Home Haberler Pakpen’e Yatırım Yapılabilir Notu Verildi

Yenilikçi ürünleri, yüksek marka bilinirliği, üretim kapasitesi, ürün çeşitliliği, yaygın dağıtım kanalı, finansal kaynaklara erişim kolaylığı ve sergilediği büyüme performansı, Pakpen’e, Derecelendirme Kuruluşu JCR’dan ‘yatırım yapılabilir’ notu getirdi.

Derecelendirme Kuruluşu JCR Eurasia Rating; uzun faaliyet geçmişi, yüksek marka bilinirliği, üretim kapasitesi, ürün çeşitliliği, yaygın dağıtım kanalı, finansal kaynaklara erişim kolaylığı ve sergilediği büyümeyi dikkate alarak Pakpen’e ‘yatırım yapılabilir’ notu verdi.

Pakpen A.Ş Mali İşler ve Finans Müdürü Güner Özkan, “Şeffaf yönetim ilkeleri gereğince bağımsız denetim kuruluşlarınca denetlenen şirketimizin aldığı bu sonuçtan çok memnunuz. Ürün gamımızı artırmak, inovatif ürünlere yönelmekle ve yaptığımız yatırımlarla ne kadar doğru adımlar attığımızı JCR’nin bu raporuyla bir kez daha gördük” dedi.

JCR Eurasia Rating, “Pakpen Plastik Boru ve Yapı Elemenları San. ve Tic. A.Ş.’nin konsolide yapısını” ve “Planlanan Tahvil İhracının Nakit Akımları”nı yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirerek, Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘BBB- (Trk)’, Kısa Vadeli Ulusal Notu’nu ‘A-3 (Trk)’, tüm notlara ilişkin görünümünü ise ‘Stabil’ olarak belirledi. Diğer taraftan, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notları ‘BB+’ olarak değerlendirildi.

Şirketin Kurucu ortağı Mehmet Tuza’nın, 1970 yılında inşaat malzemeleri ticaretine başlamasıyla temelleri atılan Pakpen AŞ’nin, 1989 yılında PVC pencere profili imalatıyla faaliyetlerine başladığı belirtilen raporda, 2000 yılına kadar bu alanda faaliyetlerini sürdüren şirketin, inşaat sektöründe başlayan olumlu gelişmeler ve uygun yatırım ortamının oluşmasıyla 2012 yılına kadar süren uzun soluklu bir yatırım sürecine girdiği aktarıldı. Yatırım süreci ile birlikte şirketin, profilin yanı sıra yalıtım ve boru alt sektörlerini de faaliyet alanlarına ekleyerek, üretim ve ürün çeşitliliğini artırdığı belirtilen raporda, şöyle denildi: “Pakpen, yaklaşık 250 dönüm üzerine kurulu 7 üretim tesisiyle ulaştığı üretim kapasitesiyle, Türkiye’nin en büyük plastik bazlı yapı malzemeleri ve plastik boru imalatçıları ve 2008’den itibaren Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında konumlanmıştır.”

Pakpen’in, birbiriyle ilişkili 3 ürün grubunu (profil, yalıtım ve boru) bir çatı altında toplayarak oluşturduğu ölçek ekonomisiyle, hammadde temini, imalat ve satış süreçlerinde rekabet avantajı yarattığı belirtilen raporda, şirketin araştırma ve geliştirmeye önem veren yönetim anlayışının ve neticesinde oluşan yenilikçi ve öncü ürünlerinin, piyasa etkinliğine ve marka bilinirliğine katkı sağlayan bir diğer unsur olarak ortaya çıktığı da belirtildi.

Raporda ayrıca, “Şirketin, nispeten uzun faaliyet geçmişi, yüksek marka bilinirliği, üretim kapasitesi, ürün çeşitliliği, yaygın dağıtım kanalı, finansal kaynaklara erişim kolaylığı ve sergilediği istikrarlı varlık ve satış büyümeleri dikkate alındığında, piyasa etkinliğini koruması kaydıyla üstlendiği yükümlülükleri yönetebilecek yeterli yönetim deneyimine ve altyapıya sahip olduğu kanaatine ulaşılmıştır” denildi.untitled-1_89

Translate »