Home Haberler Artmak Makine, Firma Yetkililerinden Orhan Durmuş ile röportaj…

2014 yılını hem sektörümüz, hem de ülkemizin genel durumu konusunda değerlendirir misiniz?

Bizim sektörümüzde bilinen bir ezber vardır. Her yıl ilkbaharda başlayan ivmelenme, sonbahar ve kışın gelmesiyle yavaşlar ve kış sezonunun sonuna doğru durma noktasına gelirdi.

2014 yılında biz bunu yaşamadık. Geçtiğimiz yıl, her sene beklediğimiz durgunluk olmadı ve hala da bu tempoyla sürmektedir. Ülkemiz açısından bölgedeki istikrarsızlıktan dolayı zor bir yıl oldu. Fakat yaratılmak istenen kaos ortamına rağmen, Türkiye’miz yeni yatırımlarla ve ticari atılımlarla istikrarlı bir şekilde yoluna devam etmiştir. Ülkemize genel olarak baktığımızda, başarılı bir yılı geçirdiğimizi düşünüyorum.

2015 yılında piyasaya süreceğiniz yeni ürünleriniz var mı, varsa anlatır mısınız?

2015 yılında, sektördeki konumumuz çerçevesinde yine alanımıza hitaben ürün yelpazemizi genişletip, sektörde kullanım kolaylığı sağlayacak  ürünlerin AR-Ge çalışmalarına devam edip, sektöre katkı sağlamayı, aynı zamanda,  ürün çeşitliliğini geliştirmek adına  yeni distribütörlükleri de bünyemize katmayı hedeflemekteyiz.

2015 yılı tanıtım faaliyetleriniz içinde, dergi reklamı, fuar ve diğer medya araçlarından hangilerini, hangi ürünleriniz için kullanmayı planlıyorsunuz?

Bu yıl içersinde,  geçtiğimiz yıllara göre, reklamasyon ve tanıtıma daha fazla önem vermeyi planlıyoruz.

Dergi reklamları, fuar katılımları kanalıyla mevcut olan ürünlerimizi ve bunlara yeni katacağımız ürünlerimizi üreticilere tanıtacağız.

Sizce hem sektör, hem de ülke olarak 2015’e umutla bakmalı mıyız? Neden?

Sektörümüz her geçen yıl üzerine birşeyler katarak teknolojisini geliştiren, yeniliklere açık bir sektör olduğu için, popülaritesini yitirmeyen bir yapıya sahiptir. Aynı zamanda ,gerek ülkemizde, gerekse komşu ülkelerde ,inşaat sektörü de tüm hızıyla ilerlerken, Türk üreticileri dünya çapında artık hatırı sayılır bir itibar sahibi olmuşken, biz bu yılda da iş hacminin büyüyeceğine inanıyoruz.

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir yeni yıl mesajınız var mı?

Umuyorum ki; 2015 yılı,sektörümüz ve ülkemiz için, verimli, bol kazançlı ve sağlıklı geçer.  2015 yılında, herkese ihracat ve üretimin artarak gelişeceği bir yıl diliyorum.

Artmak Makine Firm Authorized Orhan Durmus Announced

“In order to increase the product diversity, we aim to incorporate new distributorships. In 2015,  we aim to extend our product diversity and continue AR-GE studies to increase the ease of use.”

 

 

Translate »