle kendine özgü tasarımlara sahip profilleri ile sektöre iddialı bir giriş yapan Doriva, Türkiye genelinde yeni bayileri ile daha da güçleniyor. Otomasyona dayalı üretim teknolojisi ile yüksek kalitede kapı ve pencere profilleri üreten Doriva, doğaya dost, uzun ömürlü, dayanıklı kapı ve pencere profillerini özel renk ve tasarım seçenekleriyle sunuyor. Üretimlerini İstanbul’da gerçekleştiren Doriva, sınırsız renk ve desen seçeneği, bakım ve montaj kolaylığı, satış sonrasını da kapsayan hizmet başarısıyla birçok yenilik sunuyor. Hem PVC hem de alüminyum profillerin yer aldığı çok geniş bir yelpazeye sahip olan ürün gamında prefabrike yapılar ve yaşam konteynerlerine özel bir profil serisi de bulunuyor. Bu profil serisi bu alanda düşük maliyetli ve montaj sürecini hızlandırıcı çözümler sunuyor.    3211

ekobordlogo     4567Steelife36fdd25147a3prenta-logo

Translate »