Home Haberler YAPI FUARI BAŞLADI: 58 ÜLKEDEN SATIN ALMACI YENİ İŞ BİRLİKLERİ İÇİN TÜRKİYE’DE

Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan geniş bölgesinde ilk 5’te yer alan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da 4 gün sonunda 1 milyar avroyu aşan iş hacminin oluşturulması hedefleniyor.

Türkiye’nin taşıyıcı sektörleri için gerçekleştirdiği fuarlar ile yerli yatırımcılar için yeni iş birliği fırsatları yaratan Hyve Grup, Türkiye’nin cari açığının azaltılması ve ekonomik büyümeye olumlu katkı sunan yapı ve inşaat malzemeleri sektörünün kalbi Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’u 44’üncü kez gerçekleştiriyor.

26 Mart tarihine kadar TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde sürecek fuar; Kanada, Şili, Danimarka, Fransa, Almanya, İrlanda, İspanya, İsviçre, Katar, Birleşik Krallık ve Yunanistan başta olmak üzere 58 ülkeden 400’e yakın yabancı satın alma profesyonelini İstanbul’da hibrit yöntemlerle yerli iş ortakları ile bir araya getiriyor.

Yapı, mimarlık, inşaat malzemeleri ve teknolojileri sektörlerinin bölgedeki en etkili ve en uzun soluklu iş birliği ve bilgi paylaşımı platformu olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, etkinlikleriyle de yapı ve inşaat malzemeleri sektörü için yeni dönemin yol haritasını belirliyor.

Sektöründe bölgenin en büyük 5 fuarı arasında yer alan Turkeybuild İstanbul’un, ihracat alanında da önemli payı bulunuyor. Bu yıl Almanya, Rusya, Avusturya, Çin, Romanya, İtalya, Danimarka, Çekya ve Polonya başta olmak üzere toplam 16 ülkeden 30’un üzerinde yabancı katılımcı fuarda yer alıyor.

Toplam 16 ülkeden 300’den fazla katılımcının yer aldığı fuara; 123 farklı ülkeden, 5 binden fazlası yabancı olmak üzere 40 bine yakın sektör profesyonelinin katılması bekleniyor. 200’den fazla ürün grubu ise fuar alanında sektör profesyonellerinin ilgisine sunuluyor.

Güçlü bir yabancı katılımcı, alıcı ve ziyaretçi ilgisi gören Yapı Fuarı’nın 4 gün sonunda 1 milyar avroyu aşan bir iş hacmi yaratması bekleniyor.

Sektörün Gelişim Alanları Yapı Fuarı’nda Tartışılıyor

Bu yıl çevre, sürdürülebilirlik ve enerji odaklı zengin içerikleri ile 4 gün boyunca sürecek ZeroBuild Summit’22, Yapı Fuarı ev sahipliğinde fiziksel olarak ilk kez düzenleniyor. 2053 Karbon Nötr hedefi kapsamında kritik öneme sahip sektörler arasında yer alan yapı ve inşaat malzemeler sektörü, Sıfır Enerji Binalar ve bu binaların nasıl yaygınlaştırılabileceğini detaylı bir biçimde ele alıyor.

Yapı Fuarı boyunca sürecek ZeroBuild Summit’22’nin yanı sıra Yapı Sahnesi etkinlikleri ile de sektör profesyonelleri tecrübelerini paylaşıyor. 

Fuarın ikinci günü 24 Mart’ta, Enermer & Karen İş Birliği’nde gerçekleştirilecek günün ilk oturumunda “Enerji Verimliliği ve Enerji Yönetimi Konusunda Uygulama ve Araştırma Merkezlerinin Faaliyetler” başlığı ile, enerji verimliliği alanında Türkiye ve dünyadaki Ar-Ge çalışmaları irdelenecek. Günün ikinci oturumunda ise “Prefabrik ve Çelik Evlerin Günümüzdeki Yeri” başlığı ile, son yıllarda moda olan, yapılardaki yenilikçi yaklaşımlar değerlendirilecek. Oturum 13:00-13:30 saatleri aralığında İEG Group iş birliğinde düzenlenecek.

AlbaSoft iş birliğindeki oturumunda ise “İnşaatın Dijital Dönüşümünde Inotip” konuşulacak. Saat 14:30-15:00 arasında gerçekleştirilecek oturum, Yapı Sahnesi’nde 24 Mart’ın son oturumu olacak.

Yüksek Mimarlar Liderliğinde “Mimari Ustalık Sınıfları”

Fuarın ikinci gününde, etkileşimi önceliklendirerek diğer fuarlardan ayrışan Yapı Fuarı, Yapı Master Class – Mimari Ustalık Sınıfları ile 10:30-15:30 arasında “Çevreye Duyarlılık ve Mimari Tasarım” ile “Ölçekler Arası Parametrik Tasarım” temalarında düzenlenecek. Sınırlı kontenjanın olduğu etkinlikte yüksek mimarlar Durmuş Dilekci, Şule Ertürk, Buşra Al, Volkan Taşkın ve Dr. Cenk Dereli eşliğinde katılımcılar bir yandan sürdürülebilir mimarlık, enerji etkin yapı malzemeleri, çevreye duyarlı projeler ve yenilikçi tasarım ve teknoloji trendleri üzerine sohbet edecek diğer yandan da yerinde uygulamalı ürünlerin öğrenildiği stant ziyaretlerini gerçekleştirecek. Turun ardından yüksek mimarlar ile katılımcılar, turu değerlendiren, katılımcıların tecrübelerinin paylaşıldığı bir söyleşi gerçekleştirecekler.

Translate »