Home Haberler Winsa Üretim Tesisleri Elektrik İhtiyacını Güneş Panelleriyle Karşılayacak

Dünyada yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanarak elektrik üretmek için, hem devlet hem özel sektör kuruluşları tarafından giderek artan bir şekilde projeler planlanıyor ve yatırımlar yapılıyor. Türkiye’de de yenilenebilir enerji konusunda yatırımlara son yıllarda hız verildi.  Sektörünün önce kuruluşlarından Winsa PVC Pencere Kapı Panjur Sitemleri de, üretimde kullanmak üzere güneşten elektrik üretmek için 2014 yılında önemli bir yatırım gerçekleştirdi.

Winsa PVC Sistemleri, Kocaeli Sarımeşe’de bulunan üretim tesislerinde güneş enerjisinden elektrik elde etmek için başladığı projeyi tamamlayarak devreye aldı. Türkiye’de PVC Pencere Kapı Panjur sektöründe güneşten elektrik üretimi için yatırım yapan ilk kuruluş olan Winsa, üretimde kullanmış olduğu elektriğin önemli bir bölümünü güneş panellerinden sağlayacak.IMAG1178

Güneşten temiz enerji elde etmek için gerçekleştirilen bu projede kullanılmak üzere, Upgrade Energy tarafından üretilen UP-M250P güneş panelleri tercih edildi.  Winsa Kocaeli üretim tesislerinin çatısına kurulumu yapılan toplam 2.600 adet güneş paneli,  650-kWp gücünde elektrik üretecek. Bu miktar Winsa PVC Sistemleri’nin üretimde kullandığı elektriğin önemli bir bölümünü karşılayacak.

Winsa PVC Sistemleri temiz enerji üretimiyle doğaya sağladığı katkının yanı sıra elektrik fiyatlarında yaşanan artışlardan da daha az etkilenecek.

Ürettiği Avrupa standartlarındaki PVC pencere, kapı ve panjur sistemleri ile binalarda enerji verimliliğine büyük katkı sağlayan Winsa, bu projeyle ihtiyacı olan elektriğin önemli bir bölümünü yenilenebilir kaynaklardan elde edecek.  Uzun kullanım ömrüne ve düşük karbon ayak izine sahip Winsa PVC sistemleri, yapılan güneş enerjisi yatırımıyla ürünlerinin sahip olduğu “ çevre dostu pencere “ tanımını daha üst seviyelere taşıyacak.

Winsa önümüzdeki dönemde yapacağı yeni yatırımlarla üretimde kullandığı elektriğintamamına yakınını güneşten sağlayabilecek.winsa logo-01

Translate »