Home Haberler PRYSMIAN GROUP TÜRKİYE’NİN YENİ YÖNETİM KADROSU BELİRLENDİ!

Halil Kongur yeni Yönetim Kurulu Başkanı olurken Erkan Aydoğdu da yeni CEO olarak atandı.

Dünyanın lider kablo üretiTurk Prysmian Kablo CEO su Hans Hoegstedt3cisi Prysmian Group’un Türkiye operasyonu olan Prysmian Group Türkiye’nin Yönetim Kurulu’nda yeni atamalar gerçekleştirildi. Prysmian Group Türkiye CEO’su olarak son 3,5 yıl içinde grubun büyük atılımlar yapmasını ve yenilenmesini başarıyla gerçekleştiren Hans Hoegstedt, şirketin genel merkezinin bulunduğu İtalya’daki fabrikanın CEO’luğuna terfi ederken, Prysmian Group Türkiye Fabrika Direktörü olarak görevini sürdüren Halil İbrahim Kongur, Yönetim Kurulu Başkanı, Prysmian Group Türkiye Ar-Ge ve Lojistik Direktörlüğü görevini yürüten Erkan Aydoğdu ise Prysmian Group Türkiye CEO’su olarak atandı. Atamalar 1 Ocak 2015 tarihi itibari ile geçerli olacak.

Prysmian Group Türkiye ailesine 1986 yılında katılan ve 2003 yılından bu yana Mudanya’da yer alan faErkan_Aydogdu (2)brikanın direktörlüğünü yürüten Halil İbrahim Kongur, uzun yıllardır çalışmalarıyla destek verdiği şirkette, Fabrika Direktörlüğü görevine ek olarak Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam edecek. Prysmian Group Türkiye çatısı altında Planlama Mühendisi, Lojistik Müdürü, Üretim Müdürü ve Satınalma Direktörü görevlerinde bulunan ve genellikle Prysmian Group Türkiye’nin babası olarak anılan Kongur’un ataması Prysmian Group’un uzun yıllar boyu sürdürülen özverili çalışmaya ve sadakate verdiği önemin bir göstergesi niteliğinde. Kongur, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünün yanı sıra Berlin Teknik Üniversitesi’nde İmalat Teknolojileri dalında yüksek lisans mezunu.

Prysmian Group Türkiye yeni CEO’su olarak atanan Erkan Aydoğdu ise, 1997 yılında Üretim Planlama departmanında aldığı görevle Prysmian ailesine katıldı. 2001-2002 yılları arasında İtalya’da yer alan merkezi lojistik departmanında Proses Kaizen Mühendisi olarak çalışmalarını yürüttü. 2003 yılındaTürkiye’ye dönen Aydoğdu, sırasıyla Lojistik Şefi ve Lojistik Müdürü görevlerinde bulundu. 2010 yılında Ar-Ge ve lojistik departmanlarının direktörlüğüne atandı. Her zaman ileri görüşlü, takım çalışmasına ve insana odaklı bir yaklaşım benimseyen sadık bir çalışan olarak, Aydoğdu, bugün Türkiye’yi grubun en önemli Ar-Ge tesislerinden biri haline getirmek ve “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…” girişimini geliştirmek gibi çeşitli projelerle yıllardır Prysmian Group Türkiye’nin büyümesine önemli katkılarda bulundu. Aydoğdu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu.

Prysmian Group’un genel merkezinin bHalil_Kongur (3)ulunduğu İtalya’daki fabrikanın CEO’luğuna terfi eden Prysmian Group Türkiye CEO’su Hans Hoegstedt, 1994 yılında Londra’da başladığı kariyeri boyunca üst düzey Satış ve Pazarlama rollerinde, The Coca-Cola Company, Fiat Auto/ Alfa Romeo’nun da aralarında bulunduğu birçok önde gelen uluslararası B2C ve B2B şirketinde Genel Müdür/CEO’luk pozisyonlarında görev aldı. Pepperdine Üniversitesi ve Harvard İşletme Fakültesi’nden İşletme ve MBA diplomaları bulunan Hoegstedt, 2006 yılında katıldığı Prysmian Group genel merkezinde 2011 yılına kadar Enerji Dağıtım ve Bayi & Müteahhitler Kanalı Dünya Direktörü görevini yürüttü. Hoegstedt, Prysmian Group Türkiye CEO’su olarak görev yaptığı üç buçuk sene boyunca gerek Türk kablo sektörünü gerek Prysmian Group Türkiye’yi daha da ileriye taşıyacak projelere imza attı. 2011 yılında şirket misyonları arasına eklenen “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonundan hareketle birçok proje hayata geçirildi. Dünyadaki sayılı projeler arasında yer alan ve Türkiye’de bir ilk olanTEİAŞ tarafından ihalesi yapılan ve Asya ile Avrupa’yı Çanakkale Boğazı’nda denizaltından bağlayacak olan denizaltı kablo projesinin dizaynı, tedariki, montajı ve devreye alınmasını kapsayan projenin tedarikçisi Prysmian Group Türkiye oldu. Hoegstedt, ayrıca, bugüne dek Türk kablo sektörünün en büyük eğitim projesi olan “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…” girişimini daha güvenli ve daha veHalil_Kongur (2)rimli bir dünyada yaşanması gerektiği inancıyla 2012 Aralık ayında hayata geçiren isim oldu. 2013 yılında Halil Kongur ile birlikte Mudanya fabrikasında 1964’ten bu yana gerçekleştirilen 27 milyon TL değerindeki en büyük yatırıma öncülük eden Hoegstedt, önümüzdeki dönemde Başkan Yardımcısı olarak Prysmian Group Türkiye Yönetim Kurulu’nda görev alacak.

Hans Hoegstedt bu konuda şunları söyledi: “Bu büyük şirketi 3,5 yıldır yönetmekten ve harika ekibimizle birlikte şirketi Türkiye’de ve çeşitli komşu pazarlarda yeniden konumlandırmaktan büyük gurur duyuyorum. Sorumluluğu devrettiğim Halil Kongur ve Erkan Aydoğdu’nun ‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz’ misyonumuzu sürdüreceğine inancım ve güvenim sonsuz. Son 3,5 yılımın gerek mesleki, gerekse kişisel açıdan olağanüstü bir deneyim olmasını sağlayan 630 çalışanımıza, taşeronumuza; A-Takımı bayilerimize ve diğer pek çok ortağımıza tek tek teşekkür ederim.”

 

Management Staff of Prysmian Group Turkey Has Determined!

Halil Kongur is assigned as the new Head of Board of Management, whereas Erkan Aydogdu is assigned as the new CEO.

Hans Hoegstedt has made great spurts and innovations in last 3.5 years as Prysmian Group Turkey’s CEO. Now, he got promoted to CEO at the companiy’s central office at Italy.

A tender took place to decide who is going to design and assemble one of the world’s counted projects, undersea cale project that is going to connect both Europe and Asia to dardenelles under the sea. Prysmian Group Turkey became the supplier of the project.

Translate »