Home Haberler Emlak Konut’tan hakkımızı istiyoruz!

Emlak Konut GYO A.Ş v101_0480e yüklenici firma Yeni Doğuş İnşaat, tarafından  Isparta kule bölgesinde hayata geçen 1stanbul Evleri ve Unikonut projesi üzerine çalışan yaklaşık yirmi taşeron firma bu proje üzerinde yaptıkları hakedişleri alamadıkları gerekçesiyle Emlak Konut GYO’nun Ataşehir’deki ofisi önünde gösteri düzenledi.

Göstericiler, WinWorld muhabirlerine, 2011 de başlayıp 2013 Aralık ayında biten ve henüz iskânı alınmış 1stanbul ve Unikonut projesini gerçekleştiren müteahhit firmalar, uzun zamandır taşeronlarına ödeme yapmadıklarından, taşeron firmaların da kendi çalışanlarının maaşlarını ödeyemedikleri, bu sebeple de mağdur olduklarını dile getirdiler. Mağdur olan taşeron firma sahipleri ve çalışanları tüm çabalarına rağmen hak edişlerini alamayınca, 13.10.2014 tarihinde101_0482 eylem yapmaya başladılar.

Muhabirimize mülakat veren taşeron firma sahibi Sinan Yalçın; ‘’ Emlak Konut’un kendi müşterilerine olan sorumluluğu kadar, bizlere karşı da sorumluluğu olması gerekiyor. Kalan ödemeleri Yeni Doğuş İnşaat almadığını söylerken Emlak Konut ise ödemesi gereken bir miktarın olmadığını belirtiyor. Ayrıca yapılan iş sonrasında belli bir miktar dükkân müteahhite verilmiş fakat Emlak Konut temlik olmadığını bildirirken, Yeni Doğuş İnşaat ise parasını alamadığını söylüyor. İki firma arasında büyük bir tutarsızlık bulunuyor ve arada bizler mağdur oluyoruz. Biz taşeron firma sahipleri olarak çalışanlarımıza bu sıkıntılı süreç içerisinde elimizden gelen desteği maddi olarak vermiş bulunmaktayız. Ama bu durum artık bekleyemeyeceğimiz bir hal almış durumda, daha önceden de küçük bir eylem gerçekleştirilmişti, fakat Yeni Doğuş İnşaat olumlu bir dönüşte bulunmadığı için şu an daha kapsamlı bir eylem ile Emlak Konut’tan hakkımızı istiyoruz’’ dedi.

 

Translate »