Home Haberler Röportajlar CMS Makine Yurtiçi Satış ve Pazarlama Sorumlusu Vural Açıkelli

Yurt dışında bayi ağımızı her geçen gün arttırıyoruz ve buna yönelik faaliyetler yürütüyoruz. Bunun yanında müşteri ziyaretleri gerçekleştiriyor ve ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak ürünlerimizi tanıtıyoruz. Bunun yanı sıra reklam çalışmalarına da önem veriyoruz.

  • Firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

1995 yılında İstanbul’da kurulan CMS Makine San. ve Tic. A.Ş; Düz ve Lamine Cam Kesim Makineleri ve Hatlarının, Isıcam Presleme Hatları ve Yıkama Makinelerinin, Isıcam Macunlama Makinelerinin, Çıta Hazırlama Makinelerinin, Cam İşleme Makinelerinin, Lamine Cam Üretim Hatlarının, Düz ve Bombeli Cam Temperleme Fırınlarının tasarım, üretim, satış ve teknik destek faaliyetlerini yürütmektedir.

 

  • Bildiğiniz gibi makine sektörümüz dünyada ön sıralarda yer alıyor. Bir zamanlar makine dendiğinde, Almanya ya da İtalya’nın kapısını çalanlar, artık ülkemizi tercih ediyor. Bu bağlamda makine sektöründeki konumumuzu ve özelde sizin firma olarak konumunuzu anlatır mısınız?

Konusunda Türkiye’de lider olan CMS Makine San. ve Tic. A.Ş bugün üretiminin %80’nini ihraç eden bir dünya markasıdır. 120 ülkede 15.000’den fazla makinesi ile 10.000’den fazla müşteriye otomasyon sağlamaktadır.

Ürün gamında; 30 çeşitden fazla ana ürün ve bunlardan türetilmiş 200 çeşit türetilmiş ürün bulunmaktadır. İnovasyona  önem veren CMS; Ar-Ge bölümündeki nitelikli mühendisleri ile ürün gamını her geçen gün yeni Ar-Ge projeleri ile genişletmektedir.

120 çalışanı ile 10.000 m² kapalı üretim tesisinde ürettiği makineleri dünyanın farklı noktalarına teslim ederek tüm müşteri taleplerini karşılamaktadır.

 

  • Makine üretiminde, mekanik kadar elektronik ve yazılım da işin içine giriyor. Bu tip teknolojik ihtiyaçlarınızı dışarıdan mı temin ediyorsunuz, yoksa kendi bünyenizde mi geliştiriyorsunuz? Yaptıklarınızı anlatır mısınız?

Şirketimiz bünyesinde Elektronik Ar-Ge departmanı mevcut olup, yazılım geliştirme, makine ve sistem tasarlama ve geliştirme projeleri gerçekleştirilmektedir.

 

 

  • Ürünlerinizin tanıtımlarını ne şekilde yapıyorsunuz? Reklam aracı olarak neleri tercih ediyorsunuz?

 Yurt dışında bayi ağımızı her geçen gün arttırıyoruz ve buna yönelik faaliyetler yürütüyoruz. Bunun yanında müşteri ziyaretleri gerçekleştiriyor ve ulusal ve uluslararası fuarlara katılarak ürünlerimizi tanıtıyoruz. Bunun yanı sıra reklam çalışmalarına da önem veriyoruz. Yurt dışında ise gene yılda 5 – 6 stratejik ülkede fuar katılımları yanında bayi ziyaretleri ve pazarlama faaliyetleri de yapmaktayız. İstanbul Tüyap’da  düzenlenen  Avrasya Cam Fuarı Platin Sponsorluğunu 2 yıldır yapmaktayız.

 

  • Tüketiciler sizi neden tercih etmelidir?

Her kararımızda “müşterilerimizi merkeze” koyarız ve önce müşterimiz kazanırsa sonra bizim kazanacağımızı biliriz. Her türlü ticari aksiyona kısa vadeli değil uzun vadeli baktığımız için tercih sebebiyiz.

 

  • Son olarak okuyucularımıza bir mesajınız var mı?

Müşterilerimize en verimli çözümleri sunmak, en büyük önceliğimiz. Bu nedenle, bu amacımıza hizmet eden cam makineleri geliştiriyor, dünyanın önde gelen firmaları ile işbirlikleri yapıyoruz. Hedefimiz müşterilerimizin süreçlerini hızlandırmak ve de bütçelerini en verimli şekilde kullanmalarını sağlamak.

Translate »