Home Haberler TİDE’NİN BÜYÜK BAŞARISI

İÇ DENETİM KONUSUNDAKİ AKADEMİK ÇALIŞMALAR TÜM DÜNYAYA ÖRNEK GÖSTERİLDİ

Türkiye İç DenetimDSC_07071 Enstitüsü (TİDE), iç denetim mesleğini mükemmelliğe ulaştırmak, uluslararası standartlara kavuşturmak için yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Daha önce 2014 Farkındalık Özel Ödülüne layık görülen kurum, bir kez daha 190 ülkede 180 binden fazla üyesi bulunan Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) tarafından, Akademik İlişkiler Komitesi’nin düzenlediği etkinlikler dolayısıyla tüm dünyaya örnek gösterildi.

Kurumsal itibarın korunması, kurumların değer kazanması amacıyla 1995 yılında kurulan TİDE, tam 19 yıldır iç denetçileri aynı çatı altında toplayarak mesleğin gelişmesine katkı sağlıyor. Bu amaçla oluşturulan komitelerden biri de Akademik İlişkiler Komitesi. TİDE Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Nuran Cömert ile Özge Aşçıoğlu’nun sorumluluğunda ve Komite Başkanı Ali Kamil Uzun önderliğinde yürütülen çalışmalar, iç denetim mesleğinin akademik dünyada tanınması, meslek konusunda yapılan akademik çalışmaların teşvik edilmesi ve akademik ilişkilerin gelişmesini amaçlıyor.

İç Denetim Mesleğinin Akademik Gelişimine Destek

Komite, 2010’dan bu yana her iki yılda bir gerçekleştirdiği Akademik Forum’larla iş dünyasının profesyonelleriyle akademisyenleri bir araya getiriyor. 2010 yılında Marmara Üniversitesi, 2012 yılında İstanbul Üniversitesi ve bu yıl da Galatasaray Üniversitesi’nde düzenlenen Akademik Forumların dördüncüsü, 2016 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Komite, aynı zamanda iç denetimle ilgili akademik eğitim programları düzenliyor, üniversiteler ve akademisyenlerle mesleğin akademik gelişimi, meslek ile ilgili akademik programların geliştirilmesi ve akademisyenlerin ihtiyaçları konusunda işbirliği yapıyor. Ayrıca, TİDE’nin kuruluş amacına uygun olarak mesleğin üniversite öğrencilerine tanıtılması ve bu amaçla üniversite-iş dünyası arasında iletişim ve işbirliği imkânlarının sağlanması, böylece mesleki farkındalığın yaratılması görevlerini de üstleniyor.

 Dünya Çapında İç Denetçilere Örnek Çalışmalar

Komitenin en önemli projelerinden biri de TİDE Gelecek Okulu; TİDE GO. Proje, geleceğin denetçi adaylarını mesleğin profesyonelleriyle buluşturarak gençlere mesleği tanıtmayı, onların bilgi ve becerilerini arttırmayı hedefliyor. Komite, öğrencilerin ilgisini uyandırmak ve yine mesleği onlara tanıtmak amacıyla düzenlenen İç Denetime Genç Bakış Yarışması’nı da iki yıldır düzenliyor, böylece slogan, fotoğraf, karikatür ya da kısa filmle İç Denetim’i anlatmaya çalışan gençlere yaratıcı bir bakış açısı da kazandırıyor.

Gerçekleştirdiği projelerle iç denetim mesleğini akademik dünyaya tanıtan, mesleki alanda yapılan akademik çalışmaların artmasına ve üniversite öğrencilerinin meslek seçimlerine katkı sağlayan Akademik İlişkiler Komitesi’nin başarılı çalışmaları, Enstitü’nün uluslararası temsilcisi olan IIA tarafından yayınlanan bir bildirgeyle tüm dünyadaki iç denetçilere örnek olarak gösterildi.

Faaliyetler Devam Edecek

TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Yurtsever, IIA tarafından dünyaya örnek gösterilmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek; “Enstitümüzün en önemli çalışma komitelerinden birisi olan Akademik İlişkiler Komitesi’nde birçok akademisyen ve meslektaşımız gönüllü ve özverili çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar mesleğimize çok önemli değer katıyor. Tüm dünyaya örnek gösterilen bu başarılı çalışmalara katkı sağlayan üyelerimize teşekkür ediyor ve bu çalışmaların daha da gelişerek devam edeceğine inanıyorum.” diyor.

 s1410844688_T__DE_LOGO

Translate »