Home Haberler Yaşam alanlarında seslerin berraklığı gün yüzüne çıkıyor

 

  • Yüksek ses yutum özelliği

 

  • Ortamdaki kötü kokuları emerek temiz havayı ortama geri veren sistem
  • Estetik bir görüntü

 

 

 

Günümüzde özellikle mekanlarda, gürültü kirliliği önemli bir sorun haline geliyor.  Mekanın içinde oluşan gürültüyü önleyerek konfor sağlamak için ise akustik değerleri yüksek teknolojik ürünleri kullanmak gerekiyor.  Bu noktada teknolojik bilgi birikimini Ar&Ge çalışmaları ve global tecrübesi ile buluşturan Knauf, Cleaneo® Akustik Alçıpan®’ın kullanıldığı asma tavan ve duvar giydirme sistemleri ile yapılara yüksek akustik değer katıyor. Çeşitli yüzey seçenekleri ile üzerine gelen seslerin %80’i gibi yüksek oranda ses yutma özelliğine sahip Cleaneo® Akustik Alçıpan®, mekanın akustiğini iyileştiriyor ve ortamdaki gürültünün kontrol altına alınmasını sağlıyor. 

 

Günümüz mimarisinde tasarımın yanı sıra konforlu bir mekanın tasarlanabilmesi için mekan akustiğinin doğru değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü bireyin yaşam alanında kendini işitsel açıdan konforda hissetmesi, gürültünün planlı bir biçimde denetim altına alınmasıyla gerçekleşebiliyor. Okul, sinema, konser salonu gibi gürültüye duyarlı yapıların, yapı bileşenlerinde gürültüye karşı gerekli önlemlerin alınması konusu üzerinde ise önemle durulması gerekiyor. Özellikle okullarda doğru akustik önlemlerin alınmaması, öğrencilerin anlatılanların %50’sinden daha fazlasını anlayamamalarına sebep olmaktadır. 

 

Sesler hiç bu kadar anlaşılır olmamıştı… 

Bu noktada devreye giren Knauf, yüksek mühendislik ürünü Cleaneo® Akustik Alçıpan®’ın kullanıldığı asma tavan ve duvar giydirme sistemleri ile yapıları yüksek akustik değerlerle buluşturuyor. Yüksek değeriyle mekanın akustiğini iyileştiren Cleaneo® Akustik Alçıpan® sistemleri ile Knauf, ortamdaki gürültünün ve yankı süresinin kontrol altına alınmasına imkan sağlıyor. Ses yutum değerleri (αw) 0.40 ila 0.80 arasında değişen Cleaneo® Akustik Alçıpan® sistemleri, mekanın kullanım amacına göre ortamdaki konuşmanın anlaşılabilirliğini artıran, aynı zamanda yaşam alanlarında kişilerin verimliliğini artırarak konsantrasyona olumlu yönde etki sağlıyor. 

Tasarımda fark yaratın…

 

Üstün Knauf teknolojisiyle akustik konforu arttıran Cleaneo® Akustik Alçıpan® sistemleri, aynı zamanda taşıdığı modern çizgilerle de yaşam alanlarını özgün ve estetik bir görüntüyle buluşturuyor. Farklı yüzey tasarımlarında dairesel, kare, çizgisel ve blok şeklindeki perforasyon seçenekleri olacak şekilde 30’un üzerinde tipe sahip olan Cleaneo® Akustik Alçıpan®, mükemmel tasarlanmış kenar yapısıyla derzsiz bir yüzey oluşturmak isteyenler için kusursuzluğun ismi oluyor.

Mekanlarda temiz havayı içinize çekin…

Ayrıca, Cleaneo® Akustik Alçıpan® içeriğindeki zeolit katkısı sayesinde ortamdaki kötü kokuları emerek temiz havayı ortama geri veriyor. Örnek olarak, hacmi 75 m3 olan bir sigara odasında, Cleaneo® Akustik Alçıpan® kullanılarak TVOC (tüm uçucu organik bileşenlerin toplamı) seviyesinde %40 oranında azalma olduğu tespit edilmiştir. 

Translate »