Home Haberler ŞİŞECAM DÜZCAM’DAN BİR İLK DAHA

Marmaray ile ilk cam ihracatını Şişecam Düzcam geçekleştirdi

Türkiye düzcam pazarının lideri ve Avrupa’nın en büyük üreticisi Şişecam Düzcam, cam ihracatında bir ilki gerçekleştirdi. Bilecik’ten Bulgaristan’ın Targovishte şehrine düzcam sevkiyatını Marmaray Boğaz Tüp Geçidi kullanarak yapan Şişecam Düzcam, Marmaray ile demiryolu kullanarak kıtalararası cam ihracatı yapan ilk şirket oldu.

24.06.2020-Cam sektörünün küresel oyuncusu Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam, Bilecik’ten Bulgaristan’ın Targovishte şehrine yaptığı ürün sevkiyatı için Marmaray Boğaz Demiryolu Tüp Geçidi’ni kullanarak Marmaray ile kıtalar arası düzcam ihracatı gerçekleştiren ilk şirket oldu.

Bugün dünyada 10 farklı ülkede üretim yapan Avrupa’nın en büyük ve dünyanın ise en büyük beş düzcam üreticisi arasında yer alan Şişecam Düzcam, Marmaray taşımacılığı aracılığıyla 110’nun üzerinde ülkeye gerçekleştirdiği ihracatını kesintisiz hizmet avantajı ile daha çok desteklemeyi ve cam ihracatının artmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Mayıs ayı itibarıyla Marmaray geçişlerinde deneme yük taşımacılığı seferlerinin başlatılması üzerine TCDD ile ürünlerinin ebat uygunlukları ve emniyetli bir şekilde taşınmasına yönelik başvuru süreçlerini başlatan Şişecam Düzcam, söz konusu geçişler için taşıma uygunluğunu aldı. Demiryolu taşımacılığı ihracatta sevkiyat kanallarının çeşitlendirilmesine olanak tanıması ve teslimatta gecikme riskini azaltması açısından önemli avantajlar barındırıyor.

Günlük sevkiyat imkanı yaratıyor

İş sürekliliğinin daha da fazla önem kazandığı küresel salgın döneminde demiryolu taşımacılığının yarattığı günlük sevkiyat imkanı güçlü bir avantaj olarak öne çıkıyor. Bugüne kadar yurt içindeki düzcam üretim tesislerinden Bulgaristan ağırlıklı olmak üzere demiryolu ile ihracat gerçekleştirmiş olan Şişecam Düzcam, Lüleburgaz üretim tesisi özelinde hammadde temini için demiryolunu kullanıyordu. Marmaray kullanarak bu kez boğazı da demiryolu ile aşan Şişecam Düzcam, bu yolla teslimatlar için bekleme süresini kısalttı.

Demiryolu taşımacılığı bir yandan lojistik maliyetlerini azaltırken diğer yandan ihracatta sevkiyat kanallarının çeşitlendirilmesine müsaade ediyor. Böylece kimi zaman teslimatlarına zamanında gerçekleşmesinin önündeki riskleri bertaraf ediyor. Lojistik imkanlarının çeşitlendirilmesi ve maliyet optimizasyonu, Batı Avrupa’da yaygın satış ağının gücünü daha da artırıyor. Buna ek olarak; demiryolu taşımacılığı ürün ve hammadde gibi sevkiyatların fabrika ve müşterilere daha hızlı ve kesintisiz ulaştırılmasını kolaylaştırıyor. Müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesinin yüksekliğini çalışmalarının odak noktası olarak benimseyen Şişecam Düzcam, bu hedefte her geçen gün daha yenilikçi uygulamalarla mükemmelleşme yolunda adımlar atmaya devam ediyor.

Translate »