Home Haberler Henkel, Bergquist şirketini satın alıyor

  •      Henkel, global bir lider olarak Yapıştırıcı Teknolojileri alanında pozisyonunu güçlendiriyor.
  •      Elektronik endüstrisinde gelişen pazarlarda güçlü pozisyonlar kazanıyor.
  •      Kuzey Amerika, Asya-Pasifik ve Avrupa gibi önemli pazarlarda faaliyetlerini genişletiyor.

 Henkel, dünya çapında elektronik endüstrisinde termal-yönetim çözümlerinde lider tedarikçi Bergquist şirketini satın almak için anlaşma imzaladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Minnesota eyaletinin Chanhassen şehrinde yerleşik Bergquist şirketi, elektronik uygulamalar için termal-yönetim çözümleri sunuyor. Şirket, otomotivden tüketici ve endüstriyel elektronik alanlarına, LED ışıklandırmadan farklı endüstri alanlarına kadar Kuzey Amerika, Asya-Pasifik ve Avrupa Bölgelerinde hizmet veriyor. 2013 mali yılında yaklaşık 130 milyon Euro’luk satış gerçekleştiren şirketin, yaklaşık olarak 1.000 çalışanı ve altı üretim sahası bulunuyor. Üretim sahalarından beşi ABD’de ve bir tanesi de Çin’de faaliyetlerini sürdürüyor.

Yapıştırıcı Teknolojileri’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Jan-Dirk Auris “Global olarak tamamlayıcı lider teknolojilere yatırım yapma stratejimize paralel olan bu satın almayla, global pazar ve teknoloji lideri olarak pozisyonumuzu güçlendiriyoruz. Bergquist’in eşsiz termal-yönetim çözümleri alanındaki deneyimi müşterilerimize özel, sınıfının en iyisi çözümler sunma konusundaki kararlılığımızla örtüşüyor. 2013 mali yılında Henkel, Yapıştırıcı Teknolojileri iş kolunda 8 milyar Euro’dan fazla satış gerçekleştirdi. Bu gelişmeler de Henkel’i yapıştırıcı, sızdırmazlık ve fonksiyonel kaplamalar tedarikçisi olarak, lider çözüm sağlayıcı konumuna getirdi.” dedi.

Şirketin satışı, anti tröst makamlarından verilecek onaya tabi olacak.

IMOLA-Henkel-logoBergquistLogo_0

Translate »