Home Haberler FIRATPEN, WINHOUSE VE GEDİZPEN “TÜRKİYE’DE SERTİFİKALI MONTAJ USTALARI İLE HİZMET VEREN İLK...

Sektörünün yenilikçi ve lider firması Fırat’ın PVC Pencere ve Kapı Sistemleri markaları Fıratpen, Winhouse ve Gedizpen bayilerinin montaj ustaları artık sertifikalı.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınabağlı Mesleki Yeterlilik Kurumu’nca yayımlanan PVC Doğrama Montajcısı Ulusal Meslek Standardına göre TÜRKAK’tan akredite ulusal ve uluslararası geçerliliği olacak belgelendirme faaliyetleri ile Fırat; PVC pencere ve kapı sistemlerinde montaj faaliyetlerinin uzman kişiler tarafından yapılmasını ve bu sayede ülkemizdeki PVC pencere kalitesinin ve buna bağlı olarak enerji tasarrufunun arttırılmasını, marka değerini korumayı, montaj hatalarına bağlı müşteri şikayet ve maliyetlerinin asgariye indirilmesini ve rekabet gücünün artırılmasını hedefliyor.

 

 

 

Konuyla ilgili Fırat’ın Profil Paz. Md. Sn. Erdal KARAKAŞ “Sektörün lideriyiz ve bu liderliği sorunlarını çok iyi bildiğimiz sektörümüz için faydalı yenilikleri hayata geçirerek gösteriyoruz. Kaliteli bir pvc profil, conta, aksesuar ve destek sacı; ya da bayilerimiz tarafından sorunsuz bir pvc pencere üreterek işimiz bitmiyor. İyi bir montaj yapılmadığı zaman, bu durum firmalara şikayet olarak geri dönüyor. Montajdan kaynaklanan hataları ne kadar asgariye indirirsek o kadar mutlu ve çevresine sizi öneren müşteri kazanmış oluruz. Montaj hatalarından kaynaklı enerji kayıp oranının düşürülmesi pencereden uçan giden milli servetimizin de cebimizde kalması demek değil mi? Bir nevi hem kamusal ve hem sektörel sorumluluk” diyerek projenin amacını özetliyor.

 

 

 

Fırat Kalite Müdürü Sn. Mutlu SÜNER ise “FIRAT Bayilerinin PVC Pencere-Kapı montaj ustalarına, 14UY0195-3 PVC Doğrama Montajcısı Ulusal Meslek Standardına göre kalite, iş sağlığı-güvenliği ve çevre konularında FIRAT EĞİTİM ENSTİTÜSÜ’nde eğitim vermeye başladıklarını, bu eğitimlerin sonunda da montaj ustalarının, bağımsız ve tarafsız bir şekilde, Mesleki Yeterlilik Kurumu ile ön protokol imzalamış CTC Belgelendirme Merkezi ve Eğitim AŞ firması tarafından sınava tabi tutulacaklarını belirtti. Süner ayrıca, 2015 yılı itibariyle mesleki yeterlilik belgelerinin zorunluluk haline geleceğini ekledi.

 

 

 

Bünyesinde kurduğu FIRAT EĞİTİM ENSTİTÜ ile eğitimleri kendi personeli ile verecek olan FIRAT AŞ, bayilerine böyle bir imkanı veren ilk firma olarak farklılaşıyor.


firatpen YENILIKLER

Translate »