Home Haberler Mar Yapı ve Rotana’dan Basın Ekspres’te ödüllü proje: Tri G Rotana



    Türkiye’nin genç ve dinamik gayrimenkul şirketlerinden Mar Yapı, Güneşli’deki yatırımlarına 30 katlı otel ve rezidans kulesi Tri G ile devam ediyor. Mar Yapı bu kez Ortadoğu, Afrika, Güney Asya ve Doğu Avrupa’nın önde gelen otelcilik zinciri Rotana ile ortaklık yapıyor.TRI G ROTANA (4)

TROTANA YN.KR.BSK. NASSER EL NOWAIS - MAR YAPI YN.KR.BSK. MUNIR OZKOKürkiye gayrimenkul sektörünün genç ve dinamik şirketi Mar Yapı, Güneşli Konutlar, G Plus, Divan Residence at G Plus ve G Marin Managed By Divan projelerinden sonra bu kez Tri G projesinin lansmanını yaptı. Körfez’in en büyük otel zincirlerinden biri olan Rotana ile yapılan görüşmeler sonucunda sermaye ortaklığı ile hayata geçecek olan Tri G Rotana projesinde, Mar Yapı yüzde 60, Rotana ise yüzde 40 paya sahip olacak.

Merkezi bir konumda bulunan ve 7 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilmesi planlanan simgesel proje, sekiz katta 152 odalı bir Centro otel, 17 katta toplam 153 adet rezidans, 2.500 metrekare ticari alan ve otelle rezidanslara ayrı hizmet verecek sosyal tesislerden oluşuyor.

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök lansmanda yaptığı açıklamada; “Rotana ağırlama sektöründe bölgede öncü konumda bir firma. Bu iddialı projede böylesi değerli ve uzun süreli bir ortaklığa imza atmak, hem Mar Yapı olarak bizim için önemli, hem de ülke ekonomisine katkısı bakımından değerli” dedi.

Rotana’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nasser Al NowaiSONY DSCs ise “Türkiye, Rotana için kritik öneme sahip büyüyen bir pazar. Biz de Mar Yapı ile birlikte bu ülkedeki varlığımızı kuvvetlendirmek adına Tri G Rotana projesine imza atmanın heyecanını yaşıyoruz. Çarpıcı tasarımı, sıradışı yaşam alanları ve geniş iş ve sosyal tesisleriyle Tri G Türkiye’nin simgesel projeleri arasında yer alacak” dedi.

Güneşli’de yaşam merkezlerine yakın bir lokasyonda bulunan Tri G Rotana, İstanbul’un en yoğun ve önemli iki ulaşım aksı olan D100 ve TEM otoyolunu birbirine bağlayan Basın Ekspres Yolu üzerinde konumlanıyor. Basın Ekspres Yolu aynı zamanda Atatürk Uluslararası Havalimanı’nı şehrin geri kalan kısmına bağlayarak kente akışı sağlarken, üzerinden günde yaklaşık 200 bin aracın geçtiği bağlantı yolu olma özelliğini taşıTRI G ROTANA (2)yor.

Ödüllü mimari tasarım

Suyabatmaz Demirel tarafından, 30 katlı ve tek bir kule olarak tasarlanan Tri G projesi, 2013 yılında MIPIM’de Architectural Review’ın Future Project Awards ödüllerinde birincilik alan anıtsal bir tasarıma sahip. Tamamen üçgen, gökyüzünü işaret eder formda inşa edilecek Tri G Rotana projesi yalın tasarımıyla dikkat çekerken, her katında kullanıcıya yapılmış geniş kullanılabilir alanlarıyla da dikkat çekiyor.

Centro Hotels by Rotana konsepti

Centro Hotels by Rotana, bilinçli ve genç gezginler için fonksiyonellikle birlikte tarz ve konfor içeren bir yaşam biçimi vaat ediyor. Adından da anlaşılacağı gibi Centro Hotel binaları genellikle büyük şehirlerde, iş merkezlerinin kalbinde ve ticari merkezlere yakın noktalarda konumlanıyor. Tri G projesinin bir parçası olan Centro Hotel, konfor ve fonksiyonellik arayışında olan yeni nesil gezginlerin ihtiyaçlarını karşılamak ve kapsamlı spor salonu, SPA, iş merkezi, toplantı salonları, ücretsiz Wi-Fi gibi hizmetler SONY DSCsunmak üzere tasarlandı.

Kira garantili rezidanslar

İki yıllık kira garantisiyle sunulan Tri G rezidansları, şimdiden yatırımcıların ön taleplerini almaya başladı. Rezidansların bir başka önemli özelliği ise yatırımcılar tarafından istenirse Rotana’nın farklı ülkelerde de kullanılan başarılı bir havuz sistemi, “Otel Apartmanları”na dahil edilebiliyor olması. Böylece daireler projede bulunan otel odaları gibi kullanılarak, yatırımcısına ek gelir de sağlayabilecek. Rotana’nın know-how’ı, otelcilik altyapısı ve rezervasyon ağı her bir rezidansı, yüksek potansiyele sahip birer yatırım aracına çevirebilecek.

Bu TRI G ROTANA (1)sisteme dahil olmak istemeyenler ise rezidans hizmetlerini Rotana kalitesi ile alabilecekler.

Prestijli ticari alanlar

Tri G Rotana’da ticari alanlar ise tek bir katta bulunuyor ve 2500 metrekareden oluşuyor. İstenirse tek parça halinde kullanmaya da olanak tanıyan ticari alan konsepti, bu özelliğiyle böyle prestijli bir projede showroom amaçlı kullanım için çok uygun bir alan yaratıyor.

Kira garantili rezidanslar

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, “Tri G projesinde Rotana’nın işleteceği rezidanslara Körfez bölgesinden yatırımcıların büyük ilgisi olacağına inanıyoruz. Rezidansların satışının projenin inşaatı bitmeden tamamlanacağını öngörüyoruz” dedi.

2016 yılının son çeyreğinde misafirlerini kabul etmeye başlayacak olan Tri G Rotana, önümüzdeki aylarda Dubai’de Körfez yatırımcılarının beğenisine sunulacak.tri_g_logomaryapi logo

Translate »