Home Haberler Akapen Genel Müdür Yardımcısı Funda Kızıklı ile yaptığımız röportaj

Akapen PVC Pencere sistemleri  Genel Müdür Yardımcısı ve Endüstri Mühendisi, Funda Kızıklı ile ürünleri ve ithalat/ihracat ilişkileri üzerine yaptığımız söyleşimiz.

Akapen PVC Pencere sistemleri kuruluşu, çalışmaları ve faaliyet alanlarıyla ilgili bilgi verir misiniz?

 Sektörümüzde kalitenin öncüsü olan firmamız; 2014 yılına Diva (70/74 ve 70/60 ) ve Mira 60mm ekonomik serilerine yaptığı ilave yatırımlarla hızlı giriş yapmayı başarmıştır.
Kızıklı Grup Olarak ;
Akın Plastik Boru San. A.Ş. ile PVC, PE, PPRC ve kompozit cam elyaflı sıcak su boruları PVC ve PE yağmurlama boru ve ek parçaları, PE korige, damla sulama ve PE doğalgaz boruları imalatında Ak Profil A.Ş.- AKAPEN ile PVC Kapı ve Pencere profil imalatında Akapen, Eurostar ve Eurowin  markalarıyla 2003 yılında bünyesine kattığı KIZIKLI Gıda A.Ş. ile, gıda sektöründe, Netto; Laida, Neffis ve Happy markalarıyla meyve suyu, meyve nektarı, meyve aromalı içecek, süt ve süt ürünleri pazarında yer almaktayız.

 Piyasaya sunduğDİVA KESİTunuz ürünler ve özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

 Akapen, Eurowin ve Eurostar markalarıyla PVC Kapı pencere profil sektöründe yer alan firmamız; Tüm makine ve kalıp yatırımlarında Alman ve Avusturya teknolojilerini kullanmakta ve bu anlamda sektörde farlılık yaratmaktadır.
AKAPEN PVC kapı/pencere profilleri; Geniş ürün yelpazesi sayesinde, 50mm Astra – 58 mm Vega – 60mm Mira ( 3 odacıklı ve 4 odacıklı )  70mm Draco ve 80mm Libra, Nova sürme serisi ve Avrupa menşeili laminasyon uygulamaları ile Türkiye’de en geniş ürün yelpazesine sahip firmalar arasında yer almaktadır. Gerek rekabetçi ürünlerimiz ve gerekse Avrupa Standartlarını sağlayan 3,1mm et kalınlığıyla tüm mimari projelere çözüm otağı olabilmekteyiz.
AKAPEN ürünleri, 1997 yılında Almanya Gütegemeinschaft Kunststoff Fensterprofile tarafından RAL belgesi ileAvrupa’da tescil edilmiş ilk Türk profilleridir.

 Ürünlerinizi ihraç ediyor musunuz? Ediyorsanız genelde hangi ülkelere hangi kanallar üzerinden yapıyorsunuz?


 Evet ihracat yapıyoruz. Hem ihracat yaptığımız mevcut pazarlardaki payımızı, hem de yeni hedef pazarları belirleyerek, bu bölgeler için farklı stratejiler uygulayarak, ihracatımızı kayda değer ölçüde arttırmayı başardık. 2014 yılı hedeflerimizde de ihracat ön planda tutuldu. Bu anlamda firmamız; Rebuild Uluslararası Yapı ve İnşaat ve İş makinaları 16 – 19 MART 2014, Benghazi/ LIBYA, Batımatec Cezayir Yapı Fuarı 4-8 Mayıs 2014 Gana- Akra 26-29 Ağustos 2014 fuarlarına katıldı.

Bu ülkelerden hem mevcut ihracatımızı geliştirme ve hem de bulunmadığımız ülkelerde farklı markalarımızla yeni müşteriler oluşturma anlamında çok olumlu dönüşler sağladık. Kızıklı Grup, olarak toplam 50 ülkeye ihracat gerçekleştirmekteyiz. Artan İhracatımız sayesinde Firmamızın satış ve karlılığı artmakta, Dünya pazarlarında pay sahibi olarak ve payımızı arttırmak için pazarlama stratejilerimizi geliştirerek ve sorgulayarak yolumuza devam ediyoruz.

 

 Sektörün geleceği ile ilgili neler söylemek istersiniz? Bunun için ne tür çalışmalarınız var?mira

  Ülkemizde gerek siyasi, gerekse ekonomik krizlerden en çok etkilenen sektörlerin başında İnşaat sektörü geliyor. İhracat, öncelikle iç pazara olan bağımlılığı azaltması sebebiyle büyük önem taşıyor. İhracat sayesinde, iç piyasada var olan mevsimsel dalgalanmalardan etkilenmememizi ve düzenli kapasite kullanımını da sağlamaktayız.  Ancak, komşu ülkelerimizle yaşanan olumsuzluklar ihracat anlamında sanayiciye zor günler yaşatıyor. 2023 büyüme hedeflerine ulaşılabilmesi için ihracatçılara yeni desteklerin sunulması gerektiğini düşünüyorum.

 

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

 Tecrübemiz, her mimari projeye çözüm sunabilen geniş ürün yelpazemiz, uzman kadromuz ve sarsılmaz AKAPEN kalitemizle, gelişen teknolojiye bilgi ve tecrübemizi de ekleyerek sürekli yeni oluşumlar ile Türkiye ve Dünya pazarında boy göstermeye devam etmekteyiz.

 

 

 

 

Translate »