Home Haberler Röportajlar HKS Yapı Satış Koordinatörü Kaan Kutlu ile Röportaj…

Öncelikle firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

HKS Yapı Elemanları, 2007 yılında kurulmuş olup, günümüze kadar hızla sektördeki konumunu ve kendi mali durumunu üst kademelere çıkarmış, gün geçtikçe daha sağlam adımlarla büyümeye devam eden, kapı ve pencere aksesuarları satan bir şirkettir. HKS Yapı’nın satış koordinatörlüğünü, aynı zamanda Pencere Üreticileri Kalite Birliği Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmaktayım.

Ürünlerinizin ve üretim aşamasında kullanılan parçaların menşei neresidir?

Biz dünya çapında öncü markaların distribütörlüğünü ve satışını yapmaktayız dolayısıyla üretim yapmıyoruz. Hautau, Winkhaus ve Hoppe markaları Almanya, SFS markası İsviçre, Master markası İtalya, Vite markası da Türkiye menşeli markalardır.

Ürünlerinizin kalite, yaygınlık ve fiyat olarak rakiplerinize göre konumunu açıklar mısınız?

Aslına bakılırsa, bünyemizde bulunan bütün markalar, hem kaliteleri hem de bilinilirliği açısından sektörümüz ve rakiplerimiz tarafından bilinmekte ve takip edilmektedir. Sadece, kendi markamız olan Vite, 2009 yılında kurulmasına rağmen, yakın zamanda diğer markalarımız gibi dünya çapında bilinen ve tercih edilen bir marka olacaktır.

Fiyat ve kalite karşılaştırması için, kesinlikle diğer markalardan birkaç adım daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü, bizim ne kalitesiz ürün satma, ne de çok para kazanmak gibi bir derdimiz var. Biz sadece işimizi düzgün bir şekilde yapmak istiyoruz ki bu piyasada, bu ülkede saygın bir değer kazanalım.

Ülkemizde, kaliteye önem verip, fiyatı kalite üzerinden değerlendiren müteahhit ve tüketici oranı, toplama göre nedir, diğer ülkeler kıyasla kaliteye önem verme konusunda neredeyiz ve oran sizce ne olmalıdır?

Aslında bu konu sadece kendi ülkemizde değil, birçok ülkede gerçekleşen bir olay. Hatta sadece bizim sektör için değil, başka sektörlerde de var olan bir durum. Bir inşaatta en önemli unsur, muhakkak kaliteli ürünler kullanmaktır. Sadece para kazanmayı düşünmeyen müteahhitler bu konulara gerekli önemi vermekte ve ucuz mallar kullanmama konusunda dikkatliler. Biz de elimizden geldiğince bu tip konularda müteahhitlere danışmanlık da yapmaya çalışıyoruz ve gerçekten kaliteli ürünler sattığımız için, kendi ürünlerimizi de onlara öneriyoruz.

 

Son yıllarda moda olan, özellikle PVC pencere üreticilerinin kendi markaları ile ürün piyasaya sürmeleri sizi nasıl etkilemektedir? Bunun kaliteye olumlu ya da olumsuz etkileri nelerdir?

Genel olarak bakacak olursak biz aksesuarcılar bu durumdan rahatsız olmayız. Tabi ki PVC pencere üreticilerin de kaliteli profiller üretmesi hem sektörümüz, hem de ülkemiz için olumlu olarak bize yansımaktadır. Çünkü profilcileri, aksesuarcıları ve diğer kalemleri birbirinden ayıramazsınız ve sürekli bunlar birbirlerini destekleyerek ekonomide pazar payını arttırmaktadır. Ayrıca olumlu sonuçlanacak ürünler için, her zaman yeniliği teşvik eden ve yeniliğe açık bir şirketiz. Ben inanıyorum ki yeni çıkan ürünler, piyasadaki diğer ürünlerin de kalitesini arttıracaktır.

Yeni ürünlerinizi piyasaya sunarken, model seçimi ve tanıtım medyası seçimini nasıl yapıyorsunuz?

Piyasaya sunduğumuz yeni ürünler, markalarımızın üretim yapıldığı ülkede piyasaya sunulmuş, beğenilmiş ve talep edilen ürünler oluyor. Biz de ülkemizde yeni ürünleri sergilemeden önce, piyasanın durumunu sıkı bir şekilde inceleyip, ürünü, zamanı ve tanıtımını bu kriterlere göre belirliyoruz. Tabi ki de distribütörü olduğumuz markaların, yöneticileriyle de oturup, ülkemiz için hangi ürünün faydalı olup olmadığını, her sene başında netleştiriyoruz ve ona göre çalışmalarımızı başlatıyoruz.

Şu ana kadar fuar sizin için nasıl geçti ve ilerleyen zamanlardaki beklentileriniz nelerdir?

2015 İstanbul Pencere Fuarı özellikle yurt dışından gelen yoğun ziyaretçilerle akılda kaldı diyebilirim. Geçen senelere nazaran, HKS Yapı olarak daha fazla yurt dışından gelen müşterilerle iletişime geçtik ve faydalı bir fuar geçirdik.

Bunların yanında hem ülkemizde hem de dünya genelinde döviz kurlarında yaşanan dengesizlikler, bizim piyasamızı da tabi ki etkiledi. Her şeye rağmen bu fuarı da güzel ve etkili bir şekilde tamamladık. Ayrıca kokteylimiz de, hem diğer sektör mensupları, hem ziyaretçiler, hem de bizim için gayet neşeli geçti.

 

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

Seçimlerin de yaşanacağı zor bir yıla girmiş bulunuyoruz. Umarım 2015 ülkemizde dostluğun, barışın, kardeşliğin yaşandığı bir yıl olacaktır. 2015 gibi zor bir yılın da herkes için hayırlı geçmesini temenni ederim.

HKS Structure Sales Coordinator Kaan Kutlu

In our interview with HKS Structure Sales Coordinator Kaan Kutlu, he indicated that 2015 Istanbul Window Fair will be remembered with its foreigner visitors. He wished everyone a great year, full of peace, brotherhood and friendship.

 

		

266907

 

Translate »