Home Haberler Röportajlar HKS Firma yetkilisi Kaan Kutlu ile röportaj…

Piyasaya sunduğunuz ürünler ve özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Piyasaya; Hautau sürme sistemleri, Winkhaus kapı pencere aksesuarları, Vite montaj ve bağlantı elemanları, Hoppe kapı ve pencere kolları, ayrıca Sfs marka menteşeleri sunmaktayız.

Ürünlerinizi ihraç ediyor musunuz? Ediyorsanız genelde hangi ülkelere ve ne düzeyde ihracatınız var? İhraç etmiyorsanız, ihracat yapabilmek üzere ne gibi çalışmalarınız var?

Ürünlerimizin büyük bir bölümünü ihraç ediyoruz. Ağırlıklı olarak Türkiye ve birçok ülkede, distribütörlüğünü yaptığımız Hautau ve kendi markamız Vite ürünlerinin ihracatını gerçekleştiriyoruz. 2014 yılı itibari ile 20’ye yakın ülkeye aktif ihracatımız mevcut. İhracatımız ağırlıkla; Orta Doğu, Balkanlar, Doğu Avrupa, Eski Sovyet ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerine olup, ihracat pazarlarımız misyonumuzda büyük bir önem arz etmektedir.

İhracat’ı genelde hangi kanallar üzerinden yapıyorsunuz?

İhracatını gerçekleştirdiğimiz ürünlerin büyük bir bölümünü yurt dışında ki bölgesel bayilik sistemimiz ile koordine ediyoruz. İhracatımızın ivmelenmesinde ülkemizde gerçekleşen Kapı, Pencere Fuarı’nın büyük bir önemi olduğunu düşünmekle birlikte, perspektifimizdeki hedeflere ulaşmak için, yerel fuarlara katılım, yurt dışı fuarlarını ziyaret, düzenli CRM çalışmaları ve ihracat departmanımızın yurt dışı ziyaretleri ile pazar dinamiklerini sürekli dinç tutmaya çalışıyoruz.

Hangi ürünlerinize yurt dışından daha fazla ilgi var ve neden?

Hautau ürünlerimize mevcut distribütörlüğünü yapmış olduğumuz ülkelerde ciddi bir talebin olduğunu söyleyebilirim. Bununla beraber Çift Açılım Sistemleri, Tek Açılım Sistemleri, İzolasyon, Barel, Kilit, Kapı ve Pencere Aksesuar grubumuzla bölgesel bayilerimizin ihtiyacı olacak tüm ürünleri VİTE markamız ile set olarak kaliteli ürün, hizmet ve ilkeli politikamızdan ötürü son 4 yılda markamızın ivmelenen bir ihracat grafiği mevcut.

İhracat sırasında karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir? Bu sorunların devlet politikalarıyla aşılabilmesi mümkün müdür? Bu konuda hiç girişiminiz oldu mu?

İhracat sırasında karşılaşılan en büyük sorunlar bazı ülkelerin ihracatını gerçekleştirdiğimiz aksesuar grubuna kayıtlı olan GTIP kodundan fazla gümrük vergisi ve farklı ek fonlar talep etme girişimleri. Bu tarz yaptırımlara karşı ihracat operasyonlarımızı evrak, ürün ambalaj, koli ve paketleme noktasında maksimum titizlikle gerçekleştirerek bayilerimizin zor durumda kalma ihtimallerini minimum seviyeye indirmeye gayret gösteriyoruz. Sorunların devletimizin ihracat teşvik politikası kapsamında ihracat hacmimizin yoğun veya potansiyel olduğu ülkelerle imzalanan Serbest Ticaret Antlaşmaları ile büyük bir seviyede çözülebileceği kanaatindeyim. Zira Serbest Ticaret Antlaşması yapılan ülkelere gerçekleştirdiğimiz ihracatlarda bu tür antlaşmaların faydalarını görmekteyiz.

2014 yılı sizin için nasıl bir yıldı? 2015 yılından beklentileriniz neler?

Özellikle 2014’ün ilk dönemlerinde, kur dalgalanmalarından dolayı zaman zaman hedeflerimiz planladığımız şekilde ilerlemedi. Daha sonraları ise bu hedeflerimize yaklaşarak güzel bir yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim.2015’in de bizler için olumlu geçeceğini düşünüyoruz, planlarımızı önceden yapmaya başladık. Umarız hem bizim için hem sektör için hem de ülkemiz için iyi bir yıl olur.

266907

Translate »