Home Haberler ASAŞ “AR-GE 250” ARAŞTIRMASINDA DEMİR VE DEMİR DIŞI METALLER SEKTÖRÜNDE 3 SIRADA...

Turkishtime tarafından hazırlanan “Ar-Ge 250, Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri”araştırmasının sonuçları açıklandı. Yer alan verilere göre, ASAŞ Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan ilk 100,demir ve demirdışı metaller sektöründe ise, 3. sırada yer aldı.

1990 yılında kurulan; vizyonu, üretim kapasitesi ve yerli üretimi ile sektöründe öncü olan ASAŞ, sürekli gelişen yapısı ile başarılarına devam ediyor. 6 kıtada 90’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren firmanınbaşarısının altında sürdürülebilir büyüme stratejisi yatıyor. Bu sebeple gerek yaptığı yatırımlarla,gerekse müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve geleceğin ihtiyaçlarını ön görerek çalışmalarına yönvermek için kurduğu Ar-Ge Merkezi ile stratejisini sağlam adımlarla hayata geçiriyor.

2015 yılında sektörünün onaylanmış ilk Ar-Ge Merkezi’ni açarak vizyonel yapısını ortaya koyan ASAŞ,Turkishtime tarafından hazırlanan “Türkiye’nin En Çok Ar-Ge Harcaması Yapan Şirketleri”araştırmasında Ar-Ge’ye en çok yatırım yapan ilk 100 firma arasında, Demir ve Demirdışı Metallersektöründe ise 3 sırada yer aldı.

Ar-Ge çalışmalarının gelişen Türkiye ve uluslararası rekabette önemli bir rol oynadığını belirten ASAŞAlüminyum Genel Müdürü Derya Hatiboğlu “Ar-Ge çalışmaları tüm sektörler için olmazsa olmaz alanlardan biri haline geldi. Türkiye olarak, uluslararası rekabette öne geçmek ve sürekli gelişen pazarın taleplerini önceden görerek yapılanmamız gerektiğine inanıyorum. Biz de ASAŞ olarak, 2015 yılındakurduğumuz Ar-Ge merkezimizde istihdam ettiğimiz personellerimiz ve son teknolojiyle donatılmış sistemlerimizle; otomotivden havacılık ve uzay sektörüne, denizcilikten iklimlendirmeye varan çeşitli sektörlere hizmet veriyoruz. Bu çalışmalarımızın karşılığını bu tür değerli araştırmaların sonucunda aldığımız derecelerle taçlandırmaktan da mutluluk duyuyoruz” dedi.

ASAŞ Alüminyum Profil, Kompozit Panel ve PVC Ar-Ge Müdürü Görkem Özçelik ise “ASAŞ Ar-GeMerkezi, sektörünün bakanlık onaylı ilk Ar-Ge Merkezi olma özelliği taşıyor. Yapılan yatırımlarla merkezimiz, yur tiçi ve yurt dışı pek çok önemli projenin çözüm ortağı konumunda. Ar-Ge 250 araştırmasında demir ve demir dışı metaller sektöründe, 2021 yılında en çok harcama yapan ilk 10 firma arasında üçüncü sırada yer alan firmamız; aynı zamanda 190 tasarım tescili sayısı ile de 4 sırada yer aldı.

Çalışmalarımızı her yıl genişletmek ve katma değerini artırmak için gerekli yatırımları gerçekleştiriyoruz.Ar-Ge Merkezimiz için yarattığımız fon 3 yıl öncesine göre %50’den fazla oranda arttı. Bu yarattığımız fonla ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak nitelikli projelere de imza atıyoruz. Örneğin geçtiğimizyıllarda İkitelli-Ataköy metro hattına döşenen Türkiye’nin ilk yerli rijit katener (enerji sağlayan elektrifikasyon sistem) sistemini Alüminyum Ekstrüzyon Üretim tesisimizde biz ürettik. Daha önce busistem yurt dışından ülkemize ithal ediliyordu. Benzer bir şekilde haberleşme uydusu için özel soğutucu profil tasarımına katkı sağlayarak üretimini gerçekleştirmiştik. Katma değerli ürünlerle ülke ekonomimize katkı sağlamak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

Translate »