Home Haberler Vefa, “Yapıcı Fikirleri” ile MÜSİAD Fuarı’nda

İstikrarlı büyümesini 1990 yılından bu yana sürdüren ve son yıllarda birçok yatırıma imza atan Vefa, 26 Kasım tarihinde ziyaretçilerine kapısını açan MÜSİAD Fuarı’nda 102 ülkeden gelen 7 bin iş adamı ile buluşacak.

Prefa3brike ve çelik yapı sektörünün güçlü markalarından Vefa, son yılların en büyük iş buluşması olarak nitelenen MÜSİAD Fuarı’nda “Yapıcı Fikirleri” ile yerini aldı. Bugün itibariyle faaliyetlerini 10 şirket ve 12 marka ile sürdüren Vefa, 26 – 30 Kasım tarihleri arasında CNR Expo Center’de gerçekleştirilen MÜSİAD Fuarı’nda 102 ülkeden gelen 7 bin işadamı ile bir araya gelecek.

Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, MÜSİAD Fuarı’nı özellikle son yıllardaki pazar hedefleri içinde yer alan bölgelerden gelen ziyaretçiler nedeniyle önemli bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. Yurtdışı portföylerine ekledikleri yeni ülkelerin büyük bir bölümünün Ortadoğu, Körfez ülkeleri, Afrika ve Orta Asya’da yer aldığını hatırlatan Turan Koçyiğit, MÜSİAD Fuarı’nın bu bölgelerdeki potansiyellerine önemli katkı sunacağını düşündüklerini kaydetti.

Entegre çözümler sunuyor

Prefabrike ve çelik yapı sektörünün önde gelen markalarından Vefa, üretim tesisi ve teknoloji yatırımları, yeni şirketleri ve yeniden yapılanması ile birlikte dünyaya entegre çözümler sunmaya da başladı. Vefa’nın dünyaya sunduğu çözümlerin yanında artık teknolojisini ve üretim altyapısını da ihraç etmeye hazırlandığını belirten Vefa Holding İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit, “Bugün itibariyle sadece sunduğumuz çözümleri değil, üretim altyapımızı ve kullandığımız bize özgü teknolojilerimizi de ihraç etmeyi konuşuyoruz. Rusya’da, Suudi Arabistan’da, Afrika ülkelerinde önemli görüşmelerimiz var. Bu başarının ortaya çıkmasındaki en önemli faktör ve anahtar kavramın inovasyon olduğunu çok iyi biliyoruz. İnovasyonu Vefa’nın kurum kültürünün bir parçası haline getirdik. İnovatif ürünlerimiz, sürekli yenilediğimiz üretim teknolojileri ve AR-GE yatırımlarımızla ekonominin inovasyon raporu olan ve TİM Akademi tar2afından hazırlanan AR-GE 250 Araştırması’nda da listeye girdik” diye konuştu.

Sektördeki gücünü artırıyor

Üretimlerini Dilovası, Sultanbeyli, Bilecik, Adapazarı ve Tuzla’daki üretim tesislerinde 70 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 150 bin metrekarelik alanda sürdürdüklerini ifade eden Turan Koçyiğit, idari ve teknik kadroların yanı sıra dünya çapındaki uygulama ekipleri ile 2 binin üzerinde kişiyi istihdam ettiklerini kaydetti. Son yıllarda birçok yatırıma imza atan Vefa’nın son olarak bu yatırımlara Samsun’da hizmete aldığı showroomu da eklediklerini söyleyen Koçyiğit, 25 yıllık tecrübe ve birikimlerini Samsun aracılığıyla tüm bölgeye taşıdıklarını belirtti.

Sektörde sağlam ve emin adımlarla yollarına devam ettiklerini söyleyen Turan Koçyiğit, “Lokomotif şirketimizle İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı Türkiye’nin en büyük ikinci 500 sanayi kuruluşu listesinde 79. sıraya yerleştik. Böylelikle sektördeki liderliğimizi de tescilledik. Bugüne kadar 72 ülkeye çözümlerimizi ulaştırdık. İhracatımız toplam ciromuzun içinde bu yıl itibariyle yüzde 71’e ulaştı. Bu performansımızla Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan ilk 1000 ihracatçı firma arasına da adımızı yazdırdık” diye konuştu.

 

Translate »