Home Haberler Akansu Group Yetkililerinden Yılmaz Akansu İle Röportaj…

 

“Bu sene 100. Yılımızı kutluyoruz. 1915’lerde başlayan baba mesleği camcılığı 1947’lerde alarak dev firmalar arasında kendinden emin adımlarla devam ettirmektedir. Bu başarı elbette sabrın, sebatın ve planlı fakat yorucu bir çalışmanın sonucudur. En büyük mutluluk başardım diyebilmektir.”

“Zanaatımız camcılık, işimiz para kazanmak.”

Kurucu Mahmut AKANSU


 

Piyasaya sunduğunuz ürünler hakkında bilgi verir misiniz?

Trakya Cam San. A. Ş. ürünü olan ısıcam klasik, ısıcam sinerji, ısıcam konfor ve çeşitlerinin üretimini yapmaktayız. Artan ihtiyaca göre ısıcam çeşitliliği de artmıştır. Özellikle ısıcam sinerji, bölgemize uygun olduğu için, daha çok talep edilmektedir. Bu ısıcam, ısı kontrol özelliği sayesinde, ısı kaybını standart çift cama göre %50 azaltır ve yakıt masraflarınızı düşürür.

 

Son zamanlarda artan cam üreticileri hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Sektöre etkileri nelerdir?

Ülkemizde inşaat sektörünün hızlanması ve dolayısıyla ısıcam ihtiyacının artması, ısıcam üreticilerinin artmasına neden oldu. Trakya Cam bayisi olsun olmasın, özellikle yaz aylarında üretim hızlanmaktadır.

Ürünlerinizin kalite, yaygınlık ve fiyat olarak rakiplerinize göre konumunu açıklar mısınız?

Isıcamlarımızı, Trakya Cam’ın onayladığı ürünler kullanarak yapmaktayız. Düzcam, Trakya Cam’ ın float teknolojisiyle üretilen yerli camdır. Trakya Cam, bayilerini düzenli olarak denetlediği ve bilgi paylaşımı yaptığı için, her geçen gün kalitemiz artmaktadır. Isıcam, kalitesi ile kendini göstermiş bir üründür. Bu yüzden, projeli işler, kaliteli ısıcam isteyen müşteriler ve kamu ihaleleri camları bizlerden karşılanmaktadır. Kaliteden ödün vermediğimiz için, fiyatlarımız normal standartlarda olmaktadır.

 

Ürünlerinizin üretiminde ve taşımacılığında yıpranma ve kırılma gibi nedenlerden dolayı kayıplarınız oluyor mu? Bu kayıplarınızı nasıl telafi ediyorsunuz?

Isıcamlarımız kendi kamyonlarımızla inşaat teslimi ya da müşterilerimizin cam taşımaya uygun araçları ile yapılmaktadır. Araçlar cam taşımaya uygun olduğu için, çok fazla kayıp yaşanmamaktadır. Sorunlu camlarda telafi edilmektedir.

 

Eski binalarda kullanılmış olan camlar ile yeni inşaatlarda tercih edilen camlar arasında farklar var mı? Varsa, farklardan bahseder misiniz?

 

Eski binalarda kullanılan camlar, o zamanki teknolojiye göre imal olduğu için, tek cam ya da klasik çift cam uygulanıyordu. Günümüzde ise,gelişen teknoloji ile birlikte ihtiyaca göre camlar üretilmektedir. Isıya, soğuğa, sese, güneş ışığına, darbeye dayanıklı ve bir çok isteğe göre kombinasyon yapılabilen ısıcamlar mevcuttur. Günümüzde enerji verimliliğine çok önem verilmektedir. Az enerji ile daha çok verim sağlamaya çalışılmaktadır. Bundan dolayı, yeni binalarda özellikli camlar yapılmaktadır.

 

Üretim sürecindeki iş güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz? Sektörde, iş güvenliğine yeterince dikkat ve önem verildiğini düşünüyor musunuz?

 

Fabrika üretimimizde, iş güvenliği uzmanı ile çalışmaktayız. Düzenli olarak eğitim verilmekte ve kontrol edilmektedir. Kontrollü olarak, üretim yapılmakta ve bir sorun yaşanmamaktadır. İş güvenliği bir firmanın devamlılığını sağlar. İşçi ne kadar güvenli çalışırsa, o kadar kaliteli üretim olur.

 

Sizce, teknolojinin gelişimi cam üretim sektörünü nasıl etkiledi? Ürün çeşitliliğine ne gibi katkıları oldu? Maliyetleri nasıl etkiledi?

Isıcam fabrikalarında kullanılan makineler yeni teknolojiye ayak uyduruyor. Ürün çeşitliliği arttığı için, daha hızlı ve daha kaliteli üretim yapılır oldu. Teknolojinin gelişmesi maliyeti etkilemedi.

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Bu sene 100. Yılımızı kutluyoruz. 1915’lerde başlayan baba mesleği camcılığı 1947’lerde alarak dev firmalar arasında kendinden emin adımlarla devam ettirmektedir. Bu başarı elbette sabrın, sebatın ve planlı fakat yorucu bir çalışmanın sonucudur. En büyük mutluluk başardım diyebilmektir.

 

“Zanaatımız camcılık, işimiz para kazanmak.”

Kurucu Mahmut AKANSU

 

Akansu Group Competent Yilmaz Akansu

In our interview with Akansu Group Competent Yilmaz Akansu, he stated that Akansu Group is producing their thermopane according to the approval of Trakya Cam. Flat glass is a native glass manufactured by Trakya Cam float technology. He indicated that their quality is increasing day by day as Trakya Cam inspects their dealers. 

 

akansu-group-100-yil-logo-retina

Translate »