Home Haberler İZODER, 25’inci yılında okullarda yalıtıma odaklandı

Türkiye’de yalıtım bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla 1993 yılında faaliyete geçen İZODER, 25’inci kuruluş yıldönümüde iki sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. İZODER’in ‘Okul Yenileme’ projesi ile yüzlerce öğrenci yalıtım uygulamalarıyla donatılmış okullarda özellikle kış aylarını üşümeden ve gürültüden etkilenmeden geçirecek. ‘25. Yıl Eğitim Bursu’ ile de ihtiyacı olan öğrenciler, en önemli dönemlerinde kendilerini yalnız hissetmeyecek.

Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER’in (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) 25’inci kuruluş yıldönümünde eğitime katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Türkiye genelinde başta ısı yalıtımına ihtiyacı olan okulların yalıtımlarını yapmayı ve bu okulları, çocuklarımızın sağlıklı ve konforlu bir ortamda eğitim aldığı nitelikli bir yapı haline getirmeyi hedefledik” dedi.

İlk etapta İZODER üyelerinin faaliyet gösterdiği bölgelerde yalıtım ihtiyacı olan okulların belirlendiğini vurgulayan Levent Pelesen, şöyle konuştu: “Bu projeye destek veren üyelerimiz Eryap Grup, Megaboard, Ravaber ve Terrawool gerekli malzemeleri karşılayarak uygulamayı üstlendiler. Gaziantep Şahinbey’de Şehit Ferhaz Gözen İlkokulu (Eryap Grup), Elazığ Karakoçan’da Şehit Jandarma Kıdemli Üstteğmen Mahir Özdemir Ortaokulu (Megaboard), Kayseri Melikgazi’de Kadir Has Anadolu Lisesi (Ravaber) ve Kayseri İncesu’da Prof.Dr. Ayten-Mahir Köseoğlu Çok Programlı Anadolu Lisesi (Terrawool) olmak üzere toplam 4 okulun yalıtımının yapılması için harekete geçtik. Proje kapsamında, toplam 1900 öğrencinin eğitim gördüğü Elazığ’ın Karakoçan (ısı yalıtımı ve yenileme) Kayseri’nin İncesu (ısı yalıtımı) ve Melikgazi (ısı yalıtımı, spor salonu iç ve dış cephe boya tadilat) ile Gaziantep’in Şahinbey (ısı, yangın ve ses yalıtımı) ilçelerindeki okulların bir kısmı yalıtıma kavuştu, bir kısmında da okullar açılana kadar tamamlanmak üzere uygulamalar sürüyor.”

Ayrıca Türk Eğitim Vakfı bünyesinde ‘İZODER 25’inci Yıl Bursu’ hesabı oluşturduklarını belirten Levent Pelesen, “Bu hesaba bağışta bulunan İZODER üyeleri, ailelerinin maddi durumu iyi olmayan lise öğrencilerinin bir yıllık eğitim giderlerinin karşılanmasını sağlıyor. Şu an itibarıyla 24 meslek lisesi öğrencisinin 1 yıllık eğitim giderini karşılıyoruz. Bu sayıyı Eylül ayında okullar açılana kadar daha da artırmayı hedefliyoruz. Üyelerimizin katkılarıyla, en önemli dönemlerinde öğrencilerimize destek olmak, onların önünü açmak için eğitim bursu vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

Translate »