Home Haberler Daikin’den Isı Geri Kazanımlı VRV

VRV sistemlerine yepyeni bir model ekleyen Daikin, kullanıcılarına daha yüksek konfor ve daha verimli bir sistem sunuyor. Kendisinden önceki tüm modellerin üstün özelliklerini bünyesine toplayan Daikin VRV IV HR, eş zamanlı ısıtma ve soğutma yaparken, daha kolay montaj, daha düşük karbon salınımı özellikleri ile de fark yaratıyor.

1982 yılında iklimlendirme sektörüne kazandırdığı VRV sistemlere (Değişken Soğutucu Akışkan Hacmi – Variable Refrigerant Volume) yeni bir özellik kazandıran Daikin; sektörünün ilk ve tek değişken akışkan sıcaklığı teknolojisi (VRT) ile üretilen ısı geri kazanımlı VRV IV HR serisini gayrimenkul yatırımcılarının beğenisine sundu.

Daikin’in Avrupa’dan hemen sonra Türkiye’ye sunduğu VRV IV HR, bir ortamda ısıtma yapılırken diğer ortamda soğutma yapabiliyor. Üstelik bir ortamın ısısını dış ünite üzerinden dışarı değil, ihtiyaç duyulan başka bir mekana aktararak geri kazanılmasını sağlayan bu sistem, konfor ve verimlilik değerlerini daha da yukarı taşıyor.

VRV sistemlerin mucidi Daikin, yeni ürünü VRV IV ısı geri kazanımlı sistem ile iklimlendirme sektöründe tasarımdan servise, konfordan enerji verimliliğine kadar birçok özellikte tercih edilme nedenlerini yeniliyor. VRV IV ısı geri kazanımlı sistem, tüketicilerine c53545b8f73c4524af461c62d877d30d-350x528yüzde 28’e varan verim artışının yanı sıra yeni BS kutuları (dağıtım kutusu) ile her türlü yapıya uygun borulama, tasarımda esneklik ve daha düşük CO2 emisyonu ile çevreci bir çözüm sunuyor.

VRV IV ısı geri kazanımlı sistem, VRT özelliğinin yanı sıra yeni yapısı ile yüksek verimlilik, kesintisiz ısıtma, yüksek konfor gibi VRV IV ailesinin tüm özelliklerini taşıyor. Ancak yeni cihaz, kendisinden önceki VRV IV serisinin farklı modellerinin sunduğu üstün özellikleri tek bir bünyede topluyor. Yeni serideki tüm cihazlar, eş zamanlı ısıtma ve soğutma yapabilirken, LT (düşük sıcaklık) ve HT (yüksek sıcaklık) hidrobox iç üniteler ile sıcak su üretim imkanı da sağlıyor.

Isıtma ve soğutma işlemlerini aynı anda gerçekleştirebilen VRV IV HR’de dış üniteler kullanıcılarına pek çok avantaj sunuyor. Bu dış üniteler her türlü kapasite, verim ve montaj yeri ihtiyacını karşılayabilmek için serbest olarak kombine edilebiliyor. VRV IV HR, dış ünite modelleri ile birlikte kullanılabilen kompakt tekli ve çoklu BS kutuları, esnek ve daha hızlı montaj sağlıyor. Daikin’in ürün gamına kattığı yeni BS kutuları ile özellikle otel ve ofis gibi mekanlarda, küçülen boyut ve azalan montaj işçiliği ile uygulama esnekliği getiriyor. Bu esneklik Daikin cihazlarının tercih edilmesinde önemli bir etken olarak öne çıkıyor.

Translate »