Home Haberler Sinaş Alüminyum Yetkililerinden Tekin Çıngıl ile Röportaj…

    Sektöre Yön Veren Yenilikçi Projeler Oluşturmak ve Hayata Geçirmek Hedefimizdir!

Deneyimli personellerimiz, yeni makinelerin ve boyahanemizin devreye girmesiyle ihracatımızı %70 seviyelerine getirmeye gayret edeceğiz. 2015 yılı içerisinde bu konuda hedeflediğimiz noktaya ulaşacağımıza eminiz.


 

sinas2Sinaş Alüminyum’u okuyucularımız için tanıtır mısınız?

Üç genç girişimci olan, Mustafa Çıngıl, Mustafa Çıngıl ve Tekin Çıngıl kardeşler olarak Sineklik Sistemleri üretimi amacıyla, 1993 yılında Sinaş Alüminyum’u kurduk. Müşteri ihtiyaçlarının artmasıyla Menfez, Duşakabin ve Küpeşte ürünlerinin de imalatına başladık. Zaman içerisinde fabrika alanımızı büyüttük ve üretim kapasitemizi arttırdık. Ardından personel sayımızı, araç sayımızı ve bayilerimizin sayısını arttırdık. Ardından personel sayımızı, araç sayımızı ve bayilerimizin sayısını arttırdık. 2009 yılında 10.000 m2 kapalı alana sahip kendi yerimize taşındık. Bu fabrikamızda Korkuluk, Alüminyum Doğrama, Panjur, Kepenk ve Fotoselli Kapı gibi ürünleri de üretmeye başladık. Yenilikçi sinas1ve gelişime açık olan Sinaş Alüminyum bu özelliği ile sektöre yön veren şirket olmaya devam edecektir.

 

Alüminyum sistemleri ile alakalı çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

800 tonluk presimizle alüminyum üretimi gerçekleştirirken bünyemize kattığımız yeni 1.600 tonluk presimizle üretimimizi sürdürüyoruz. Aynı zamanda boyahanemizi de üretim hattımıza aldık, yeni olarak da transfer kaplama ünitemizi de bünyemize katıyoruz. Yaptığımız bu yatırımlarla üretimimiz yaklaşık aylık 500 civarında olacak.

Ürettiğimiz alüminyum sistemlerinde yüzde 35’lik kısmını kendi ürünlerimizde kullanırken, kalan kısmı da müşterilerimize sunmaktayız.

Bunun yanında çift açılım sistemlerinde Vorne’nin bayisiyiz. Ayrıca alüminyum ve kompozit panel’de Saray Alüminyum ile partnerliğimiz de devam ediyor.

 

sinas3Çalışma prensipleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Bayilerimiz kanalıyla çalışan bir firmayız. Kendilerine hazır ürünler teslim ettiğimiz gibi, gerekli durumlarda sistemlerin montajını da gerçekleştirebiliyoruz. Bayilerimizle görüşmelerimiz neticesinde en uygun çözümü kendilerine sunuyoruz.

 

Müşteri kitlenizi kimler oluşturuyor?

PVC ve Alüminyum profil üreticileri, aksesuarcılar, toptancılar gibi geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Zaten Türkiye’de A’dan Z’ye tüm ürünleri üretip, müşterisine teslim eden ve bu ürünlerin montajını yapabilecek bir firma çok az sayıdadır.

Print

Müşterilerinize verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

Talep etmeleri halinde ihtiyaç duydukları profillerin kalıplarını hazırlayıp, kendileri için üretebiliyoruz. Bu üretici firmalar için büyük maliyetlere sebep olmaktadır. Ancak müşterilerimizin beklentisini en iyi şekilde karşılamak ve kendilerine çözüm üretebilmek adına bu çalışmaları yapıyoruz.

 

İhracat konusundaki çalışmalarınızdan söz eder misiniz?

Muhtelif zamanlarda muhtelif ürünlerimizi yurtdışına gönderiyoruz. İhracatımıza şu anda çok ağırlık vermiş bulunmaktayız. Deneyimli personellerimiz, yeni makinelerin ve boyahanemizin devreye girmesiyle ihracatımızı %70 seviyelerine getirmeye gayret edeceğiz. 2015 yılı içerisinde bu konuda hedeflediğimiz noktaya ulaşacağımıza eminiz.

