Home Haberler RÖNESANS’IN DEVLER LİGİNDEKİ YÜKSELİŞİ SÜRÜYOR!

Rönesans ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ Listesinde 64’üncü sıradan 53’e yükseldi.

RC Rönesans İnşaat İcra Komitesi Başkanı Uğur Koyunoğlu, “Endüstriyel projelerdeki yapılanmamız, çıtayı daha da yükseklere çıkaracağımızın habercisidir. Hedefimiz ilk 5 arasına girmek” dedi.

Rönesans Holding, yurtdışında elde ettiği başarılarla uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record’un (ENR) ‘Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhidi’ listesinde 53’üncü sıraya yükseldi. Geçen yıl 64’üncü sırada yer alan Rönesans, bu başarısıyla dünya devleri arasında yer aldığını tescillemiş oldu.

RC Rönesans İnşaat İcra Komitesi Başkanı Uğur Koyunoğlu, Rusya ve Türkmenistan’daki sanayi inşaatlarının Rönesans’ın başarısında büyük rol oynadığını vurgulayarak, “Endüstriyel projelerdeki yapılanmamız, çıtayı daha yükseklere çıkaracağımızın habercisidir” dedi.

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR’nin müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesi bu alanda en önemli veri olarak kabul ediliyor. ENR’nin 2013 yılı verilerine göre açıkladığı listede, Rönesans; dünyanın en büyük 53’üncü müteahhitlik şirketi olarak yer aldı. Rönesans’ın bu başarısında Rusya ve Türkmenistan’daki sanayi inşaatları büyük rol oynadı.

2006 yılından beri ENR listesinde yer alan Rönesans, aynı yıl 86’ıncılıkla listeye girmişti.

Yükselişe Devam!

RC Rönesans İnşaat İcra Komitesi Başkanı Uğur Koyunoğlu, ENR Listesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, 2013 yılında Rusya projelerinin grubun amiral gemisi olduğunu hatırlatarak, şu bilgileri verdi:

“Geçen yıl Rusya’da AVM, çok katlı ofis kuleleri, otomotiv fabrikaları, çimento fabrikaları, petrokimya tesisleri, büyük konut projeleri gibi geniş bir yelpazeden 35 proje hayata geçirildi. Rusya’nın 11 şehrindeki tüm projelerimiz başarı ile sürdürüldü. Avrupa ve Rusya’nın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi olan Avia Park, Moskova’nın en büyük ve en prestijli iş ve ticaret merkezlerinden biri olan Comcity Projesi, spiral bir gökdelenden oluşan ve Moskova Şehir Müzesi’ne de ev sahipliği yapacak Evolution Tower, yine Moskova’daki Columbus Alışveriş merkezi ve Kutuzovsky ofis kompleksi ile Türkmenistan’da başarı ile uyguladığımız Amonyak ve Üre Üretim Fabrikası projeleri, 2013 yılında öne çıkan projelerimiz arasındadır.

Bu projemizdeki başarılar ve genel olarak endüstriyel projeler konusundaki yapılanmamız, önümüzdeki yıllarda çıtayı daha da yükseklere çıkaracağımızın habercisidir. 2014 yılında ve daha sonraki yıllarda endüstriyel projelerimizin artışı ile toplam ciromuz içindeki payı artarak sürecektir. Burada yine Rusya ve Türkmenistan’ın daha fazla ön planda olacağını söyleyebiliriz. Özellikle, geçtiğimiz günlerde temelini attığımız Türkmenistan’daki Gas to Gasoline (GTG) yani doğal gazdan benzin üretim tesisi projemiz, her açıdan dünyanın en önemli projeleri arasındadır. Türk taahhüt sektörünü uluslararası arenada başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Uzun vadeli hedefimiz, dünyada sektörün ilk 5 firması arasında yer almak.”

Sektör Canlanacak!

Koyunoğlu, ABD ekonomisindeki toparlanmaya Avrupa’nın da 2015’den sonra katılacağını, böylece mevcut üretim kapasitelerinin harekete geçeceğini belirterek, bu durumun yatırımlarda ve sektörde canlanma yaratacağını söyledi. ENR listesinde Türk firmalarının sayısının artmasından çok, ciro artışlarının önemli olduğunu vurgulayan Koyunoğlu, “Ciro artışları, dünyadaki pastadan Türk şirketlerinin daha büyük pay almasını sağlayan en önemli unsurdur” diye konuştu.

“En önemlisi çalışanlarımızın güvenliği”

Dünyada Türk şirketlerinin marka olması ve büyük cirolara imza atması sürecinde en önemli konunun ‘sürdürülebilirlik’ olduğunu anlatan Koyunoğlu, şunları söyledi:

“Sürdürülebilirlik için dünya markalarının bu süreçteki gelişimlerinin ve değişimlerinin çok iyi izlenmesi gerekiyor. Özellikle yönetim alışkanlıklarımızın, operasyonel izleme yöntemlerimizin uluslararası standartlara çıkarılması, kalite yönetimi ve denetimi çok önemli. Her şeyden önemlisi ise işçi sağlığı ve iş güvenliği…

Bu unsurları uyguladıktan sonra, her pazar dikkate almaya değerdir. Altyapıdan endüstriyel tesislere ve bina inşaatlarına uzanan çalışma çeşitliliğinde her coğrafyanın dinamiği farklıdır. Ancak bizim pazarlar için ilk seçim kriterimiz, çalışanlarımızın iş aldığımız coğrafyadaki güvenlikleridir. Bu ilkeler doğrultusunda, önümüzdeki dönemlerde Asya ve Afrika pazarlarını daha fazla değerlendirmeyi planlıyoruz”

Translate »