Home Haberler Yaz, DYO Klimatherm İle Yüzde 50 Daha Serin

Havaların ısınması ile birlikte serinlik arayanlar çareyi klima kullanmakta buluyor. Aşırı elektrik tüketimine sebep olan klimalar bir yandan kabarık faturalar ödetirken diğer yandan enerji kaynaklarının tükenmesine yol açıyor. Küresel ısınmanın da etkisi ile iyiden iyiye bunaltıcı hal alan sıcaklarla mücadelede en etkili ve kalıcı çözüm ise ısı yalıtımı… Isı yalıtımı pazarında Klimatherm markası ile hizmet veren DYO, klima kaynaklı elektrik tüketimini yarı yarıya azaltarak daha ekonomik ve serin bir yaz öneriyor.

Tam soğuk havalar bitti doğalgaz faturalarından kurtulduk deKlimatherm+Bina+Gorseli-1rken sıcak havalarla birlikte bu kez elektrik faturaları el yakmaya başladı. Sıcakların bunaltıcı etkisinden klima yardımıyla uzaklaşmak ilk başta iyi bir çözüm gibi görünse de yaz boyu gelecek yüksek elektrik faturaları ekonomik bir çözüm olmadığını gösteriyor. Yazın klima kullanımından kabaran elektrik faturaları, kışın da doğalgaz faturalarıyla bütçelerini sarsmak istemeyenlerin binalarına mutlaka ısı yalıtımı yaptırması gerekiyor.

Isı yalıtımıyla serin bir yaz da sıcak bir kış da hayal değil…

Yaygın kanı ısı yalıtımının yapıları soğuk havaların olumsuz etkisinden koruduğu yönünde olsa da sıcaklarla mücadelede de en önemli yöntemlerin başında geliyor. Binaları soğutmak için harcanan enerjiyi yarı yarıya kadar düşüren ısı yalıtımı hem ekonomik hem ekolojik bir yatırım. Binaların ısı dengesini korumada en doğru çözüm olan ısı yalıtımı, yazın dışarıdan içeriye sıcak hava girmesini kışın da içeriden dışarıya sıcak hava çıkmasını engelleyerek yaşam kalitesini artırıyor.

Türkiye gibi enerjide dışa bağımlı ülkelerde ısı yalıtımının konfor değil zorunluluk olduğunun unutulmaması gerekiyor. Ülkemizde enerjinin yüzde 34’ü konutlarda kullanılıyor. Bu enerjinin yüzde 85’ini evlerimizi ısıtmak ve soğutmak için harcıyoruz. Yeni yapıların yanı sıra mevcut binalarda da 2017 yılına kadar yaptırılması zorunlu bir uygulama olmasına karşın, Türkiye’de halen 19 milyon konutun yüzde 85’inde ısı yalıtımı yok. Yapılan araştırmalar enerji verimliliğinde ısı yalıtımının oynadığı rolün yeterince bilinmemesinin her yıl Türkiye’ye maliyetinin 10 milyar dolardan fazla olduğunu ortaya koyuyor.

Serin evlerde huzur dolu bir yaz için atılması gereken öncelikli adım ısı yalıtımı yaptırmak. Doğru malzeme ve uygulamayla faturaları yüzde 50’ye kadar azaltan ısı yalıtımında yetkinliğini kanıtlamış markaları seçmek büyük önem taşıyor. Klimatherm markası ile ısı yalıtımı çözümleri sunan DYO, boya sektöründeki uzmanlık ve deneyimini bu alana taşımış durumda.

Dyo Klimatherm; kaliteli malzemeleri, yaygın bayi ağı, uzman uygulayıcı kadrosuyla ısı yalıtımında en doğru çözümü sunuyor. Termal kameralar ile binadaki ısı kayıplarını belirleyerek en uygun malzemeyi seçmeye olanak sağlarken, Dyo Proje Renklendirme hizmeti ile binanın ısı yalıtımı sonrası nasıl bir görünüme sahip olacağı da önceden görülebiliyor. Isı yalıtımında malzeme seçimi kadar uygulama da kritik öneme sahip. İZODER İKOS Sertifikasını ilk alan markalardan olan Dyo Klimatherm, doğru uygulamayı 24 ay boyunca sigortalarken, uygulama sonrasında malzemeye de 5 yıla kadar garanti imkânı sunuyor.

Dyo Klimatherm Isı Yalıtım Sistemleri’nde kullanılan dış cephe boyaları, inovatif özellikleri ve ileri teknolojileri sayesinde yağmur, kar gibi hava koşullarının olumsuz etkisine karşı binaları koruyor ve ömürlerini uzatıyor.

 Klimatherm+Logo

Translate »