Home Tedarikçiler Dernekler ÇEVRE DOSTLARI

101_0392Çevre kirliliğinin arttığı, yeşilin gün geçtikçe yok olduğu şehirlerin beton yapılarla dolduğu günümüzde çevre bilincine sahip, yeşile ve insana sahip çıkan çevre dostları, duyarlılığı ile İstanbul’a ve diğer Anadolu şehirlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

“Yeşile can katan tarihimizle övünüyoruz, yeşil kıvılcımı çevre dostlarını yaktı”.

 

Doğa bilincini ve duyarlılığını artırmak için 1995 yılından beri örğütlü bir şekilde yeşil için mücadele veren Çevre Dostları Derneği yeşilin ve insanın koruyuculuğunu yapmaya devam ediyor.

5 Mayıs 1995 tarihinde 15 gönüllü çevreci tarafından kurulan dernek duyarlı vatandaşların katılımı ile kısa zamanda örgütlenerek Ataköy, Bakırköy ve artan talepler üzerine İstanbul’daki bir çok semtte temsilcilikler kurmayı başarmıştır. Ayrıca Yozgat, Kayseri, Tosya ve Erzurum’da da temsilcilikleri bulunmaktadır.101_0397

Çevre Dostları Derneği Başkanı Ülker Durukan’la gerçekleştirdiğimiz sohbette Ülker Durukan şunları dile getirdi: “Derneğimizin amacı yeşil alanları, kent ormanlarını, daha doğrusu yeşili ve insanı korumak ve ulaşabildiğimiz herkese çevre bilincini aşılamak. Projelerimiz; okullarda geri kazanım hala uygulanmaktadır. Botanik Park Bahçesi projemiz devam etmektedir. Bu projemiz için 450 dönüm arazinin kaba ağaçlandırılması bitmiş durumda, geri kalan 350 dönüm alanın ağaçlandırılması, bir gölet oluşturulması, peyzaj ve çeşitli bitki köşeleri uygulaması, küçük doğa tarihi müzesi projelerimiz için çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir. Projeler kapsamında ekipte yer alan dernek çalışanlarımız daha geniş bir bakış açısına sahip olmak için gerekli görülen zamanlarda yurt dışına giderek yeni fikir101_0400lerle üreteceğimiz projelere destek vermektedirler. Doğa katliamlarına engel olmak için verdiğimiz mücadeleyi İstanbul dışına taşıdığımız zamanlar da oluyor. 2003 yılında Yozgat Valisi Gökhan Sözer’in çağrısıyla Yozgat ve Çorum illerinde erozyon alanı ilan edilen arazilerde ağaçlandırma projesi gerçekleştirildi. Antalya Kemer’de Çamkese kurtları saldırısına karşı ilaçlama yapılmasını sağladık.

“Çevre Dostları Derneği olarak, ilerleyen zamanlarda gerçekleştirmek istediğimiz projelerimiz vardır. Bunlardan bazıları şunlardır: Ataköy Botanik Park, Ekoloji Okulları, Arazi Envanteri Düzenlenmesi, okullarda Çevre Dersi’nin zorunlu olması

  • Ahşap pencere kullanımı hakkında fikirleriniz neler?

Durukan, “Önceliğimiz insan olduğu sürece hangisi sağlığa yararlı ise üretimde onun kullanılmasını destekliyoruz. Ahşap kullanımının yoğun olduğu sektörlerde ekonomik ağaçların tercih edilmesinin çevremiz ve insanımız için daha doğru olabilir diye düşünüyoruz.” dedi.

yeşil

 

Translate »