Home Haberler YORGLASS, SÜRDÜRÜLEBİLİR CAM ÇÖZÜMLERİYLE ALMANYA’YA DAMGA VURDU

Yorglass, cam endüstrisinin geleceğine yön verecek en yenilikçi çözümleriyle Glasstec Fuarı’nda öne çıkan firmalardan biri oldu.

Yarım asırdır cam dünyasında global ve güvenilir bir tedarikçi olarak konumlanan Yorglass, Almanya’nın Düsseldorf şehrinde gerçekleşen Glasstec Fuarı’nda yer aldı. Kuşlar tarafından görülebilen yenilikçi ürünü Safesky, yazılabilir ve silinebilir akıllı pano Yorboard, camın ileri dönüşümünden ilham alınarak tasarlanan ödüllü cam kaykay ve solar panel cam ürünlerini ziyaretçilerle buluşturan şirket, standını ziyaret eden katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Uluslararası arenadan çok sayıda ziyaretçiyi standında ağırlayan Yorglass, inovatif ürünleri hakkında da sektör liderlerine ve profesyonellerine önemli bilgiler verdi. 

Geleceğin cam anlayışını bugünden inşa eden Yorglass, sektörün önde gelen firmalarının ve temsilcilerinin Düsseldorf’da buluştuğu ve dört gün süren Glasstec Fuarı’nda yenilikçi ürünlerini ziyaretçilerinin beğenisine sundu. Sektörde ilk olan ve cam endüstrisine yenilikçi bir perspektif kazandıran ürünleriyle firma fuara damgasını vurdu.

Güvenli uçuş sağlayan Safesky, fuarın yıldızı oldu

Cam dünyasının aktörlerini buluşturan Glasstech Fuarı’nda “Safesky” ile dikkat çeken Yorglass, katılımcıların yakın markajına girdi. Sürdürülebilir bir doğa anlayışına katkıda bulunma hedefiyle hayata geçirilen bu ürün, kuşlar tarafından fark edilmeme sorunu ortadan kaldırarak kuşlara güvenli uçuş sağlıyor. Dünya üzerinde bir milyondan fazla kuşun sadece camlara çarparak hayatını kaybetme riskinin bulunduğunu aktaran Yorglass yetkilileri, Safesky ürününün tünel test sonuçlarına bakıldığında bu yenilikçi teknolojinin kuş çarpmasını yüzde 84 oranında engellediğini belirtti. Ekolojik denge korunarak camın hayatın sürdürülebilirliği konusunda rolünü ortaya koyan Safesky, ziyaretçilerin yoğun ilgi ve beğenisini kazandı.

Sürdürülebilirlik esasına dayalı Yorboard ziyaretçilerden tam not aldı 

Yorglass’ın fuarda sergilediği bir diğer ürün ise yazılabilir ve silinebilir akıllı pano Yorboard oldu. Sürdürülebilirlik esasına dayanan ve birçok kullanım alanı bulunan bu ürün; çizilmeye karşı dayanıklılığı, parmak izi tutmaması, yansıtma yapmaması, manyetik olmasıyla kullanım kolaylığı sunması ve kolay temizlenebilir özelliğiyle yine tüm ziyaretçilerden geçer not aldı. Kimyasal aşındırma yöntemini kullanan cam üreticileri içerisinde “Karbon Ayak İzi Sertifikası” alan ilk firma olan Yorglass, ana maddesi cam olan yazı tahtası ile Almanya’daki fuarın sürdürülebilirlik durağı olmayı başardı.

İleri Dönüşüm Projesi Cam Kaykay dikkat çekti 

Fuara damga vuran ürünler arasında yer alan camın ileri dönüşümünden ilham alınarak tasarlanan cam kaykay, ödüllü dizaynı ile dikkat çekti. Bir ileri dönüşüm (upcyling) projesi olarak hayat geçirdiği “cam kaykay” ile fuarda sürdürülebilirlik rüzgârları estiren Yorglass, cam endüstrinin liderlerine ürün hakkında önemli bilgiler aktardı. Xone Design Awards 2022 ödüllünü alan ve Yorglass’ın doğrudan tüketiciye yönelik ilk ürünü olan cam kaykayın en dikkat çekici yanı ise endüstriyel üretimde fire olan malzemenin değerli ürünler için ham madde olabileceğini kanıtlaması oldu.

Solar cam panelleriyle yenilebilir enerjide fuarın ilgi odağı oldu

Fuarın en özel ürünleri arasında yer alan solar camlar ise Glasstec’in sürdürülebilirlik gündemini belirledi. Yenilebilir enerji denilince ilk akla gelen solar panel camlarıyla fuarın en sürdürülebilir ürünlerine ev sahipliği yapan Yorglass, üstün performanslı çözümlerini standında sergiledi. Yüksek ısı geçirgenlik performanslı camlarıyla güneş enerjisindeki verimi üst seviyeye taşımayı hedefleyen şirket standını ziyaret eden katılımcılara yenilebilir enerji hakkında önemli bilgiler verirken, yatırımcılara solar panel camlarını yakından gösterme fırsatı buldu.

Translate »