Home Haberler Yale Türkiye Genel Müdürü Burçin Saltık ile Röportaj…

Mekanik Kilitler Yerine, Güvenlik Testleri Yapılmış ve Daha Kolay Kullanıma Sahip Olan Dijital Kilitler Tercih Edilmelidir!

Yale firması olarak, tüm dünyada faaliyet gösterdiğimiz için, kapı üreticilerine ve son tüketicilere, dijital dünyayı sevmelerini ve kilitlerinde kendilerine her türlü konforu bir arada sunan dijital kilitleri tercih etmelerini öneriyorum.


 

 

  1. Öncelikle firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Yale Türkiye firmasının genel müdürlük görevini yürütüyorum. Ankara doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi TED Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Yine aynı üniversitede, yüksek lisans eğitimimi tamamladım. Evli ve bir çoçuk babasıyım.

Yale Kilit, 1843 yılında Amerika’da kurulmuş bir firmadır. Antik Mısır’da 4 bin yıl önce kullanılan modelden yola çıkarak geliştirdiği ve 1861’de patentini aldığı silindir kilidin mucidi olarak bilinen Yale, Türkiye’de kendi ofisi ve deposu ile 1943 yılından beri hizmet vermektedir. Ülke geneline yayılan bayilerimiz, yapı marketler ve diğer tüm satış kanallarında ürünlerimizle yer almaktayız. Ayrıca montaj ve teknik servis hizmetimiz de bulunmaktadır.

 

  1. Evlerimizde bizi ve misafirlerimizi ilk karşılayan obje olan kapı, ülkemizde gereken önemi görüyor mu? Gerek estetik ihtiyaçlar, gerekse güvenlik konusunda yorumlar mısınız?

Tam anlamı ile gereken önemi gördüğünü söylemek zor. Estetik olarak bakıldığında, maalesef bir tasarım kültürü, firmalarımızda yeni yeni oluşmaktadır. Farklı tasarımlar ve modeller son yıllarda yapılmaya başlanmıştır.

Güvenlik açısından, ağırlıklı olarak mekanik kilitler kullanılmaktadır. Oysa ki, tüm dünya dijital kilitlere geçmektedir. Dijital kilitler, mekanik kilitlere göre, güvenlik testleri yapılmış ve daha kolay kullanıma sahiptir. Ayrıca içerisinde herhangi bir zorlama (hırsızlık) durumuna karşı alarm içeren kilitlerdir.

 

  1. Kapı bazen çok kolay açılmalı, bazen ise çok zor! Kapıların bizlere sağladığı güvenliği kendi ürünleriniz üzerinden anlatır mısınız?

Yale olarak, ürün yelpazemizde hem mekanik, hem de dijital kilitler bulunmaktadır. Bu açıdan, üretilen kapıların sağladığı güvenliğin, bizim ürünlerimizden geçtiğini söylemek yanlış olmaz.

 

  1. Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

 İç ve dış kapılar, hem estetik, hem de kullanış açısından çok önemli bir konumdadır. Dış kapıların dünyada ve ülkemizde gelişen şartlara göre önemi giderek artmaktadır. Son kullanıcılar, bir taraftan görsel olarak evlerine ve kapının dış tarafı ile apartmana uygun tasarımlar ararken, diğer yandan güvenlik açısından da, en üst sınıfta kapı almak istemektedirler. Bu taleplerinde de çok haklılar. Yale firması olarak, tüm dünyada faaliyet gösterdiğimiz için, kapı üreticilerine ve son tüketicilere, dijital dünyayı sevmelerini ve kilitlerinde kendilerine her türlü konforu bir arada sunan dijital kilitleri tercih etmelerini öneriyorum.

 

Interview with Yale Turkey General Manager Burçin Saltık

 In the interview we made with Yale Turkey General Manager Burçin Saltık, he indicated that people should prefer digital locks that have been tested for security which are easier to use than mechanical locks. He also indicated that they carry on a business all over the world and that it would be great for them to present digital world to everyone.

 

x

Translate »