 

PrintPiyasaya sunduğunuz ürünleriniz ile ilgili bilgi verir misiniz?

Cam Balkon Sistemleri konusunda SKY GLASS adıyla piyasaya sunduğumuz Katlanır Cam Balkon, Sürme Cam Balkon ve Askılı Cam Balkon sistemlerin üretimini gerçekleştirmekteyiz. Ürünlerimizin tamamı patentlidir ve tüm parçaları kendi bünyemizde üretilmektedir. Bununla beraber Menfez Sistemlerimizin üretimi devam ediyor. Menfez sistemleri konusunda da üretim kapasitemizi oldukça arttırdık. Duşakabin/Banyo sistemlerimizde Pleksi Kabin, Temperli Cam Kabin, Küvet ve Duş Teknesi ve Banyo Dolabı üretimleri yapmaktayız. Ürünlerimizin tüm parçaları kendi bünyemizde üretilmektedir.

Sineklik Sistemlerimizde yıllardan beri tecrübemizle adımızdan hep söz ettiriyoruz. Plise Sineklik, Stor Sineklik, Sürme Sineklik, Menteşeli Sineklik, İçe Açılır Sineklik, Menteşeli Kapı Sineklik ve Pratik Sineklik (Cırtlı) modellerimizle üretim, montaj, üretim, aksesuar konularında hizmet vermekteyiz.

Şeritli, Oval Camlı, Kare Emniyet Şeritli, Kare Camlı ve Cam Yataklı modellerimizi üretmekteyiz.

Bunun yanında Fotoselli Kapı üretimimiz devam etmektedir. Bu ürünler genelde ithal olarak kullanılırken, Türkiye’de yazılımı gerçekleştirildi ve piyasada ses getirecek bir ürünü daha piyasaya sunduk. Fiyat olarak da oldukça makul olan bu ürünümüz kısa sürede beklenenin üzerinde bir ilgi gördü.

 

Önümüzdeki dönemlere ait hedeflerinizden bahseder misiniz?

Yapılanmamız devam ederken, bayi ağımızı da arttırmayı hedefliyoruz. Bunun için altyapımızı en iyi şekilde tamamlamak içResim1-01in çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde ve yurtdışı pazarlarında daha aktif olarak bulunacağız. Kurumsal yapımızı güçlendiriyoruz, reklam faaliyetlerimizi ve Yurtiçi/Yurtdışı Fuarlara katılımla bunu pekiştireceğiz. Bu tanıtımların sonucunda da daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyoruz. Sektöre yön verici niteliklerde yenilikçi projeler oluşturmayı ve hayata geçirmeyi hedeflemekteyiz.

 

Sektörde karşılaştığınız sıkıntılar ve çözüm yollarından bahseder misiniz?

En büyük sıkıntımız alüminyum sektöründeki tevkifat sorunudur. Bu durum firmaları oldukça zorlamaktadır. Özellikle yüksek kapasitelerle çalışan firmalar olarak bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Devletin bu konudaki uygulamaları biraz daha değiştirmeleri gerekiyor. Ticaretin sürekli hale gelebilmesi için firmaların işlerinin biraz daha kolaylaştırılması gerekiyor.

 

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

SİNAŞ, faaliyet gösterdiği her alanda mükemmelliği yakalamaya çalışan ve bugüne kadar da gerçekleştirdiği tüm çalışmalarda etik değerlere bağlılığı ön koşul sayan firmamız, geçmişinde olduğu gibi, bundan sonrada gurur duyacağı eserlerle yoluna devam etme kararlılığındadır.

 

Interview with Sinaş Aluminum Company Executive Tekin Çıngıl

In our interview with Sinaş Aluminum Company Executive Tekin Çıngıl, he indicated that they’re aim is to raise their exportation ratios to 70% with their brand new dyehouse. He also said that all of their products are patented and all of the pieces are produced within the scope of their company.

 

 

Translate »